Vandringsresa_till_Cinque_Terre

Vandra i Cinque Terre

Cinque Terre – nationalpark och världsarv – är en tolv mil lång kuststräcka på den italienska rivieran. De senaste åren har regionen upplevt en riktig boom av resenärer som vill upptäcka de pittoreska byarna som ger skenet av att hänga på sluttande berg, ned mot havet. Det är en perfekt destination för en vandring! Med Apollo bokar du enkelt en paketresa till Cinque Terre och får tips och råd på underbara vandringsleder i Cinque Terre, som du vandrar på egen hand.

Information om flyg till Cinque Terre/Pisa
Direktflyg till Pisa från Arlanda på lördagar från augusti till oktober

Vandringsleder i Cinque Terre

Ett av de bästa sätten att upptäcka Cinque Terre på är att vandra; bland makalösa utsikter, hundraåriga vinodlingar och vackra berg kan du uppleva ett Italien du inte visste fanns. I Cinque Terre finns det mer än 25 vandringsleder. Du kan välja att ta en kortare vandring i bergen eller rentav vandra från en by till en annan. I Cinque Terre finns det flera byar som alla härstammar från medeltiden, varav de mest populära är Vernazza, Manarola, Monterosso, Corniglia och Riomaggiore. Du kan förvänta dig den klassiska vykortskänslan i dem alla: färgglada hus som trängs sida vid sida, randiga parasoller i alla regnbågens färger och dramatiska klippor. Här finns en karta över vandringslederna i Cinque Terre

Praktisk information om att vandra i Cinque Terre

Ta sig till Cinque Terre

Det är bäst att flyga till Pisa och sedan ta sig vidare med tåg eller buss. Direktflyg till Pisa från Arlanda finns att tillgå från augusti till slutet av oktober på lördagar. Övriga dagar krävs åtminstone ett byte. Från Pisa till Cinque Terre tar det ungefär 1,5 timme med tåg eller buss. I Cinque Terre finns det mest hotell i Riomaggiore och Monterosso. 

Vill du ha en bas i en närliggande större stad är hamnstaden La Specia att rekommendera, härifrån tar det 10-20 minuter att åka tåg till Cinque Terre.

Cinque Terre Card 

Vet du med dig att du kommer vilja göra flera vandringar i Cinque Terre kan du köpa regionens egna vandringskort, ett Cinque Terre Card. Då ingår Wi-Fi, alla vandringsleder och shuttle-bussar. Du köper kortet på tågstationerna i Cinque Terres närområde där du också kan få tillgång till kartor. Köper du ett Cinque Terre Card får du också tillgång till Cinque Terres eget tåg som är det enklaste sättet att ta sig mellan byarna, om man inte vill vandra mellan dem. Tågen går någon gång varje timme och det tar bara ett par minuter att ta sig från by till by. Tidtabell för tågen hittar du här.


Vandringsleder i Cinque Terre

Vandringar_fran_Monterosso

Vandringar till & från Monterosso

Den största byn i Cinque Terre är Monterosso. Av alla byar är Monterosso mest utvecklad med flest hotell, en sandstrand och en välfungerande båthamn med dagliga turer till de andra byarna. Vandra till Levanto, Riomaggiore och Vernazza härifrån.

Läs mer
vandringsresor_i_europa

Fler vandringsresor

Om Cinque Terre inte känns som rätt alternativ finns det mängder av andra destinationer att välja mellan. Visste du att Madrid har fantastiska vandringsleder, eller att det bara några minuter från Wiens stadskärna finns en helt ny värld? 

Se fler vandringsresor