Mmm... massage!

Unna dig en riktigt avkopplande semester

Se till att semestern ger dig den paus du behöver: besök någon av Zakynthos spaanläggningar, köp en fin present till dig själv, gå på utomhusbio eller varför inte låna en bok. Läs mer här.

Majestätisk avkoppling

Majestic Hotel och Spa i Laganas har en modern spaavdelning där du riktigt kan skämma bort dig själv. Här kan du njuta av bastu, jacuzzi och mängder av sköna och avkopplande behandlingar. Tel: +30 269 505 1913.

Lyxiga spabehandlingar

På Lesante Hotel & Spa i Tsilivi finner du ett lyxigt och modernt spa som bjuder på avkoppling i en härligt skön miljö. Här finns allt från manikyr och vaxning till massage och hamam, och det finns också ett stort utbud av olika slags kroppsbehandlingar att välja mellan. Så varför inte boka in dig på några timmar och unna dig lite välförtjänt lyx. Tel: +30 269 504 1330.

Låna en bok

Mitt på Solomostorget vid hamnen i Zakynthos stad ligger ett stort bibliotek. Här finns givetvis mängder av böcker på grekiska men också en hel del på engelska. På biblioteket kan du dessutom se en fotoutställning med bilder på hur det såg ut på ön före jordskalvet år 1953. Ditt pass gäller som lånekort. 

Exfolierande spabehandling

Utomhusbio

Vill du njuta av en bra film under den stjärnklara himlen så ska du ta dig till utomhusbion Foskolos som ligger i Zakynthos stad några hundra meter efter Salomostorget längs med vattnet. Det kostar cirka sju euro och på plats finns en mindre snackbar där du kan köpa förfriskningar och tilltugg som popcorn. Klockan 21.00 och 23.00 visas filmerna och det är oftast engelska filmer med grekisk text. Biografen är endast öppen under högsommaren.

Shoppa i Zakynthos stad

Är du sugen på att shoppa kläder och skor ska du bege dig till Alexandrou Romagatan i Zakynthos stad. Den ligger bakom Solomostorget och här finns butiker som stillar de flestas köpsug.

Olivolja

Lokalproducerat

Den lilla byn Volimes är känd över hela Zakynthos för sina egentillverkade produkter. Åker du hit kan du räkna med att fynda olivolja, vin och keramik.

Vackra smycken

På shoppinggatan Alexandrou Roma i Zakynthos stad hittar du många smyckesbutiker. Den lilla butiken Cielo Venezia säljer smycken från flera kända italienska och grekiska designers. Här finns många eleganta smycken, både för henne och för honom. Butiken ligger mitt emot Vodafonebutiken. Adress: Alexandrou Roma 15, Zakynthos stad. Tel: +30 269 502 5540.

Souvenirbutiker

Laganas, som är den största turistorten på ön, erbjuder en hel del när det gäller shopping. Här finns det många olika turistbutiker som säljer allt från kläder och solglasögon till keramik, klockor och smycken.