Argassi

Utforska Zakynthos

2000-talets upptäcktsresande, se hit! Vrak, bergsvandringar och oslagbara solnedgångar – Zakynthos har mycket att bjuda på för den som gillar natur och att på egen hand ströva omkring.

Smuggler's Wreck

Hitta dina egna favoritplatser

För dig som inte bara vill sola och bada finns det massor av vacker natur att upptäcka på Zakynthos. Njut av frihetskänslan av att uppleva den grönskande naturen och de små byarna i ditt eget tempo – helt säkert kommer du att hitta ditt eget smultronställe. Om du tar dig upp på öns nordsida kan du njuta av särskilt storslagna utsikter. 

Ön lämpar sig alldeles utmärkt för att ta sig fram till fots, men om du törstar efter lite högre fart rekommenderar vi också att du hyr bil, scooter eller cykel. För det sistnämnda kan du kolla in Motorclub som ligger i Laganas, men som också levererar cyklar till hotell i andra orter.

Smuggler's Wreck

Belägen på just öns nordsida är Smuggler's Wreck, där ett förlist lastfartyg drivit i land och till hälften täckts med sand. Fartyget kan ses från berget ovanför, eller med båt in till den fina stranden. På flera håll har också stora grottor bildats i klipporna.

Kefalonia

Varför inte göra en heldagsutflykt till grannön Kefalonia. Där kan du uppleva de fina droppstensgrottorna och den underjordiska sjön Melissani. Kefalonia bjuder på en storslagen natur och överallt möts man av en härligt genuin stämning.

Naturens under

Vill du se öns vackraste solnedgång ska du åka ut till Kerihalvön. Slå dig ner på en mysig taverna vid den lilla hamnen och njut av en härlig middag och naturens skådespel. En perfekt semesteraktivitet!

Vandra på semestern

På berget som ligger mellan Kalamaki och Argassi är det perfekt att ta sig en morgontur eller en längre dagstur och vandra längs vinplantager och apelsinodlingar.

Melissani på Kefalonia