Paella

En smakrik semester

Åk till Fuerteventura och njut av gastronomiska fröjder som aldrig tycks ta slut. Missa inte öns vitlöksmarinerade räkor eller de smakrikt tillagade potatisarna som går under namnet papas arrugadas. Vi guidar dig gärna fram till öns bästa matställen.

Tapas för alla smaker

Tapas är de populära spanska smårätterna. Det finns många att välja bland, till exempel gambas al ajillo (vitlöksmarinerade räkor), pimientos de padrón (grön liten paprika som steks med olja och salt), calamares (bläckfisk), queso de cabra (getost) samt tortillas (omelett). Det är bara att beställa in och låta sig väl smaka.

För dig som älskar god mat!

Om kanarierna själva får välja åker de mer än gärna förbi El Horno i byn Villaverde och samlas för en måltid. Köttet är något av det godaste på hela ön och bara måste avnjutas! Här grillas allt kött på kol tills det blir precis som du vill ha det. För den som inte vill ha kött serveras det även dagens fisk och dagens skaldjurs-soppa. För att komma till Villaverde åker du en mil söderut på väg FV-101 från Corralejo. Adress: Carretera General 91, La Oliva. Tel: +34-928 868 671.

Gambas al ajillo
Papas arrugadas

Avenida i Corralejo

Gömd inne i den stora turistorten Corralejo hittar du den här restaurangen, där du kan äta en äkta kanarisk måltid och njuta av den goda matkulturen. Adress: Calle General Prim 11. Tel: +34-928 867 145.

Leo's i Jandía

Längs strandpromenaden i Jandía finner du restaurang Leo's. Här kan du äta en god middag och samtidigt lyssna på vågornas brus. När solen sänker sitt glödheta klot i vattnet är det dags att höja glasen i en skål för semestern och friheten. Adress: Avenida Mar 45, Jandía. Tel: +34-928 540 724. 

Papas arrugadas

Denna lilla kanariska potatis är kokt i mycket saltat vatten och avnjuts ofta som tapasrätt. Bäst smakar den tillsammans med mojosåsen som är gjord på paprika och rikligt smaksatt med vitlök. 

Marabú Esquinzo

Välkommen till denna lugna oas i Esquinzo! Sitt ner i lugn och ro och njut av den vällagade maten, den goda stämningen och grönskan som omger den spännande vita inredningen. Adress: CL Fuente de Hija 2, Esquinzo. Tel: +34-928 544 098.

El Cangrejo Colorado i Puerto del Rosario

Denna restaurangpärla ligger undangömd i stadens hamn. Med en betagande utsikt över marinan kan man njuta av en härlig trerätters middag med vin, ackompanjerad av det smeksamma ljudet av vågorna som rullar in mot land. Adress: Calle Juan Ramón 1, Puerto del Rosario. Tel: +34-928 858 477.

Labrador i Puerto del Rosario

Doften av det grillade köttet får det att vattnas i munnen och magen kurrar aldrig så högt som här. Slå dig ner tillsammans med kanarierna och avnjut ställets specialitet – cabrito (ungget). Adress: Casillas del Angel s/n, Puerto del Rosario. Tel: +34-928 538 151.

Restauranger i Fuerteventura

La Capitana

Sitt på första parkett och ät en ljuvligt kulinarisk och kanarisk måltid med utsikt över havet. Efter en god måltid bör du absolut strosa runt bland El Cotillos gator och inandas småstadscharmen. Adress: Calle del Muelle de los Pescadores. Tel: +34-928 538 731. 

El Central

El Central ligger i den gamla hamnen i El Cotillo. Här kan du njuta av närheten till vattnet och ett varierat utbud av både tapas och huvudrätter, vilka man väljer genom att studera den stora griffeltavlan som ställs fram på bordet! Här finns endast uteservering, ta därför med en tröja om vintern. Adress: Calle del Muelle de Pescadores nr 4, El Cotillo. 

La Barraca i Tarajalejo

Avnjut en suverän måltid till ljudet av vågorna i bakgrunden. Här njuter du av det goda inhemska köket och får den vackra havsutsikten på köpet. Adress: Calle Trasera Isidro Diaz 1, Tarajalejo. Tel: +34-928 161 089. 

O’fado

En fantastiskt portugisisk restaurang med delikatesser från fastlandet. Den utsökta torsken som serveras i en riklig portion är en upplevelse utöver det vanliga! Adress: C.C Castillo Centre, Caleta de Fuste. Tel: +34 928 163 369

Casa Santa Maria i Betancuria

Låt dig bedåras av den kulinariska högborg som belönats av The Michelin Guide fyra år i rad, 2009-2012. Med den smakfullt harmoniska inredningen som fond behöver man bara luta sig tillbaka och njuta av godsakerna. Adress: Plaza Santa Maria de Betancuria 1. Tel: +34-928 878 282. Öppettider: 10.00-16.00.

Don Antonio i Vega de Rio Palma

I en by med en kyrka och några hus finns denna restaurangskatt. Perfekt för en intim middag på tu man hand. Till byn kommer du genom att köra ca 5 kilometer söder om Betanquria på väg FV-30. Adress: Calle Tefilo Perrera. Tel: +34-928 878 757.

Kanarisk rom

På grannön Gran Canaria trivs sockerrör bra i den bördiga jorden. Från dem tillverkar man den kanariska rommen Arehucas. Det finns flera olika sorter av denna rom, men vi rekommenderar den mörka Arehucas med tillsatt honung. 

Da Nonna

Restaurangen är belägen på den mysiga strandpromenaden i Gran Tarajal. Här kan man avnjuta en stor variation av olika spanska rätter och blicka ut över horisonten. De har även ett brett utbud av viner.

La Bahía i La Pared

Ta med dig den eller de du håller av och bara njut av den vackra solnedgången vid horisonten medan ni äter någon läcker fisk- eller skaldjursrätt. Den oslagbara utsikten ger den här restaurangen en extra upplevelsestjärna. Adress: La Pared Pajara. Tel: +34-928 549 030.

Rom

Tio Juan i Juan Gopar

Man ska inte döma en bok efter omslaget, detsamma gäller för den här restaurangen, som ligger på en tio minuters bilfärd från Las Playitas. Trots sitt anspråkslösa yttre är den med sitt perfekt tillagade kött ett ställe dit lokalbefolkningen går för att avnjuta en superb middag. Adress: Juan Gopar 6, Tuineje. Tel: +34-928 879 332. 

Paella

Las Playas i Playitas

Sätt dig på uteserveringen vid strandpromenaden i den lilla fiskebyn Las Playitas och lyssna till hur vågorna slår mot stranden. Beställ något spännande av dagens fiskfångst och avnjut en perfekt tillagad måltid i sällskap med nära och kära. Tel: +34-928 870 367.

Cuevas de Ajuy 

I Cuevas de Ajuy på västkusten i höjd med Betanquria hittar du en av öns godaste paellor. Du kan äta din måltid på stranden och samtidigt njuta av det genuint spanska köket. Adress: Calle Gallegada 2. Tel: +34-928 161 720. 

Casa Luis i Tiscamanita

Här finns varken meny eller prislista, utan Luis berättar vad som finns för dagen. En sak är säker – ingen går hungrig ifrån en tapasmåltid hos Luis! Adress: Calle Principal, Tiscamanita (intill Cuevas de Ajuy).

Boka resa till Fuerteventura