Våra utflykter, Caldera

Passa på att åk på en eller flera utflykter, och upplev mer än bara sol och bad på din resa!

På flera resmål går det att förboka din utflykt redan hemma. Du kan förboka utflykterna oavsett om du reser med Apollo eller inte – antingen här eller via vår app.


Santorinis pärlor - En introduktion

Ta chansen och upptäck de platserna som vi tycker är Santorinis höjdpunkter!

Vi besöker öns tidigare huvudstad, Pyrgos där vi bl.a. går runt i de charmerande labyrintgatorna, hela vägen upp till stadens borg. Vi stannar på Santorinis högsta punkt, Profitis Ilias och njuter av den mäktiga utsikten över hela ön – som sträcker sig från fyren i söder till staden Oia i norr. En tredjedel av Santorini består av vinodlingar och därför ska vi självklart även smaka på det lokala vinet på Santo Wines.

Eftermiddagens sist stopp blir i Oia, där du på egen hand kan njuta av en middag och därefter uppleva den magiska och välkända solnedgången över Calderan, som du inte vill missa på din semester! Efteråt kör bussen dig hem.

Liten vinprovning är inkluderat i priset.

Middag och dryck ingår ej i priset.

Viktigt! Spara ner biljetten i telefonen eller skriv ut och ta med biljetten på utflykten.

Vuxna: 451 SEK
Barn: 226 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Halvdag - eftermiddag
Avresedag: Måndag
Boka

Nea Kameni – en aktiv vulkan

Följ med oss och upplev Santorinis klippsida och kraterområdet som är skapat av naturens krafter och som du kan läsa om i historieböcker över hela världen! Denna dag utforskar du Nea Kameni, den yngsta vulkanön i området, med sitt fascinerande månlandskap; Känn värmen från lavastenarna, lukten av svavel och se ångan ifrån de små hålen i jorden och avsluta med en härlig panoramautsikt över vulkansjön på öns högsta punkt. Under dagen kan du simma in till de varma källorna, som ligger mellan Nea Kameni och Palea Kameni. Du går i land på systerön Thirassia, där du på egen hand har möjlighet att njuta en sen lunch.

Mat och dryck ingår ej i priset. Entré till Nea Kameni ingår ej. Inträde kostar 2,50 Euro.

Viktigt! Spara ner biljetten i telefonen eller skriv ut och ta med biljetten på utflykten.

Vuxna: 389 SEK
Barn: 195 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag, Onsdag, Fredag
Boka

Katamarancruise – Guld

Följ  med oss på en lyxig dag på havet! Vi seglar längs med Santorinis kust i  söder, förbi Red Beach, White Beach, Black Mountain och fyren. Under dagen kommer det finnas möjlighet till bad i det kristallklara vattnet. Från havet syns öns spektakulära natur, med stupande berg och  lavafärger ännu mer. Vi fortsätter att segla in i kratersjön och badar i de varma källorna mellan vulkanöarna Nea Kameni och Palea  Kameni. Vi äter lunch på båten utanför ön Thirassia. Båten lägger till vid Ammoundi hamnen, nedanför Oia, och därifrån går bussen tillbaka.

Priset inkluderar lunch och dryck. Snorklingsutrustning och handduk finns ombord på båten.

Viktigt! Efter ankomst till resmålet måste passnummer anges till Apollos personal innan utflyktsdagen. Därefter får ni biljetten som skall visas fram vid utflykten. 

Dykning

Passa på att upptäcka vad som finns under vattenytan! På grund av sin dramatiska historia med vulkanutbrott har Santorini en unik havsbotten med lava och sten.

Är du nybörjare finns det prova-på-dyk, där du får en introduktion för dykning och provar på att andas under havsytan.

Åldersgräns på utflykten är 8 år.

Snacks och vatten ingår i priset. Utrustning ingår i priset.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Eftermiddag med båttur och middag

Vad är bättre på en varm sommareftermiddag och kväll än att komma ut på havet? Under vår båttur tillbringar vi eftermiddag och kväll ute på havet med den friska havsbrisen och njuter av den fina utsikten över vulkanön och Santorinis mäktiga klippsida, som är skapat av naturens krafter.

Vi kommer att gå i land på grannön Thirassia där vi får kvällens middag serverad på en lokal taverna. Därefter är det dags att återvända till båten för att njuta av den världsberömda solnedgången. När solen har gått ner, förvandlas husen på klippkanten till glittrande diamanter. En perfekt kombination av en härlig och charmerande kväll utan någon form av ansträngning.

Middag och en halv liter vin för två personer att dela på ingår i priset.

Viktigt! Spara ner biljetten i telefonen eller skriv ut och ta med biljetten på utflykten.

Vuxna: 635 SEK
Barn: 318 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Halvdag - eftermiddag
Avresedag: Torsdag
Boka

Helikoptertur, 15 minuter

Varför inte uppleva Santorini på ett lite annorlunda sätt? Under 15 minuter får du njuta av allt det som Santorini har att erbjuda – i en helikopter från ovan! Turen kommer att ta dig över denna mäktiga halvmåneformade ö som rymmer flera naturfenomen, landskap och speciella städer.

Turen kommer bland annat att ta dig över det fascinerande landskapet med svarta stränder och eldröda berg, över de berömda vinplantagerna på öns södra del innan den åker över den kända calderan mot vulkanön Nea Kamenis häftiga månlandskap. Från helikoptern ser du också över systerön Thirassia som fram till det stora vulkanutbrottet 1645 f. Kr var en del av Santorini. Som avslutning tar helikoptern dig mot Santorinis klippsida och den välkända staden Oia som klättrar uppför klipporna med sina färgglada och charmiga byggnader.

Priset är för max 4 personer.

Viktigt! Efter ankomst till resmålet måste du lämna vikt och passnummer på samtliga deltagare till Apollos personal. Därefter får ni biljetterna som skall visas fram vid utflykten.

Katamarancruise – Klassisk

Följ med oss på en lyxig dag på havet! Vi seglar längs med Santorinis kust i söder, förbi Red Beach, White Beach, Black Mountain och Fyrtornet. Under dagen kommer det finnas möjlighet till bad i det kristallklara vattnet. Från havet syns öns spektakulära natur, med stupande berg och lavafärger ännu mer. Vi fortsätter att segla in i Calderans mitt och badar i de varma källorna mellan vulkanöarna Nea Kameni och Palea Kameni. Vi äter lunch på båten innan vi seglar tillbaka längs kusten.

Priset inkluderar lunch och dryck. Snorklingsutrustning och handduk finns ombord på båten.

Viktigt! Efter ankomst till resmålet måste passnummer anges till Apollos personal innan utflyktsdagen. Därefter får ni biljetten som skall visas fram vid utflykten.  

Mountainbike - ett aktivt alternativ!

För dig som vill vara aktiv under semestern, eller bara upptäcka Santorinis härliga natur, är detta den perfekta utflykten!

Med elcyklar, och i mindre grupper, kommer vi att ta oss från turistorterna, till vägar som inte trafikeras av bilar utan endast går att nå med cyklar. Elcyklarna har en motor med fyra olika nivåer, så att du själv kan anpassa turen efter dina behov.

Under dagen kommer vi att cykla ca 20 kilometer, från kustsidan till klippsidan. Vi kommer bland annat att ta oss till den lokala lilla byn Emporio som har en unik arkitektur. Under utflykten erbjuds även vinprovning då vi stannar på den familjeägda vingården Gavala. Dagen avslutas med ett badstopp vid stranden i Perivolos, där vi erbjuder solstolar och parasoll vid Sea Side Restaurant.

Åldersgräns är 12 år och som kortast 150 centimeter lång.

Hjälm, dryck, vinprovning samt solstol och parasoll på stranden i Perivolos ingår i priset.

Mat ingår inte i priset.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Privat helikoptertur, 30 minuter

Vill du se ännu mera av vackra Santorini från en helikopter? Då ska du boka in dig på vår 30 minuter långa helikoptertur som tar dig över denna mäktiga halvmåneformade ö som rymmer flera naturfenomen, landskap och speciella städer.

Du kommer bland annat att uppleva det fascinerande landskapet med svarta stränder och eldröda berg, över de berömda vinplantagerna på öns södra del innan den åker över den kända calderan mot vulkanön Nea Kamenis häftiga månlandskap. Från helikoptern ser du också systerön Thirassia som fram till det stora vulkanutbrottet 1645 f. Kr var en del av Santorini. Som avslutning tar helikoptern dig mot Santorinis klippsida och den välkända staden som klättrar uppför de närmare 400 meter höga klipporna med sina färgglada och charmiga byggnader och kupolklädda kyrkor.

Priset är för max 4 personer.

Viktigt! Efter ankomst till resmålet måste du lämna vikt och passnummer på samtliga deltagare till Apollos personal. Därefter får ni biljetterna som skall visas fram vid utflykten.

Snorklingsutflykt

Upplev Santorinis fantastiska undervattensvärld under en snorklingstur! Vi kommer bland annat att snorkla längs sydkustens vulkaniska klippväggar, och vi kommer att se både Red Beach och White Beach. Med oss har vi professionella engelsktalande instruktörer som guidar dig genom de finaste vattnen och mest enastående platserna – både under vatten och på land.

Åldersgräns är 5 år och du måste vara simkunnig.

Max 20 deltagare.

Snacks och vatten samt snorklingsutrustning ingår i priset. Observera att båtens rutt kan ändras om väder- och vindförhållandena kräver det.

Vinprovning

Är du intresserad av att veta mer om Santorinis lokala viner? Då är denna utflykt verkligen något för dig. Under en halvdag besöker vi tre olika vingårdar, där vi provar några av deras goda viner. Samtidigt som vi får lära oss mer om druvorna får vi också möjlighet att se mer av vackra Santorini.

Åldersgräns för utflykten är 14 år. Utflykten arrangeras i mindre grupper.

Vinprovning ingår i priset. Mat ingår inte i priset.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.