Kalamata Beach

6 stränder nära Kalamata

Det finns flera vackra stränder nära Kalamata i Peloponnesos som passar hela familjen. Letar du efter en strand med sand som är vit eller guldig? Helt orörd eller med tavernor och barer? Här listar vi 6 av våra favoritstränder nära Kalamata.

1. Kalamata Beach

Stranden ligger bara 5 minuter från centrum i Kalamata och har utsikt över Taigetosberget. Här ligger både strandbarer och mysiga kaféer, där du ofta får tillgång till solstolar när du köper något att äta eller dricka. Här finns också beachvolley och olika vattensporter att testa på.

2. Voidokilia

Voidokilia är en av Greklands finaste och mer kända stränder, som ligger på västkusten. Här finns mjuk, fin, nästan vit sand längs den halvcirkelformade bukten. Området är naturskyddat så här finns inga hotell eller restauranger i närheten. Kom därför ihåg att ta med det du behöver för en heldag på stranden. Vägen till stranden är smal och saknar skyltning, men när du väl kommer fram är det verkligen värt det.

3. Zaga Beach

Stranden Zaga Beach är ca 3 kilometer lång och ligger utanför byn Koroni. Zaga Beach tillhör en av de finaste stränderna på Peloponnesos med fin, mjuk sand och gröna träd som ger skugga. Det finns solstolar och parasoller att hyra och i närheten finns tavernor, hotell och familjepensionat.

Voidokilia
Stoupa Beach

4. Stoupa Beach

Mitt i staden Stoupa ligger Stoupa Beach med en mysig strandpromenad som erbjuder flera tavernor och kaféer. Stranden är ca 500 meter lång och det finns solstolar och parasoller att hyra. Det finns även vattensporter att prova på. Här är sanden är guldaktig och mjuk.

5. Chrani Beach

Sand- och stenstranden Chrani Beach ligger sydväst om Kalamata. På den ca 500 meter långa stranden finns solstolar och parasoller att hyra och flera restauranger och barer att besöka.

6. Karathona Beach

Karathona Beach är svagt böjd med flera träd som ger skugga längs strandkanten. Det finns solstolar och parsoller att hyra, vattensporter att prova på och flera restauranger och tavernor. Karathona har tilldelats miljömärkningen Blå Flagg för sin höga vattenkvalitet, säkerhet, service och miljö.