Resor till Rom

Rom

  • Upplev historiska sevärdheter
  • Besök Vatikanen
  • Paketera resan själv

Viktig information

På grund av rådande omständigheter har vi just nu tyvärr stängt ner möjligheten att boka resor som paketeras själv med flyg + hotell. Däremot kan du nu boka endast hotell med incheckning från och med 1/9-20.

Önskar du få information om när det går att boka självpaketerade resor med både flyg + hotell igen, kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev här.

En resa till Rom är en fantastisk upplevelse. Att strosa runt på stadens gator som ständigt avlöses av små och stora piazzor kan få vem helst att känna sig förflyttad till medeltiden. Rom är ett perfekt weekendresmål – slurpa i dig mängder av italiensk pasta, känn historiens vingslag vid Colosseum eller töm plånboken med trendig shopping. Boka flyg och hotell till Rom med Apollo, eller lyxa till det med en Medelhavskryssning.

Kryssningar_fran_Rom

Medelhavskryssningar

Upptäck Medelhavet på ett nytt sätt! Res från Rom, Venedig, Cannes och Barcelona – och se mer av Medelhavet på en kryssning.

Läs mer om Medelhavskryssningar

Fakta om Rom

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

Valuta

Euro (EUR)

Äta ute

Rom har ett enormt utbud på bra restauranger i alla prisklasser. I områdena kring Piazza Navona, Fontana di Trevi och Panteon finns flera små och trevliga restauranger med uteserveringar.

Transfer

Flygplatsen Fiumicino till centrala Rom, expresståget Leonardo Express tar ca 30 minuter.

Stränder

3 mil från Roms centrum ligger stranden Lido di Ostia. Att ta sig till stranden är smidigt, det går tunnelbana/buss i kombination med pendeltåg och resan tar cirka 40 minuter. De flesta stränderna är avgiftsbelagda med ett inträde på cirka 100-150 kr per person och då ingår dusch, omklädningsrum, förvaringsskåp och toaletter. Det går bra att hyra solstol och parasoll om så önskas.

Mer fakta

Väder

jan 10°c
feb 11°c
mar 14°c
apr 16°c
maj 21°c
jun 25°c
jul 29°c
aug 29°c
sep 25°c
okt 20°c
nov 15°c
dec 11°c

Res tryggt med Apollo

  • Skydd av paketreselagen
  • Alltid minst 3-stjärniga hotell
  • Nära samarbete med flygbolag och hotell