Hvar restips

Sevärdheter på Brac och Hvar

En semester på någon av öarna Brac och Hvar bjuder på sol och härliga bad i kristallklart vatten. Vill du göra mer än att njuta av de fina stränderna finns det gott om saker att göra och sevärdheter att upptäcka på både Brac och Hvar. Öarna är också populära utflyktsmål från orterna på Makarska rivieran.

Sevärdheter på Hvar

Sveta Nedjelja

Denna lilla stad ligger på sydkusten på ön Hvar – hit hittar inte många turister. Man kan ta sig hit med bil eller båt. Området kring Sveta Nedjelja är känt för sina fina viner och vi kan absolut rekommendera ett besök ned i vinkällaren på restaurangen som ligger i hamnen.

Vidova Gora Brac

Blå grottorna på Biševo

En fin båtresa från Hvar ligger de berömda blå grottorna som fått sitt namn av den vackra färg som uppkommer när solen lyser in genom taket. Nationalparken på den gamla militärön Vis är också värd ett besök.

Napoleons fort

Känner du dig i form så ta dig tid att gå upp till Napoleons fort från 1800-talets början. Här belönas du med en fantastisk utsikt över Hvar stad och öarna utanför. Det är en god idé att ha med sig en guidebok och läsa om stadens fascinerande historia medan du blickar ut över den.

Sevärdheter på Brac

Bolska Kruna

Från Bol och Supetar kan du åka upp till bergskedjan Bolska Kruna, där den högsta punkten Vidova Gora ligger, 778 meter över havet. Detta är en av de mest besökta platserna på Brac och utsikten är fantastisk – vid klart väder ser man ända till Italien!

Kalkstensbrottet

Bege dig till det berömda kalkstensbrottet i den lilla byn Pucišca som ligger på Brac. Här ser du hur man än i dag bryter kalkstenen och hur hantverkarna tar hand om den på traditionellt vis. Det är en trevlig utflykt för hela familjen.

Eremitaget Blaca

Blaca ligger på sydkusten och är en fantastisk naturupplevelse i stilla omgivningar. Det tar ungefär en halvtimme att promenera upp till det gamla klostret från 1500-talet.