Zlatni Rat, Kroatien

Kroatiens stränder

Zlatni Rat – Gyllene Hornet – är en av Europas finaste stränder. Den ligger på ön Brač utanför Split och ser ut som – just det: ett gyllene horn – som sträcker sig ut i det Adriatiska havet. Den är en av våra favoritstränder längs Makarska rivieran. Läs om alla våra favoriter!

Tucepi, Kroatien

Tucepi

Kilometerlång klapperstensstrand i badorten Tucepi. Här finns bryggor, solstolar och flera restauranger, glassbarer och kaféer att välja mellan. Här är det också lätt att hitta naturlig skugga under pinjeträden.

Osejava

Liten och mysig stenstrand strax bakom hotell Osejava vid ena änden av hamnpromenaden i Makarska. Här finns naturliga solstolar i form av klippavsatser att kura i och en bar insprängd i berget. Nattetid förvandlas den till en av stadens hetaste nattklubbar.

Zlatni Rat

Zlatni Rat – Gyllene Hornet – är en av Europas finaste stränder. Den ligger på ön Brač utanför Split och ser ut som – just det: ett gyllene horn – som sträcker sig ut i det Adriatiska havet. Stranden består av vita, varma och runda småstenar, omgiven av världens klaraste vatten. Formen bestäms av väder och vind – och kommer man vid rätt tillfälle kan man bada i en naturligt formad pool längst ut på udden.

Podgora, Kroatien

Podgora

I badorten Podgora väntar en kilometerlång stenstrand med spektakulärt läge vid foten av Biokovobergen. Här är Adriatiska havet kristallklart och längs stranden löper av en fin, palmkantad strandpromenad.

Bacvice

Splits fina citystrand är det perfekta andningshålet efter en dags sightseeing. Stranden passar lika bra för en uppiggande morgonsimtur, som ett skönt kvällsdopp eller kvällens första drink.