Våra utflykter, Costa Calma/Playa Barca/Tarajalejo

Passa på att åk på en eller flera utflykter, och upplev mer än bara sol och bad på din resa!

På flera resmål går det att förboka din utflykt redan hemma. Du kan förboka utflykterna oavsett om du reser med Apollo eller inte – antingen här eller via vår app.


Fantastiska Fuerteventura

Fuerteventura är kanske mest känt för sina otroligt fina stränder, och kallas ibland för Europas Hawaii på grund av de goda surfmöjligheterna. Men ön är betydligt mer än bara sand och strand. På denna tur får du en inblick i öns natur, historia och kultur. Vi besöker bland annat Pepes getfarm, där det finns möjlighet att prova en lokal delikatess, kex med getost och kaktusmarmelad.

Under dagen får du också höra mer om aloe verans helande effekt. Vi stannar till för att äta lunch i den mysiga kustbyn Ajuy. Här kan du promenera längs med kusten till de mäktiga grottorna där kanarierna gömde sig under andra världskriget. En härlig heldagsutflykt för dig som vill uppleva mer av vad Fuerteventura har att erbjuda!

Lunch och dryck ingår ej i priset.

Vuxna: 420 SEK
Barn: 220 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag
Boka

En dag på stranden

Bussen tar oss till den fina och populära stranden i Morro Jable – även känd som Europas Hawaii. Här spenderar du dagen (4 timmar) på egen hand med sol och svalkande bad. I närheten av stranden finns en lokal marknad som också kan besökas.

Mat och dryck ingår inte, men finns att köpa på plats.

Vuxna: 205 SEK
Barn: 103 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Halvdag
Avresedag: Torsdag
Boka

Till havs med katamaranen Magic

Det här är en härlig och rolig utflykt ombord på på katamaranen Magic. Under dagen till havs kommer vi bada från båten och det finns även goda chanser att få syn på delfiner, eftersom de trivs bra i vattnet utanför sydkusten.

Lunch och dryck ingår. Endast på lördagar från Tarajalejo.

Utflykten kan endast bokas på resmålet.

Marknadsshopping på Lanzarote

Följ med till grannön Lanzarote för shopping, sol och salta bad. Vi börjar dagen med att besöka den lokala marknaden i Playa Blanca. Här kan du fynda allehanda saker som till exempel vackert hantverk. Innan vi återvänder till Fuerteventura kommer vi att göra ett kortare badstopp (bad från båten) utanför den fina stranden Papagayo Beach.

Mat och dryck ingår i priset.

Utflykten kan endast bokas på resmålet.

Timanfaya - den aktiva vulkanen

Följ med till grannön Lanzarote! Trots Lanzarote ligger så nära Fuerteventura ser landskapet och naturen helt annorlunda ut. Här vittnar den svarta sanden och steniga naturen om den tidigare vulkaniska aktiviteten. Vi kommer bland annat att besöka nationalparken Timanfaya och en Aloe vera-fabrik samt en vinproducent.

Mat och dryck ingår ej i priset, men det ges tillfälle under dagen att köpa det.

Utflykten kan endast bokas på resmålet.

Jeepsafari på Jandiahalvön

Följ med på en fartfylld jeepsafari till Jandiahalvön på södra Fuerteventura! Med jeeparna kommer vi att ta oss till svåråtkomliga platser, uppför branta berg och genom gamla byar. Vi kommer även att köra ner till helt folktomma sandstränder.

Vi avslutar dagen med att köra längs Jandiahalvöns västra kust där stränderna är fantastiska med vit sand och stormiga vågor. Vi stannar till i den nästan helt övergivna byn Cofete, som varken har el, vatten eller asfalterade vägar. I Cofete finns Vintervillan, som är ett lite kusligt ödehus, och vi kommer få höra byns fascinerade historia.

Utflykten får med engelsktalande guide.

Utflykten kan endast bokas på resmålet.