Stränder i Parga, Grekland

Pargas fina stränder

Pargas stränder består av finkornig sand, småsten eller klappersten och omges alla av böljande gröna olivlundar. Här finns både caféer och tavernor på bekvämt avstånd och på stränderna finns det solstolar att hyra. 

Krioneri Beach, Parga

Krioneri

Krioneristranden är belägen vid början av strandpromenaden i Parga stad, vilket gör att det här finns gott om tavernor och caféer i närheten. På stranden finns det solstolar att hyra och du kan även välja att spendera dagen på en medtagen handduk i den härliga sanden. Från stranden kan du att ta en simtur över till den lilla ön Panagias där två små kyrkor finns att utforska. 

Piso Krioneri 

Piso Krioneri ligger på andra sidan kullen av Krioneri beach, endast en kort promenad från Pargas centrum. Omgiven av klippformationer och grönskande olivlundar är detta en gömd liten pärla bland Pargas stränder. Här finns några tavernor och caféer att välja mellan och tempot är generellt lugnare. Tack vare att stranden till stor del består av klappersten lämpar sig vattnet perfekt för snorkling. 

Valtos beach

Valtosstranden är en bred och lång strand belägen i grönskande omgivningar på andra sidan av berget från Parga stad. Här är det mer långgrunt är många andra stränder i Parga och sanden är mjuk, vilket passar bra för barnfamiljer. Hit tar du dig lättast med taxibåt från hamnen i Parga eller med bil, men vill du hellre ta en promenad tar det ca 20 minuter att gå från Parga centrum. Du kan även välja att bo på Valtos beach där det finns många hotell att välja mellan. 

Sarakiniko beach, Parga

Den hemliga Sarakinikostranden

Till Sarakinikostranden, nära Parga, kan du ta dig antingen med båt eller med bil. Stranden ligger lite skönt undangömd och här finns parasoller, solstolar och ett par tavernor där du kan köpa något att äta eller dricka. Båten tar du från piren i Parga, och om du kör bil så åker du till Anthoussa och följer skyltarna mot Sarakiniko.