Grekland – tips inför resan

Grekland – restips

På Apollo brinner vi för Grekland. Det var hit våra första resor gick och vid sidan av de mer klassiska öarna letar vi ständigt efter nya smultronställen åt våra resenärer. Här hittar du våra bästa Greklandstips inför din resa. Oavsett om du är en van Greklandsresenär eller besöker detta vackra och solvänliga land för första gången hoppas vi att du kan hitta inspiration bland våra restips.  

Boka din Greklandsresa

Elafonissi-stranden på Kreta i Grekland

10 bästa stränderna i Grekland

Här kommer en lista för dig som älskar långsträckta stränder och kristallklart vatten! Stränderna har valts ut av tusentals resenärer och vunnit 2016 års upplaga av TripAdvisors Travellers’ Choice. Med oss kan du åka på en bekväm charterresa till 9 av de 10 stränderna!

Läs våra tips
Naxos

Bara med Apollo

Vi skulle gärna vilja slå oss lite för bröstet och ta med dig till tre underbara grekiska resmål – Sivota, Naxos och Paleochora. Det är tre grekiska destinationer med stor personlighet och charm – och dit du bara kan resa med Apollo, i alla fall om du vill boka en bekväm charterresa.

Läs mer
Poseidon tempel Grekland

Grekisk mytologi

Grekisk mytologi är i högsta grad närvarande även i dagens Grekland. Många stränder, restauranger, affärer och barer har till exempel döpts efter de gamla gudarna. Har du koll på vem som är vem? Här kommer en annars en snabbguide till de viktigaste grekiska gudarna och sagohjältarna.

Läs mer
Santorini Kykladerna

Upptäck Kykladerna

Ögruppen Kykladerna ligger sydost om det grekiska fastlandet och består av drygt ett par hundra öar. Med Apollo kan du resa till Kykladerna och besöka nio vackra öar: Antiparos, Ios, Milos, Mykonos, Naxos, Paros, Santorini, Syros och Tinos.

Läs våra tips
Kreta-tips

Restips för Kreta

Greklands största ö Kreta bjuder på ett fantastiskt utbud av aktiviteter, sevärdheter, vacker natur och god mat. Här hittar du tips om vad du kan uppleva på Kreta och var du hittar de finaste stränderna och mysigaste restaurangerna.

Läs tips om Kreta
Monolithos

Restips för Rhodos

Rhodos är en tidlös klassiker med sköna stränder, vacker natur, trendigt stadsliv och många kulturella minnesmärken. För att du ska få lite inspiriation inför resan har vi plockat ihop några av våra bästa Rhodostips.

Läs tips om Rhodos
Kefalonia

Restips för Kefalonia

Fängslande vackra småbyar, en grönskande och vacker natur, och stränder du sent kommer vilja lämna. För dig som är ute efter en bildskön resa som skiljer sig från den typiska charterresan: kolla in Kefalonia.

Läs våra tips
Zakynthos

Restips för Zakynthos

Sol, värme och härliga sandstränder, vad mer kan man väl önska? Om ditt svar är spännande utflykter och roliga aktiviteter så rekommenderar vi varmt Zakynthos – ett utmärkt resmål för såväl familjer som festprissar.

Se tips om Zakynthos
Korfu

Restips för Korfu

För den som söker vacker natur, unika städer och härliga stränder är Korfu en riktig pärla. Spana in våra tips på den godaste maten och de bästa platserna att besöka här.

Läs våra tips om Korfu