Gran Canaria – tips inför resan

Gran Canaria – restips

Gran Canaria är fullt av magiska ögonblick. Bortom turiststråken väntar en hel värld på att upptäckas – vitkalkade bergsbyar, undanskymda vikar, magiska solnedgångar och hisnande naturscenerier. Vi vill gärna dela med oss av våra bästa Gran Canaria-tips. Hoppas de kommer till nytta!

Boka din resa till Gran Canaria

Vandring på Gran Canaria

Aktivera dig på semestern

På Gran Canaria finns det gott om aktiviteter för dig som vill göra något mer än att bara sola och bada. Här finns vattenparker att roa sig i och tivolin som får adrenalinet att flöda. Eller vill du kanske vandra i bergen, se delfiner i sitt rätta element eller se fotbollslaget UD Las Palmas spela en La Liga-match?

Läs mer
Karnevalen på Gran Canaria

Karnevalen på Gran Canaria

26 januari till 18 februari 2018 är det karneval på Gran Canaria. Ön förvandlas till en stor fest  och du kan ta del av uppträdanden och karnevalståg utan dess like.

Läs mer om karnevalen på Gran Canaria
Färgstarka Las Palmas

Sevärdheter på Gran Canaria

På Gran Canaria finns gott om sevärdheter – både kända och mer okända sådana. Ta del våra härligaste smultronställen på denna fantastiska ö, som norra Gran Canaria och Las Palmas. 

Ta en titt på fem av öns sevärdheter
Storslagna vyer poå Gran Canaria

Naturliga skönheter

Vulkaner, öknar och storslagna bergsmiljöer – låt dig överraskas och hänföras av Gran Canarias vackra och mångfacetterade natur.

Läs mer här
Tapas!

Kanariska specialiteter

Njut av kanariska specialiteter på semestern. Det finns mycket gott att välja mellan, från starkt kaffe till grillad bläckfisk. Ön Gran Canaria har något för alla – här kommer en guide för gommen.

Ta del av våra tips
Gran Canarias 7 bästa stränder

Gran Canarias 7 bästa stränder

Glittrande hav och sand mellan tårna. På Gran Canaria hittar du några av Spaniens allra bästa stränder. Dessutom är variationen stor – här finns allt från småbarnsvänliga stränder dit vågorna aldrig når till riktiga surfparadis, naturistmeckan och mäktiga ökenstränder.

Läs om Gran Canarias stränder
Las Canteras – citystranden

Las Canteras – citystranden

Las Canteras är den breda, gyllengula sandstranden mitt i Las Palmas – den sträcker sig hela tre kilometer längs Atlantens klarblå hav. Precis intill hittar du ett bubblande stadsliv med restauranger, gröna parker och butiker. Vill du ha en mix av strand och stad i vinter är det hit du ska.

Läs om citystranden som har allt
Restaurangtips på Gran Canaria

Restaurangtips på Gran Canaria

Utforska det kanariska köket på det enda rätta sättet – genom att äta ute! Ta del av våra tips på var du hittar de bästa och mest genuina restaurangerna på Gran Canaria här.

Restaurangtips på Gran Canaria
Las Palmas

Gran Canarias sevärda städer

Dags för en paus från stranden? Gör en utflykt till en av Gran Canaria många pärlor till städer! Låt dig inspireras av våra tips här.

Ta del av våra tips
Shopping på Gran Canaria

Shopping på Gran Canaria

På Gran Canaria utmärks shoppingen av ett brett utbud, bra priser, små marknader och stora shoppingcenter – eller med andra ord, mångfald. Läs om vart du kan ta dig för att hitta de shoppingstråk som passar just dig bäst.

Ta del av våra tips
Hitta ditt Gran Canaria

Hitta ditt Gran Canaria

Vill du ha hjälp med vilken del av Gran Canaria som passar dig bäst? Här har vi samlat vad som är karaktäristiskt på våra orter på Gran Canaria och hoppas att det ska hjälpa dig att hitta just din resa till ön som länge varit en favorit för oss nordbor. På Gran Canaria finns något för alla!

Läs mer och hitta ditt Gran Canaria