Strand nära Kokkari

De vackraste stränderna

Kritvita stränder och kristallblått hav är en vanlig syn i Grekland och Samos är inget undantag. Både utanför Kokkari, Pythagorion och Votsalakia finns flera vackra stränder som är väl värda ett besök. Här kan du läsa mer om vilka stränder du inte får missa!

Två sandstränder

Njut av sol och bad på två av Samos få sandstränder, som båda heter Psili Amos. Den ena ligger tre kilometer från orten Votsalakia och den andra hittar du mellan Samos stad och Pythagorion. Båda är barnvänliga och kantas av ett azurblått hav. Det finns också en hel del snackbarer på stränderna.

Vackra klapperstensstränder

Stranden Lemonakia ligger 1,5 kilometer från Kokkari och en bit längre bort ligger den lite större Tsamadoustranden, där halva stranden är vikt åt naturister. Båda stränderna ligger i en bukt och lockar med turkosblått vatten och vacker klappersten. 

Lokal favorit

Stranden Limnionas ligger på Samos södra kust ungefär sex kilometer från Votsalakia. Att det här är lokalbornas favorit är lätt att förstå – läget är perfekt i en mysig bukt och vattnet är klart och härligt. Stranden består av småsten och sand och är mycket barnvänlig.

Stranden Lemonakia utanför Kokkari
Potamistranden

Gott om plats på Potami

Potamistranden ligger på öns norra kust och bjuder på underbart turkosskimrande vatten. På den stora stranden är det gott om plats för lata dagar i solen. Om du vill kan du också besöka Potamivattenfallet som ligger alldeles i närheten

Bekväma Potokaki

Den fem kilometer långa klapperstensstranden Potokaki går mellan orterna Pythagorion och Hera. Här finns solstolar och parasoller och dessutom en mängd vattensporter att ägna sig åt.