Lanzarote – tips inför resan

Lanzarote – restips

Lanzarote är en fantastisk ö med magiska lavalandskap och vackra stränder. Här finns också utmärkta möjligheter till surf och andra sportiga äventyr. Ta del av våra bästa tips nedan!

Boka din resa till Lanzarote

Magiska landskap på Lanzarote

5 sätt att upptäcka Lanzarote

Se mer av Lanzarote! Det karga och nästan utomjordiska landskapet är till för att upptäckas - hyr bil och utforska ön på egen hand eller gör en spännande vandrings- eller cykeltur!

Utforska Lanzarote med oss
Vykortsvackra Lanzarote

Lanzarotes oslagbara landskap

Här kommer en guide för dig som vill besöka några av Lanzarote allra vackraste platser.  Låt dig inspireras av Lanzarotes vackra naturfenomen som bland annat består av storslagna nationalparker och grottsjöar.

Spana in öns sevärdheter
Stranden Playa Grande på Lanzarote

Lanzarotes härliga stränder

Trots sitt vulkaniska landskap bjuder Lanzarote på en härlig sol- och badsemester vid sina makalösa sandstränder. På Lanzarote finns det över 100 olika stränder, allt från silkesmjuka sandstränder till svartsandade stränder omgivna av karga klippor.

Läs mer
Papagayostrand på Lanzarote

Papagayostränderna på Lanzarote

De populäraste stränderna på Lanzarote är Playas Papagayos, även kända som “Papagayostränderna”. Alla stränderna bjuder på kristallklart vatten, häftiga klippformationer och är populära bland både lokalbefolkningen och turister.

Läs mer
Byn Yaiza på Lanzarote

Varför Lanzarote

Kanarieöarna har länge varit ett populärt resmål, och med så många trevliga öar att välja mellan kan det vara svårt att ta ett beslut. Här har vi därför svarat på vanliga frågor gällande Lanzarote!

Läs mer
Utsikt över Teguise från borgen Castillo de Guanapay

Trevliga byar att besöka på Lanzarote

Det är inte bara de stora turistorterna på Lanzarote som är värda ett besök - här finns mycket mer att se än så! I de lite mindre kända byerna gömmer sig akvarier och utsiktspunkter, konstmuseum och historiska fästningar. 

Ta del av våra utflyktstips
Restauranger på Lanzarote

Lanzarotes bästa restauranger

Ta del av våra tips på det spanska och kanariska kökets främsta klassiker och på vilka restauranger på Lanzarote du hittar dem! Njut av allt från tapas och sangria till flamenco-shower och dagsanpassade menyer. 

Läs mer
God paella på Lanzarote

Traditionella rätter på Lanzarote

På Lanzarote finns många lokala läckerheter att prova på. Hur låter kaktusjuice, de skrynkliga potatisarna Papas Arrugadas och ett gott glas kanariskt vin?

Läs mer

Aktiv semester på Lanzarote

Lanzarote är ett paradis för dig som gillar att sporta på semestern. Här hittar du allt från dykning, trekking och surfing till spännande djuphavsfiske i Atlanten, SUP och paracraft.

Sportiga sysslor på Lanzarote
Marknaden i Teguise

Shoppa på Lanzarote

På Lanzarote finner du gott om såväl gemytliga marknader som större köpcentrum. Ta en dag och strosa runt bland butiker och stånd – vi garanterar att du kommer att göra ett par riktigt bra fynd!

Se våra främsta shoppingtips