Premiumresor till Lanzarote

 • Social gruppresa med reseledare
 • Flygresa, hotell och halvpension ingår
 • Handplockade upplevelser

Apollo service

Här möter du Apollos duktiga utlandspersonal. Du och dina medresenärer har vår personal inom räckvidd när du behöver information eller goda tips och när du behöver hjälp.

Lanzarote är den eleganta kanarieön med karaktäristiska små hus och vacker design som inspirerats av arkitekten och konstnären César Manrique. Precis som de andra öarna i ögruppen är Lanzarote en vulkanö, med ett landskap som består av stelnad lava och kaktusar. På ön odlas vinrankor i lavasten och den aktiva vulkanen Timanfaya är ett populärt utflyktsmål. Här hittar du dessutom de kända stränderna Papagayostränderna, Playa Blanca och Puerto del Carmen. Det är även enkelt att resa runt på Lanzarote, då avstånden mellan de små charmerande byarna är korta.

På våra premiumresor till Lanzarote reser vi runt och utforskar ön, men du bor på samma hotell hela veckan. Under resan bor du på lugna hotell Costa del Sal som ligger i stadsdelen Matagorda, ett liten bit bort från centrum. Här kan du strosa längs den trevliga strandpromenaden, slå dig ner på en restaurang, spana på folklivet och njuta av en Cortado - spanjorernas egna favoritkaffe.

Populära hotell – Lanzarote Premiumresor

RESTIPS LANZAROTE

Detta är inkluderat under resan:

 • Direktflyg från vald flygplats
 • Transfer mellan flygplats och hotell
 • 7 nätter på ett hotell med god standard
 • 7 frukostar och 7 middagar
 • Dryck till måltiderna
  (en halv flaska vin, öl och mineralvatten)
 • Noga utvalt utflyktsprogram med tre utflykter
 • Lokalguider och skandinavisktalande reseledare

Upplevelser på resan

Arkitekturen på Lanzarote kännetecknas av pittoreska vita hus med karaktäristiska bruna, gröna eller blå fönsterluckor och vackra trädgårdar. Det kan vi tacka konstnären César Manrique för. Han kämpade hårt för att den ursprungliga arkitekturen skulle följas, även i nybyggen, vilket gjort att inga höghus eller jätteanläggningar har uppförts på hans hemö. Därför har Lanzarote idag en trivsam och hanterlig skala med prydliga omgivningar. 

En av huvudattraktionerna på Lanzarote är nationalparken Timanfaya med vulkaner och en fantastisk natur. Det är fortfarande liv i vulkanerna och på utflykten "Lanzarotes mästerverk" får vi en inblick i hur lokalbefolkningen använder värmen från dem i sitt vardagliga liv. Vi besöker flera av Manriques turistcenter, bland annat Jameos del Aqua, som skapats ur lavaströmmarna efter ett utbrott från den största vulkanen. Det växer gott om Aloe Vera på Lanzarote och under premiumresan stiftar vi även närmare bekantskap med dessa plantor och lär oss mer om vad de kan användas till. Vi tar också en tur in till den gamla huvudstaden Teguise som grundades på 1400-talet. Här besöker vi den lokala marknaden och får återigen möjlighet att se mer av César Manriques arbete.

Under vår utflykt till Lanzarotes huvudstad Arrecife går vi till fots genom stadens trevliga områden och kikar på Charco San Gines lagunen med sitt salta vatten. Därefter går vi till en av de bästa tapasrestaurangerna där det bland annat serveras friterad ost med marmelad, bläckfisk, äggröra med svamp och räkor och läckert spanskt vin och desserter.