Lisa Nordéns andra hem

Folkkära triathleten och OS-silvermedaljören Lisa Nordén laddar inför triathlonsäsongen på Playitas Resort där hon har tillbringat vintrarna fram till OS i Rio 2016. På Playitas har hon alla slags träningsmöjligheter vilket gör att hon kan fokusera på sin träning. Dessutom kan övriga gäster träna med Lisa på ett löp- eller cykelpass, men man ska kunna hitta tillbaka på egen hand om man inte orkar med hennes tempo.

Casa Santa Maria.

HUR OFTA ÄR DU PÅ PLAYITAS?
– Förra vintern var jag där i tre olika omgångar, cirka tre veckor varje gång. Tillräckligt för att bryta av den svenska vintern och slippa kämpa mot snö och kyla. Resan ner går snabbt och på mindre än en dag kan jag byta fyra lager kläder mot shorts och linne. I vinter kommer det troligtvis att bli en längre vistelse och jag kommer att ta med mig lite fler träningskompisar hemifrån.

HAR DU NÅGOT TRÄNINGSTIPS SOM UTGÅR FRÅN PLAYITAS?
– Ett favoritpass är cykelrundan från Playitas – Tuineje – Pajera –Betancuria – Antigua – Tuineje – Playitas. Den är 80 km och bjuder på tre bra klättringar med en helt fantastisk utsikt. I Betancuria, öns gamla huvudstad, kan man stanna för en kopp café con leche om man börjar bli trött. Fast jag brukar tycka om att trycka på lite grann och vänta med kaffet tills man kommer tillbaka. Den går då väldigt bra med en mastodont-baguette nere på Boccaderian i Playitas. 


VAD UTANFÖR PLAYITAS BÖR MAN INTE MISSA?
– Att äta lunch på restaurangen Casa Santa Maria som ligger precis bredvid kyrkan i Betancuria. En lång lunch på deras skuggiga innergård med prunkande pelagonier och murgröna och man är genast mycket gladare – och definitivt mer redo att tackla veckans resterande pass.

 

Lisa Nordén

Född
1984

Bor
Stockholm och Playitas

Yrke
Triathlet som vunnit silvermedalj i OS i London 2012, VM-guld i Lausanne 2012 och VM-brons 2010 i Irland , Svenska Dagbladets bragdguld 2012, Jerringpriset 2012.