Restips_till_Venedig

Restips till Venedig

Romantiskt, pittoreskt, unikt - Venedig är verkligen en av ett slag och måste upplevas på plats. Staden, som är uppbyggd på pålar, är sedan 1987 listad som ett världsarv av UNESCO. Längs kanalerna flyter gondoler, som de gjort i flera århundraden, och i gränderna kan det bli ofattbart tyst, tack vare bristen av bilar. I Apollos restips för Venedig finner du Venedigs bästa sevärdheter, de närmsta stränderna, mat- och restaurangtips för Venedig och mycket mer. Ciao!

Boka din resa till Venedig

Venedig_fran_vattnet

Venedig från vattnet

Som bekant är Venedig en stad uppbyggd till stor del på vattnet. Canal Grande heter kanalen som löper igenom i stort sett hela stadskärnan, format som ett S. Det finns fem broar som korsar kanalen, vilket skapat behovet av att ta sig runt på vattnet. I Venedig finns det ett par alternativ du kan välja mellan.

Läs mer
Stadsdelar_i_venedig

Stadsdelar i Venedig

Givetvis är det svårt att ta upp hela Venedig och de stadsdelar som finns i den gamla staden. Vi har valt att presentera tre områden i Venedig som känns lite extra sevärda, och som alla tre är omtyckta av lokalbefolkningen själva: Rialto, Cannaregio och Castello.

Läs mer
Museum_i_Venedig

Museum i Venedig

För en konstintresserad gör Italien ingen besviken. Venedig är inget undantag. Inte nog med att det svämmar över med museer i Venedig, vartannat år hålls också Konstbiennalen i staden – en internationell utställning för samtida konst. Är du sugen på att lägga lite tid av din semester på ett museum eller två? Läs vidare!

Läs mer
Topp_fem_sevardheter_Venedig

Topp 5 sevärdheter

Venedig är uppdelat i sex stadsdelar. Utöver det finns fler områden. Vilka platser är värda ett besök i Venedig? Det jobbiga svaret är: de flesta. Bland dem finns några riktiga guldkorn som du bör pricka av din bucket-list. 

Läs mer
Broarna_i_Venedig

Broarna i Venedig

Broarna i Venedig utgör en stor del av stadens sevärdheter, med tanke på att de är så få och ofta har en hög arkitektonisk nivå. Att gå över en eller två för att ta sig över kanalen är nästan ett måste under din semester i Venedig.

Läs mer
italienska_specialiteter

Italienska specialiteter

Maten i Venedig är både säregen och klassisk italiensk. Många av rätterna har inspirerats av stadens geografiska läge vid vattnet – mycket fisk och skaldjur finns på menyn. Som i resterande Italien är vanliga varmrätter ofta baserade på pasta eller ris. En pastarätt kan till exempel innehålla sardiner eller sardeller.

Läs mer
Restauranger_i_Venedig

Restauranger i Venedig

Som matland är Italien ett fantastiskt land att besöka – här smakar pasta och pizza som det borde smaka. Du kan också frossa i härliga risottos, smårätter och charkuterier. Här finner du nio tips på restauranger i Venedig, uppdelat i tre prisklasser.

Läs mer
Stränder_i_Venedig

Stränder i Venedig

Venedig är i första hand inte känt för sina badstränder. En weekend i Venedig handlar mer om mat, konst och vin. Skulle du ändå vilja ta en dag vid havet är inte det en omöjlighet. Hoppar du på lokaltåget, hyr en bil eller hoppar på en vattenbuss kan du ta dig till vackra, guldiga stränder på en timme.

Läs mer
Shoppa_i_Venedig

Shopping i Venedig

Är du sugen på att shoppa under din semester i Venedig får du förbereda dig på att utbudet är något selektivt. Här shoppar du bäst om du vill köpa lokalproducerade hantverk. Det finns inte många varuhus i staden, däremot huserar en del dyrare varumärken i stadskärnan. Läs vår guide om shopping i Venedig för att se våra rekommendationer. 

Läs mer