Smuggler's Wreck på Navagio Strand

Öns härligaste havsdopp

Söker du avkoppling, fart eller äventyr? Sök då inte bortom Zakynthos vackra stränder – bland sandkornen under solen finner du det du önskar.

Tsilvi strand

Tsilivis trevliga strand

I Tsilivi är stranden lång och bred och det finns solstolar och parasoller. Här trivs barnen i det grunda vattnet och med alla aktiviteter som står till buds. Till stranden hör också en parkering så det är smidigt att ta bilen hit.

Dafni

Mellan Argassi och Vassilikos ligger den mycket stillsamma stranden Dafni. Här är det lugnt och skönt, och det är total avkoppling som gäller. Det finns några lokala tavernor och solstolar till uthyrning.  

Mavratzistranden

Den lilla stranden Mavratzi ligger norr om byn Vassilikos. Här råder lugn och ro – perfekt för dig som vill ha en avkopplande dag lite på avstånd från folklivet på de stora stränderna. Packa strandväskan med solskydd och en bra bok och bara njut! 

Fartfylld strand

Banana Beach är en underbar strand med finkornig sand. Här är det långgrunt och fartfyllt. Det finns gott om vattensporter för dig som lätt blir rastlös.

Romastranden

På Vassilikoshalvöns östspets, vid vägs ände, härskar lugnet. I den lilla fiskebyn Porto ligger Roma-stranden som är liten och orörd. Utsikten från muren ovanför stranden är mycket vacker.

Sköldpaddsön

Marathonisi, som ligger utanför Laganas, kallas för Sköldpaddsön eftersom det är här som de stora djuren lägger sina ägg. Stranden är ett paradis för den som vill snorkla, och inte minst de spännande havsgrottorna bjuder på en färgsprakande undervattensvärld. 

Trivsamma stranden Gerakas

Gerakas ligger långt söderut på Vassilikoshalvön. En del av den långa stranden är avstängd för att havssköldpaddorna ska kunna lägga sina ägg i fred. Trots det kan du njuta av den trivsamma stranden på de delar som är öppna för allmänheten. 

Bildsköna S:t Nicholas

Hyr en bil eller scooter och åk ner på öns sydsida mot Vassilikos. Här hittar du en av Zakynthos finaste stränder med kristallklart vatten och roliga vattensporter för stora som små. Det finns en taverna och en strandbar där du kan dricka något svalkande och äta en lätt lunch.

Flowers on the rock

Porto Zoro-stranden, som kallas “Flowers on the rock”, bjuder på en unik baddag. Utanför stranden ligger stora klippblock utslängda i vattnet. Miljön här är verkligen speciell och vid de imponerande stenarna är det bra snorkling. En strand som passar dig som vill ha lite mer äventyrliga bad.

En havssköldpadda i sin naturliga miljö
Navagio strand

Öns mest kända strand

I en vik skyddad av bergsväggar ligger en av Zakynthos mest kända stränder – Navagio. Den fantastiska vyn som möter dig här, med ett uppspolat skeppsvrak på den kritvita stranden mot det turkosblå havet, förekommer på många vykort. Navagio ligger på nordvästra delen Zakynthos och hit tar du dig med utflyktsbåt.

I sällskap av havssköldpaddor

Nära Laganasstranden, på andra sidan bukten, ligger Kalamakistranden. På eftermiddagen finns det stor chans att simma bredvid de imponerande havssköldpaddorna, som kommer in närmarestranden vid den tiden. Det är en oslagbar upplevelse att se de stora djuren på så nära håll.