Premiumresor till Rhodos

 • Social gruppresa med reseledare
 • Flygresa, hotell och halvpension inkluderat
 • Handplockade upplevelser

Rhodos är en välkänd pärla i det grekiska ö-riket och ett väldigt populärt resmål. Att ön är en av de stora, klassiska favoriterna är lätt att förstå - här finns vackra stränder som bjuder in till lata dagar i solen, unika minnesmärken från forntiden och ett stort utbud av nöjen och andra festligheter på kvällarna. Följ med oss på vår premiumresa till Rhodos och upplev allt detta! Flygresa, hotell med hög standard, måltider och utflykter med reseledare är inkluderat under resan.

Rhodos - solguden Helios rike!

Helios är en solgud i den grekiska mytologin, och son till Hyperion och Theia. Även om det finns fler solgudar i mytologin än Helios, så blev Helios speciellt dyrkad av grekerna på Rhodos. Enligt sägnen ska Helios även varit så betagen av Rhodos att han bad Zeus, gudarnas konung, om att få denna ö till sitt rike. Helios syns vanligtvis i ungdomlig form, körandes i en vagn bakom fyra hästar, på väg över himlen från öst till väst. Om natten seglar han över havet i en gyllene båt i motsatt riktning. Precis som solen egentligen.

På premiumresan till Rhodos bor du på det trevliga hotellet Dionysos som ligger i området Ialyssos & Ixia.

Populära hotell – Rhodos Premiumresor

Detta är inkluderat under resan:

 • Direktflyg från Stockholm och Göteborg
 • 1 x incheckat bagage + 1 x handbagage
 • Transfer mellan flygplats och hotell
 • 7 nätter på ett hotell med god standard
 • 7 frukostar och 7 middagar
 • Dryck till måltiderna
  (en halv flaska vin, öl och mineralvatten)
 • Skräddarsytt program med tre utflykter
 • Skandinavisktalande guider och reseledare

Sommar, sol och historia

Legenden om Helios är mycket av orsaken till att Rhodos under antiken var hemstad åt ett av världens sju underverk - Kolossen på Rhodos, en gigantisk bronsstaty som restes i solgudens ära. Statyn var ungefär 32 meter hög och sägs ha stått i utkanten av den trafikerade hamnen. Dessvärre blev den ödelagd efter ett jordskalv år 226 f.Kr. och blev aldrig uppbyggd igen. De tidigaste bosättningarna på Rhodos sträcker sig ända tillbaka till Minoernas tid, men på grund av sitt strategiska läge i Egeiska havet har Rhodos blivit bosatt av otaliga mängder av folkslag genom tiderna. På Rhodos finns många murar och byggnader ända från Johannitertiden, och centrum i gamla stan bjuder på en härlig blandning av bysantisk, romersk och turkisk arkitektur.

Om legenden om solguden är sann är det ingen som vet, men den kanske är en del av förklaringen till varför Rhodos har ett sådant högt antal soltimmar per dag. Det är få andra öar i Medelhavet som kan mäta sig med Rhodos på den här punkten.

Idag är Rhodos en semesterpärla för soltörstiga turister från hela Europa. Medeltemperaturen håller sig normalt över 20 grader från maj till oktober. Från de många hotellen är det oftast kort väg till de vackra stränderna runt ön. Det finns mycket att se och uppleva på Rhodos. Kanske kan en rundtur upp till Apollons tempel i Rhodos Akropolis vara en härlig omväxling till dagarna på stranden?