Sport i Kroatien

Kroatien har mycket att erbjuda för dig som vill vara aktiv på semestern. Det kristallklara vattnet bjuder på fantastisk dykning och i bergen finns mängder av vandringsleder och klättringsmöjligheter. Fotboll, tennis och det lite mer udda vattenpolo är också populära sporter i Kroatien.

Sporthotellet Alana Beachclub Neilson

Alana beachclub Neilson är ett hotell perfekt för dig som är ute efter en aktiv semester i vackra omgivningar. Hotellets läge, nära Paklenica nationalpark vid södra sluttningen av Velebitbergen, gör att här finns möjligheter till allt från vandring, guidade cykelturer till forsränning och olika typer av vattensporter. Här kan du läsa mer och boka sporthotellet Alana Beachclub som passar hela familjen!

Vandringsleder och bergsklättring

Att vandra i de kroatiska bergen är en riktig höjdpunkt, och det finns gott om utmärkta vandringsleder. Biokovobergen bakom Makarska rivieran har ett rikt växt- och djurliv och utsikten över skärgården är magnifik.

Bergsklättring är en populär sport i Kroatien och det var faktiskt här som ett av de sju första bergsklättringsförbunden i världen bildades för drygt 130 år sedan. Tänk på att följa uppmärkta vandrings- och klättringsleder när du ger dig ut. Även på öarna Brac och Hvar finns det härliga naturleder.

Dykning i Kroatien

Underbara dykplatser och ett fiskrikt hav

Adriatiska havet anses ha Europas bästa dykplatser och längs hela kusten finns välbevarade vrak, grottor och häftiga undervattensmiljöer. Det lär finnas mer än 300 arkeologiska platser utmed kusten. På Makarska rivieran samarbetar Apollo med den välkända dykningsfirman Butterfly Diving, som erbjuder både dyk- och snorkelutflykter. Passa på att ta ett dykcertifikat på semestern! Det Adriatiska havet är ett av de mest fiskrika i Europa och att fiska här är en trevlig sysselsättning. För att fiska måste du ha en licens, som du köper på turistkontor, auktoriserade byråer eller dykningsfirmor. Priset för en licens varierar och beror bland annat på hur länge du vill fiska.

Spela tennis och testa vattenpolo

Utöver fotboll är tennis en av Kroatiens mest populära sporter och de flesta byar har flera tennisbanor. Sporten fick ett stort lyft då Goran Ivaniševic vann Wimbledon 2001, och när han kom hem till sin födelsestad Split blev han hyllad som en segrande krigshjälte. Varje år spelas Ladies Open i Bol på Brac.

Kroatiens nationalsport är dock vattenpolo och landet är stolt vinnare av flera VM. I alla hamnar längs kusten och på öarna finns det platser som är avsedda för vattenpolo.