1. Flyg & hotell

  2. Boendeval

  3. Tillval

  4. Uppgifter

  5. Bekräfta

  6. Bokat

Skärgårdskryss i Kroatien med M/S Kleopatra

Kroatien har en stor och vacker skärgård och med M/S Kleopatra får du möjlighet att upptäcka den. Under veckan kommer du bland annat till öarna Brač, Hvar, Korčula och Mljet men också till Omiš och Dubrovnik på fastlandet. Medan kapten styr båten kan du koppla av i en solstol på soldäck eller svalka dig i restaurangen. På eftermiddagen ankommer båten till en ny hamn som du får upptäcka på egen hand. Hyr cykel, promenera, leta upp en strand, slå dig ner på ett café och titta på folklivet – helt enkelt njut av Kroatien!


Livet ombord

M/S Kleopatra har tre däck och ett ca 250 meter stort soldäck. På soldäcket finns en jacuzzi, duschar och solstolar till alla båtens passagerare. Längst bak på båten finns en badplattform med två trappor, och under dagarna kommer båten göra sköna badstopp i badvikar med kristallklart vatten.

Livet i land

Efter en härlig dag ute på Adriatiska havet ankommer M/S Kleopatra till hamnarna på eftermiddagarna. Då får du tid och möjlighet att ta dig an hamnen, byn eller staden. I vissa hamnar finns det möjlighet att hyra cykel eller kanoter. I de större städerna, som Split och Dubrovnik, finns möjlighet till shopping. På öarna kanske en härlig strand med kristallklart vatten lockar. I Hvar, Korčula, Dubrovnik och Split ingår också en stadsvandring med lokal guide. Du kan också köpa till utflykter i städerna Omiš och Cetina.

På kvällen får du själv hitta restaurangen att äta middag på. Nere i hamnarna finns mysiga med bra mat med lokala råvaror.  

Mat och dryck

M/S Kleopatra har en kombinerad restaurang och bar på ca 100 kvadratmeter, som också sträcker sig utomhus. Inne i restaurangen är det luftkonditionering och det finns både tv och gratis wifi.

Varje morgon serveras en frukost med nybakat bröd och till lunch dukas en lunch upp med lokala Medelhavsrätter. Första kvällen ingår också en välkomstmiddag och ytterligare en kväll bjuder kapten in till en middag för alla passagerare. Resten av middagarna ingår inte i priset.

Hytterna

M/S Kleopatra har 19 rymliga hytter med antingen dubbelsäng (200x160) eller två enkelsängar (200x90 cm). Hytterna varierar i inredning och storlek, men de är ca 13-15 kvadratmeter i storlek. Tv med satellitkanaler. Gratis luftkonditionering och liten deponeringsbox. Garderob och bagageutrymme under sängen. 220 Volt. Hårtork. Moderna badrum med dusch och toalett. Hytterna på däck 1 har ventilfönster. På däck 2-3 går man in till hytten från däcket, fönster i dörren.

Kombinera med sol- och badsemester

Vill du få både Kroatiens vackra skärgård och en vecka i någon badort är en kombination perfekt. Då börjar semestern med en vecka ombord på M/S Kleopatra och avsluta med en vecka på något av Apollos hotell. Du kan välja mellan stadsliv i Split, småstadslugn längs Makarska rivieran eller öliv på Brač eller Hvar.

Ingår i priset

Ingår inte i priset

Bra att veta

Resrutt for M/S Kleopatra

Split – Brač – Hvar – Korčula – Dubrovnik – Mjlet – Pučisča – Omiš – Split