Utflykter i mängder

Vill du få ut det mesta av Grekland så passa på att boka eller planera in en utflykt under din semester. I Grekland erbjuds massvis med roliga utflykter där du kan testa på allt från dykning och snorkling till att besöka spännande sevärdheter eller andra öar och orter. Med utflykter får du chans att upptäcka vad som är speciellt med just din semesterort och även chans att se andra spännande platser runtomkring.

Båtutflykter

I öarnas paradis Grekland är båt det självklara valet för att ta sig runt till alla vackra platser som finns att utforska. Vi erbjuder flera intressanta båtutflykter för olika platser och tillfällen, med bland annat glasbottenbåtar, badbåtar, katamarankryssningar, härliga skärgårdsturer med barbeque, kryssningar med middag i solnedgången och turer med piratbåtar för hela familjen. En av de populäraste båtutflykterna är Keri Kaiki – en båttur i Laganasbukten vid Zakynthos där vi spanar efter de stora havssköldpaddorna Caretta Caretta.

Vill du passa på att besöka andra platser än bara din egen semesterort så erbjuds det allt som oftast båtturer till närliggande öar och orter. Passa till exempel på att besöka Santorini, Spinalonga eller Chrissi Island för en dag om du befinner dig på Kreta, ta en tur till Mykonos från Naxos eller Paros, eller ta en båt till sagornas ö Symi om du semestrar på Rhodos.

Besök ett annat land

Du kan även ta två flugor i en smäll och besöka ett annat land under Greklandssemestern. Boka en utflykt till Albanien från Korfu där du kan upptäcka staden Gjirokastra och vattenkällan Blue Eye, eller ta en tripp till Turkiet från Samos för lite shopping i basarerna.

Samairaravinen på Kreta

Spännande sevärdheter

Med sin anrika historia är Grekland fyllt med intressanta, antika sevärdheter att besöka. Boka en utflykt till hemliga Epirus med floden där Achilles sägs ha blivit doppad av sin mor, eller till imponerande Knossos vars palats tar dig tillbaka till tiden då minoerna levde på Kreta.

Är du naturintresserad ska du boka den populära vandringsutflykten i Samariaravinen på Kreta, som med sina 18 kilometer är Europas längsta ravin. En annan populär ravin att besöka på Kreta är Imbrosravinen som användes som evakueringsrutt för britter under andra världskriget. Besöker du Santorini så bör du passa på att boka en utflykt till den aktiva vulkanen Nea Kameni eller lära känna Santorini bättre genom en av våra populäraste utflykter Santorinis Pärlor. Här får du bland annat en rundtur bland de charmiga labyrintgatorna, vi stannar till på Santorinis högsta punkt och det blir även ett litet besök i Oia där du kan njuta av den fantastiska solnedgången.

Smugglers Wreck

En annan av våra populäraste utflykter är Smugglers Wreck vid Zakynthos kust som är en av de mest fotograferade platserna i medelhavet. Här besöker vi de blå grottorna för badstopp och sedan sätter vi fart mot det förlista skeppet på Navagio Beach.

Aktiva utflykter

För den sportintresserade så finns det många aktiva utflykter att välja på. Semestrar du på Kreta så kan du bland annat cykla till Kournas Lake, cykla genom det apelsintäta området Skines eller till den söta lilla byn Deres. På ön Santorini anordnas även en mountainbikeutflykt i den vackra naturen. Vill du ha lite mer fart så anordnas jeepsafaris från bland annat Skiathos, Zakynthos och Kreta.

Befinner du dig på Skiathos och gillar fiske bör du även testa utflykten "kvällsfiske i solnedgången" om du befinner dig på Skiathos. Här kör båten runt de små öarna utanför Skiathos kust och det bjuds på en härlig middag med grekisk meze ombord. Förutom detta erbjuds även flera olika dyk- och snorklingsturer runt om öarna och orterna i Grekland!

Testa grekiska smaker

Det grekiska köket är fyllt av smaskiga rätter som inte får missas. Passa på att boka in en mezeafton på Othonas taverna på Kreta, där du får njuta av en äkta grekisk middag med flera smakrika specialiteter. På Korfu erbjuds en utflykt där du får lära dig mer om Korfus lokala delikatesser som till exempel citrusfrukten kumquat. På Karpathos kan du boka utflykten ”vin, vandring & mat” där vi smakar på lokala viner och grekiska specialiteter på en mysig taverna.

Utflykter är ett roligt komplement till solsemestern där du får uppleva mer av Grekland och kanske lära dig något nytt. Missa inte att spana in vilka utflykter som erbjuds när du bokar din resa!