7 restips i Peloponnesos

På din resa i Peloponnesos får du inte missa att ta dig runt för att verkligen uppleva halvön och dess olika byar och historiska sevärdheter. Vi rekommenderar dig att hyra en bil och upptäcka halvön på egen hand. Här är 7 av våra bästa tips i Peloponnesos!

Läs fler restips

 

Epidauros-teatern

I regionen ligger Greklands bäst bevarade amfiteater: Epidauros-teatern från 300-talet f. Kr. som är mer eller mindre intakt. Hit reser många turister – teatern kan idag ta emot upp till 13 000 personer. Amfiteatern är känd för sin akustik som gör att minsta viskning hörs upp till de bakre raderna. Här anordnas årligen en populär teaterfestival och då spelas de gamla antika dramerna upp.

Olympia

På västra Peloponnesos ligger en av Greklands viktigaste antika lämningar: Olympia. Det var här de första Olympiska spelen ägde rum med representanter från samtliga grekiska stadsstater och det låg en stor prestige i att ha en Olympisk vinnare från sin stat. På den tiden fick dock de Grekiska stadsstater som låg i krig inte delta och vinnarens pris var en olivkvist. Spännande sevärdheter i staden Olympia är idag är den forna Olympiska stadion, Zeus och Heras tempel, Palaestra och Phedias verkstad. Missa inte att göra ett besök på det Arkeologiska Museet med fantastiska utställningar.

 

Sparta

Sparta

Även Sparta, som är mest känt för sin stora krigsmakt under antiken, är beläget på södra Peloponnesos-halvön. Är man intresserad av grekisk historia är detta en del av Grekland som man inte får missa.

Staden Nafplio

På östra Peloponnesos hittar du en av de vackraste och mest romantiska städerna i hela Grekland: Nafplio. Detta var Greklands första huvudstad, i den nya grekiska staten, mellan 1823 och 1834. Nafplion ligger cirka 2 timmar med bil från Athen och har en mysig och medeltida atmosfär. På promenad längs de små gatorna i Gamla stan är det som att resa i tiden. På en kulle ovanför Nafplion ligger det pampiga slottet Palamidi upplyst med en fantastik utsikt över havet. Du kommer inte ångra de 999 trappstegen upp till slottet när du väl är där. Nafplion är en populär weekendstad året om med sin mysiga stadskärna och härliga stränder. Tolo ligger i nära anslutning till Nafplion och är en mycket populär liten badort med en avslappnad atmosfär och långa vita stränder.

Staden Monemviasia

Monemviasia är ytterligare en spännande stad att besöka då man befinner sig på östra Peloponnesos, det är en välkänd fästning och en gammal stad. Den ligger på en halvö som är ihopkopplad med fastlandet med en 200 meter lång landtunga. På halvön finns nästan bara gågator och här ligger massor av mysiga tavernor.

Ön Elafonissos

Från östra Peleponnesos är det också lätt att ta sig över till ön Elafonissos som brukar liknas vid Thailand på grund av sitt turkosa vatten och fina stränder. Det är även öster om Peloponnesos man hittar de Saroniska öarna och från fastlandet är det lätt att ta sig över till Poros, Spesses och Mathana.

Lyxområdet Messinia och Costa Navarino

På sydvästra Peloponnesos ligger Messinia och Costa Navarino, med ett enastående och orört landskap som är otroligt långt fram inom ekoturism och hållbarhet. Här ligger två riktigt lyxiga och 5-stjärniga hotell med intilliggande golfbanor. Hit reser de som vill unna sig lyx, sportaktiviteter och avkoppling och detta är ett växande område i ständig utveckling.

 

Boka Peloponnesos