vida vyer på gran canaria

På Gran Canaria behöver semestern aldrig bli varken lat eller enformig. Upptäck ön med massor att se, göra och prova på för stora och små.

Bergsvy

Möt Madonna i Teror

Åk på upptäcktsfärd med hisnande vyer bland alla småbyar i bergen. Stanna till i exempelvis Teror, som är öns religiösa centrum. I byns hjärta ligger Basilica de Nuestra Señora del Pino: kyrkan med pinjeträds-
madonnan, även kallad Silvermadonnan. En knapp meter hög på en tron gjord i 400 kilo silver tillbeds hon av hela ön i egenskap av Gran Canarias skydds-
helgon. Och i september vallfärdar pilgrimer hit för att hedra henne.

Ut och spring!

Stora delar av sydkusten är oerhört löparvänlig längs stränder och strandpromenader. Ger man sig ut på morgonen, då tidvattnet ligger tillbakadraget, är hela strandlinjen packad sand – som gjord för löpning för alltifrån nybörjare till proffs. Spring eller ta en powerwalk, i soluppgång eller nedgång. Från en ort till en annan. Eller varför inte yoga på stranden? Oavsett vilket – packa träningskläderna – du lär inte ångra dig!

Madonnan i Teror

Jesus, vilka grottor!

Tar du dig inte till Teror, rekommenderas bergsbyn Artenara lika varmt. Här finns en Jesusstaty som likt den i Rio de Janeiro blickar ut över trakten (dock i miniformat i jämförelse). Kolla även in husen, som är byggda som grottor med husfasader där själva bostäderna är insprängda i bergen.

Skönt spa

På södra sidan av Gran Canaria finns flera utmärkta spaanläggningar. De allra flesta hittar man på de 4- och 5-stjärniga hotellen, som ofta också tar emot gäster utifrån. Kom bara ihåg att förhandsboka tid! Den största spaanläggningen ligger på Gran Hotel Costa Meloneras och består av 3 500 välfyllda kvadratmeter med välbefinnande. Öppet från kl. 10.00 till 20.00. Man måste vara över 18 år för att få nyttja faciliteterna. Ring +34-928 12 81 81 för att beställa tid.

Gå på Garbos

Man måste inte åka till London eller New York för att gå på färgsprakande musikal! På Garbos i Bahía Feliz, fem minuter från Playa del Inglés och ett stenkast ifrån San Agustin spelas högklassiga shower under tiden du äter middag. Samma sak på Café l’Opera i Playa del Inglés.

Cykla på Gran Canaria

Hyr en hoj

Gran Canaria har länge prenumererat på titeln cyklisternas paradis. Hyr en cykel och du tar dig från ort till ort, längs kuststräckan eller upp i bergen.
Att hyra cykel är prisvärt, finns i alla typer och utföranden och på alla orter där turister finns.

Melonerasmys

Melonerasmys

När du ändå är ute och kvällsflanerar i Meloneras
– missa inte ortens karaktäristiska riktmärke El Faro, som betyder fyren på spanska. Avrunda sedan med en biofilm under bar himmel. Precis så lyxigt och romantiskt som det låter! Adress: Moonlight Cinema, Oasis Boulevard Shopping Centre, El Faro, Maspalomas. Tel: +34-677 270 310.

Fiskpedikyr

Här sitter du som naglad

Alldeles innanför entrén till Amadoresstranden, ligger ett par hyddliknande byggnader som erbjuder i stort sett alla behandlingar du kan tänka dig (drygt 40 olika alternativ finns i det listade utbudet!) för dina händer och fötter. Pausa från strandlivet med en fiskpedikyr, permanentlackning eller paraffin-
behandling.
Amadores Wellness. Tel: +34 629 244 999.