Utflykter på Kreta

Passa på att åk på en eller flera utflykter, och upplev mer än bara sol och bad, på din resa!

På flera resmål går det att förboka din utflykt redan hemma. Du kan förboka utflykterna oavsett om du reser med Apollo eller inte – antingen här eller via vår app.


Elafonissi

Elafonissi Beach är ett måste på resan till Kreta! Stranden ligger ca 7 mil sydost om Chania och är en av Kretas absolut vackraste stränder. Elafonissi kallas även för ”Den rosa stranden”, på grund av det rosa skimmer av finmalda snäckskal i strandbrynet. Vattnet är långgrunt och barnvänligt, och på flera ställen finns matställen och solstolsuthyrningar.

Ingår inte i priset: Mat, dryck, solstolar och parasoller. Två solstolar och ett parasoll kostar 7 euro på Elafonissi.

Vuxna: 443 SEK
Barn: 217 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag, Måndag, Torsdag, Onsdag
Boka

Kvällstur till Elafonissi

Ta med din käraste på den här utflykten till romantiska Elafonissi Beach på södra Kreta! Strax efter lunch lämnar vi norra kusten med buss och kör söderut genom den fantastiskt vackra naturen. Vi kommer att åka genom flera småbyar, bland annat Potamida, Topolia och Koutsomatados. När vi kommit upp i bergen för vi vårt första stopp i byn Vlatos. Här omges husen av branta sluttningar med oliv- och kastanjeträd. Passa på att köpa en kopp grekiskt kaffe eller en svalkande frappé! Vi fortsätter söderut, via den mysiga lilla byn Elos, innan vi till slut når vårt mål – Elafonissi Beach.

Elafonissi, som ibland kallas både ”Kretas svar på Maldiverna” och ”Den rosa stranden” är fantastiskt vacker på grund av de rosaskimrande snäckskalen som ligger i vattenbrynet. Vi kommer att stanna på Elafonissi Beach i ca 2,5 timmar innan det är dags att återvända till hotellen. På vägen tillbaka stannar vi till i Amygdalokefalo där det kommer att finnas tid och möjlighet att äta kvällsmat på tavernan.

Ingår inte i priset: Mat, dryck, solstolar och parasoller. Två solstolar samt parasoll kostar ca 7 euro.

Vuxna: 443 SEK
Barn: 217 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Halvdag - eftermiddag
Avresedag: Torsdag, Måndag
Boka

Pirate Cruise - En familjedag till sjöss!

Söker du omväxling på semestern kan vi rekommendera vår båttur till Marathi Beach som ligger i Soudabukten! Turen passar både stora och små pirater, och för de yngsta finns en lekledare ombord som bland annat leder en skattjakt på båten!

Dagen kommer vi att tillbringa ombord på båten The Black Pearl, som tar oss ut längs kusten. Vi kommer bland annat att åka förbi den lilla ön Souda Island och vidare mot Almyrida där vi lägger ankare för dagens första dopp. Kaptenen styr sedan båten mot den vackra Marathistranden som är väldigt populär bland öborna själva. På stranden finns solstolar och parasoller att hyra för den som vill. På väg tillbaka stannar båten vid Loutraki för ett sista dopp i Souda.

Ingår inte i priset: Mat och dryck, men kan köpas ombord på båten eller på en av tavernorna vid Marathistranden. Solstolar och parasoller på Marathistranden.

Vandra genom Samariaravinen

Ett  av de populäraste sätten att uppleva Kretas fantastiska natur är genom  att vandra, och på den här turen kommer vi att utforska Kretas mest  kända ravin – Samariaravinen.

Samaria  är, med sina 18 kilometer, Europas längsta ravin, och vi börjar  vandringen ca 1 250 meter över havet och slutar vid stränderna nere vid  Libyska havet på Kretas sydkust. Med lite tur får vi se den  utrotningshotade Kri kri-geten.

Vandrarvänliga skor krävs under utflykten. Vandringen kräver god hälsa och fysik.

Ingår inte i priset: Mat och dryck. Entré till ravinen samt båtbiljett, utan detta betalas direkt till reseledaren på plats.
Entrépris: 5 euro för vuxna och gratis för barn under 15 år. Båtbiljett Sfakia: 11 euro för vuxen och 6 euro för barn under 12 år.

Vuxna: 472 SEK
Barn: 236 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag
Boka

Spinalonga - Längtans ö

Längs Kretas vackra nordkust tar vi oss med buss till östra Kreta, och sedan vidare med båt till ön Spinalonga, som ligger i den vackra bukten i Mira. Fram till år 1957 var Spinalonga en spetälskekoloni och på ön fanns förr butiker, restauranger, en skola och bio. Ön har också blivit berömd genom Victoria Hislops fantastiska bok "Längtans ö". På Spinalonga gör vi en rundvandring till fots genom de trånga och till viss del svåråtkomliga gränderna.

Ingår i priset: BBQ på båten.

Ingår inte i priset: Entré till ön, utan betalas på plats direkt till reseledaren. Priset är 8 euro för vuxna och 4 euro för barn. Rabatterat pris för pensionärer från ett EU-land.

Vuxna: 718 SEK
Barn: 354 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag
Boka

Spinalonga - Längtans ö

Utgår från: 

Längs Kretas vackra nordkust tar vi oss med buss till östra Kreta, och sedan vidare med båt till ön Spinalonga, som ligger i den vackra bukten i Mira. Fram till år 1957 var Spinalonga en spetälskekoloni och på ön fanns förr butiker, restauranger, en skola och bio. Ön har också blivit berömd genom Victoria Hislops fantastiska bok "Längtans ö". På Spinalonga gör vi en rundvandring till fots genom de trånga och till viss del svåråtkomliga gränderna. På förmiddagen åker vi båt från Agios Nikolaos och lägger till vid Kolokitha Bay, för BBQ och ett dopp i dess kristallklara vatten.

BBQ-middag ingår i priset.

Entré till ön ingår inte i priset, utan betalas på plats direkt till reseledaren. Priset är 8 euro för vuxna och 4 euro för barn. Rabatterat pris för pensionärer från ett EU-land.

Gramvousa och Baloslagunen

Den här utflykten bjuder på fantastiska upplevelser där vi bland annat besöker den vackra Baloslagunen. En gång i tiden var det här prins Charles och Diana stannade och la till på sin bröllopsresa, och även vi kommer att stanna och bada här i några timmar.

Därefter styr vi mot klippön Gramvousa. Vandringen upp till fortet Gramvousa är i stark lutning och ibland är det ganska stenigt. Väl upp finns finns möjlighet att besöka den gamla venetianska fästningen som ligger på 137 meters höjd och bjuder på en fantastisk utsikt. Innan vi vänder hemåt igen väntar ett välförtjänt dopp i havet!

Vandrarvänliga skor krävs under utflykten.

Ingår inte i priset: Mat, dryck, solstolar, parasoller. 1 euro/person samlas in på bussen till naturskyddsföreningen Gramvousa.

Vuxna: 561 SEK
Barn: 276 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Torsdag, Måndag
Boka

Vandra genom Imbrosravinen

Följ med på en 8 kilometer lång vandring genom den vackra  Imbrosravinen, som efter storasystern Samaria är Kretas mest populära  ravin. Under andra världskriget användes ravinen som evakueringsrutt för  de tusentals britter som var på väg till Egypten.

Under dagen  kommer vi bland annat att vandra till Imbrosravinens smalaste del som är  mindre än två meter, och med väggar som reser sig uppemot 300 meter.  Efter en dag i storslagen natur kommer vi fram till byn Komitades där  bussen hämtar upp oss. Vi gör ett sista stopp vid Frangokastello som är  ett venezetiskt fort som ligger ovanför en vacker strand.

Vandrarvänliga skor krävs under utflykten.

Ingår inte i priset: Lunch, dryck samt entré till ravinen.
Entrépris: 2 euro/vuxen. Barn och ungdomar under 15 år är gratis. Denna utflykt går endast på tidig vår och sen höst.

Vuxna: 472 SEK
Barn: 236 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag
Boka

Knossos

Följ med på en resa genom tid och rum när vi tar oss tillbaka till den tid då minoerna levde på Kreta. Det var här Europas första högkultur uppstod vars huvudsäte var palatset Knossos utanför Heraklion. Upplev det imponerande palatset medan vår guide berättar om den berömda tronsalen, världens första vattentoalett och om några av teorierna kring varför den här mytomspunna kulturen så plötsligt försvann ca 1450 f. Kr.

Utflykten tar oss också med till Kretas huvudstad Heraklion. Där finns tid att shoppa och dessutom njuta av en härlig lunch.

Inträden samt lunch ingår inte i priset.

Inträde till Knossospalatset och arkeologiska museet är 16 euro för vuxna medans barn under 18 år har gratis inträde. Vuxna över 65 år har rabatt på inträdet på palatset mot uppvisande av legitimation.

Vuxna: 571 SEK
Barn: 236 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag, Måndag
Boka

Water City

Ta med hela familjen till Water City – ett av Kretas största vattenland. Vattenlandet bjuder på sol, bad och en massa skratt. Njut av parkens alla attraktioner. Prova att flyta med i "Lazy River" eller ta en hisnande tur i "Turbo Guns" om du törs! Små som stora, alla kan vara med.

Mat och dryck ingår inte.
Denna utflykt kan endast bokas på resmålet
.

Båttur med Barbarossa

I Rethymnons hamn ligger båten Barbarossa och väntar på dig och din familj! Tillsammans kommer vi att åka på en härlig båttur som tar oss västerut mot Geranibukten och förbi Georgioupolis innan vi når Kefalas Bay som är vårt mål för dagen. Här stannar vi i ca två timmar, och det är fritt fram att bada, snorkla eller bara ta det lugnt uppe på däck. Ombord på båten kommer en lättare lunch att serveras.

En lättare BBQ-lunch ingår i priset. Ombord på båten finns gratis snorklingsutrustning.
Dryck, snacks och glass finns att köpa till självkostnadspris ombord på båten.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Chrissi Island

Utgår från: 

Chrissi, som betyder guld på grekiska, är en av alla obebodda öar utanför Kretas kust. Sitt namn har den fått efter den gyllene sand som ön täcks av och som lätt för tankarna till Karibien. Här finns också en spännande historia – ön beboddes först av minoer, men har också varit ett piratnäste.

Efter en busstur ner till Kretas sydligaste stad, Ierapetra, väntar en ca 45 minuter lång båttur över till Chrissi Island. Väl framme på ön har du ca 4 timmar att på egen hand bekanta dig med Guldön. Här väntar härliga bad i kristallklart vatten, så glöm inte att ta med snorkeln!

Ingår inte i priset: Lunch.

Vuxna: 649 SEK
Barn: 335 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Torsdag
Boka

Chrissi Island

Utgår från: 

Chrissi,  som betyder guld på grekiska, är en av alla obebodda öar utanför Kretas kust. Sitt namn har den fått efter den gyllene sand som ön täcks av och som lätt för tankarna till Karibien. Här finns också en spännande  historia – ön beboddes först av minoer, men har också varit ett piratnäste.

Efter en busstur ner till Kretas sydligaste stad, Ierapetra, väntar en ca 45 minuter lång båttur över till Chrissi Island. Väl framme på ön har du ca 4 timmar att på egen hand bekanta dig med Guldön. Här väntar härliga bad i kristallklart vatten, så glöm inte att ta med snorkeln!

Ingår inte i priset: Lunch.

Vuxna: 689 SEK
Barn: 354 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Torsdag
Boka

Chrissi Island

Chrissi,  som betyder guld på grekiska, är en av alla obebodda öar utanför Kretas kust. Sitt namn har den fått efter den gyllene sand som ön täcks av och som lätt för tankarna till Karibien. Här finns också en spännande  historia – ön beboddes först av minoer, men har också varit ett piratnäste.

Efter en busstur ner till Kretas sydligaste stad, Ierapetra, väntar en ca 45 minuter lång båttur över till Chrissi Island. Väl framme på ön har du ca 4 timmar att på egen hand bekanta dig med Guldön. Här väntar härliga bad i kristallklart vatten, så glöm inte att ta med snorkeln!

Lunch ingår inte i priset.

Vuxna: 482 SEK
Barn: 246 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Måndag
Boka

Chrissi Island

Utgår från: 

Chrissi,  som betyder guld på grekiska, är en av alla obebodda öar utanför Kretas kust. Sitt namn har den fått efter den gyllene sand som ön täcks av och som lätt för tankarna till Karibien. Här finns också en spännande  historia – ön beboddes först av minoer, men har också varit ett piratnäste.

Efter en busstur ner till Kretas sydligaste stad, Ierapetra, väntar en ca 45 minuter lång båttur över till Chrissi Island. Väl framme på ön har du ca 4 timmar att på egen hand bekanta dig med Guldön. Här väntar härliga bad i kristallklart vatten, så glöm inte att ta med snorkeln!

Lunch ingår inte i priset.

Vuxna: 561 SEK
Barn: 286 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Måndag
Boka

Cykelutflykt – Arkadi, Margarites, Melidoni

Med minibuss tar vi oss först till Arkadiklostret. Efter ett besök i klostret hoppar vi upp på cyklarna och trampar i riktning mot Amnatos och Kyrianna. Cykelturen fortsätter i natursköna omgivningar mot Asteri och Hamalevri. Härifrån tar vi bussen till byn Margarites, som är känd för sina keramikverkstäder. Efter ett lunchstopp i naturen cyklar vi vidare till grottan Melidoni. Dagen avrundas med ett svalkande havsdopp innan vi tar minibussen hem igen. Totalt cyklar vi 2,7 mil under dagen, varav 2 mil i nedförslutning. 

Lunch ingår i priset. Inträde till Arkadiklostret på 3 euro/person och inträde till Melidonigrottan på 4 euro/person tillkommer.

Cykelutflykt Cretorama

Medelsvår halvdagsutflykt som passar både barn och vuxna med god kondition.

Det här är en cykelutflykt som passar både barn och vuxna med god kondition. Under en halvdag kommer vi att cykla längs smala landsvägar, grusiga stigar och ner för några branta nedförsbackar.

Vi kommer bland annat att cykla till Noxia, som är den enda byn i provinsen Chania där traditionella krukmakare fortfarande arbetar. Master Panaiottis brukar även lära ut konsten att dreja. Turen fortsätter därefter genom små byar ner till den pittoreska fiskebyn Kolymbari.

Mat och dryck ingår inte i priset.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Cykelutflykt Deres

Lättsam heldagsutflykt som passar hela familjen.

Det här är en lättsam och trevlig cykelutflykt som passar hela familjen! Vi kommer att ta oss förbi grönskande kastanjeodlingar och genom den frodiga byn Nea Roumata. När vi kommer fram till den lilla byn Deres gör vi ett stopp på den traditionella kafenion. Här kan du passa på att beställa in en kaffe eller några goda mezes medan du får en inblick i den kretensiska vardagen.

Därefter fortsätter vi att cykla tills vi hamnar i en annan tidsålder – bysantinska aristokrater, venetianska erövrare och turkiska harems kommer till liv i ett bortglömt castello. När vi fortsätter igen är det nedförsbacke genom olivlundar och apelsinodlingar, förbi gårdar med, tills vi slutligen når kusten och byn Tavronitis som är dagens sista stopp. Här blir vi upphämtade av en buss som tar oss tillbaka till våra upphämtningsplatser.

Mat och dryck ingår inte i priset.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Cykelutflykt Skines

Halvdagsutflykt som passar vältränade och aktiva personer. Minimiålder är 15 år. Under dagen kommer vi att cykla ca 4,4 mil.

På den här medelhårda cykelutflykten tar vi oss genom den grönskande dalgången där floden Mavros rinner. Vi kommer bland annat att cykla genom Kretas mest apelsintäta område i Skines, genom traditionella byar och dolda bysantiska kapell. Under dagen kommer vi även att smaka på apelsiner, avokados och kiwifrukter direkt från träden.

Efter lite förfriskningar på en traditionell kafenion (ingår i priset) kommer vi att cykla upp till cykelturens högsta punkt där vi bjuds på en slående utsikt. Därefter påbörjar vi vår tur ner, genom grönskande olivlundar, tills vi kommer fram till Agia Marina.

Lunch och dryck ingår inte i priset.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Cykelutflykt till Kournas Lake

Följ med på en cykeltur i Kretas natursköna omgivningar. Du hämtas upp av minibuss utanför hotellet, och vi börjar dagen med ett stopp vid vattenkällorna i Argioroupolis. Turen fortsätter i minibuss till Myriokefala där själva cykelturen tar vid. Vi cyklar utmed bergssluttningarna mot den urgamla staden Lappa och dess avokadoodlingar. Slutligen når vi Kournassjön där det ges tid för lunch, sol och bad. Under dagen cyklar vi totalt 3,8 mil, varav 3,2 mil i nedförslutning.

Lunch ingår i priset.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Cykelutflykt till Kournas Lake

Följ med på en cykeltur i Kretas natursköna omgivningar. Du hämtas upp av minibuss utanför hotellet, och vi börjar dagen med ett stopp vid vattenkällorna i Argioroupolis. Turen fortsätter i minibuss till Myriokefala där själva cykelturen tar vid. Vi cyklar utmed bergssluttningarna mot den urgamla staden Lappa och dess avokadoodlingar. Slutligen når vi Kournassjön där det ges tid för lunch, sol och bad. Under dagen cyklar vi totalt 3,8 mil, varav 3,2 mil i nedförslutning.

Lunch ingår i priset.

Cykelutflykt till Paleochora

Lättsam heldagsutflykt som passar hela familjen.

Samla ihop familjen och följ med på en härlig cykeltur i Kretas fantastiska natur! Vi inleder med en nedförsbacke som tar oss genom en dal som skär rakt genom landskapet ända ner till kusten. Har vi riktig tur med vädret kommer vi att kunna se bort till Europas sydligaste plats, den grekiska ön Gavdos.

När vi kommer fram till byn Paleochora tar vi en välbehövlig paus för lunch och ett svalkande dopp i havet. Efter lunchen fortsätter cykelturen genom små byar i Sassalos-dalen innan vi når nordkusten och byn Kissamos.

Mat och dryck ingår inte i priset.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Cykelutflykt till Sougia & Agia Irini

Heldagsutflykt som passar dig med bra kondition. Minimiålder är 15 år. 

Följ med på denna omväxlande cykeltur som tar oss via grusvägar och branta nedförsbackar!

Vi kommer att börja att cykla från Omalosslätten som ligger ca 1200 meter över havet. Därefter går turen genom isolerade dalgångar kring de vita bergen. Vid ingången till Agia Irini-ravinen hoppar vi av cyklarna och påbörjar en vandring genom doftande salvia. Efter ca 2,5 timmar är vi framme i Sougia där vi tar ett svalkande dopp i Libyska havet innan vi fortsätter att cykla genom en av Kretas grönaste dalgångar.

Mat och dryck ingår inte i priset.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Dykkurs – Advanced Open Water Diver

Det här är en fyra dagar lång fortsättningskurs för dig som redan har Open Water Certifikat. Du får bland annat ett certifikat som tillåter dig att dyka ner till 30 meter. Dykarbasen ligger strax utanför Rethymnon stad.

Upphämtning  på hotell, all utrustning, instruktörer och diverse avgifter för  utförandet är inkluderat. Open Water Diver book ingår inte i priset utan  kostar 45 euro.

Observera att denna utflykt endast kan bokas på resmålet.

Dykkurs för barn

Det här är en rolig utflykt för alla barn! Vi introducerar Scuba Diving som aktivitet och meningen är att även barnen ska få möjlighet att upptäcka den färgglada undervattensvärlden.

Instruktören ger en teorilektion om vad scuba diving är, hur utrustningen fungerar och därefter följer dykning i pool samt havsdyk tillsammans med instruktör på ett djup utav två meter.

Minimiålder 8 år.

Dykutrustning, teori samt introduktion ingår i priset.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Dykkurs för barn

Det här är en rolig utflykt för alla barn i åldern 8-10 år! Meningen är att även barnen ska få möjlighet att upptäcka den färgglada undervattensvärlden som Kreta erbjuder. Medan barnen upptäcker havet på egen hand kan föräldrarna boka våra andra dykutflykter och dyka på djupt vatten.

Minimiålder 8 år.
Dykutrustning, teori samt introduktion ingår i priset.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Dykutflykt (medföljande)

Är du inte så mycket för att vistas under vattenytan? Följ med vännerna till dykcentret i alla fall, så kan du sola och bada medan de andra dyker och snorklar.

Mat och dryck ingår inte.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Dykutflykt med båt

Drömmer du om att uppleva Kretas värld under vattenytan? Med den här utflykten åker vi ut med båt och dyker i det kristallklara vattnet.


Mat och dryck ingår inte.

Observera att denna utflykt endast kan bokas på resmålet.

Dykutflykt, heldag

Utflykt för certifierade dykare.

Följ med på en härlig heldagsutflykt där två dyk ingår. När alla nödvändiga papper är ifyllda följer en kort brief från våra instruktörer innan dykardräkterna delas ut. Därefter tar vi oss till dykstället med speedboat.

Snacks ingår.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Elafonissi

Elafonissi Beach är ett måste på resan till Kreta! Stranden ligger ca 7 mil sydost om Chania och är en av Kretas absolut vackraste stränder. Elafonissi kallas även för ”Den rosa stranden”, på grund av det rosa skimmer av finmalda snäckskal i strandbrynet. Vattnet är långgrunt och barnvänligt, och på flera ställen finns matställen och solstolsuthyrningar.

På vägen dit gör vi ett kortare stopp i den lilla byn Elos och på tillbakavägen stannar vi till byn Vlatos. Under bägge besöken finns möjlighet att besöka en kafeteria för att köpa något att äta eller dricka.

Ingår inte i priset: Mat, dryck, solstolar och parasoller. Två solstolar och ett parasoll kostar 7 euro på Elafonissi.

Två solstolar och ett parasoll kostar 7 euro på Elafonissi.


Vuxna: 492 SEK
Barn: 246 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Torsdag, Fredag, Lördag
Boka

En dag på havet

Det här är en fantastisk segeltur som tar oss från hamnen i Hersonissos och mot S.t. Georgs bukt där det finns gott om tid för svalkande bad, snorkling och sköna stunder i solen. Ombord på båten finns aktiviteter och för den som vill finns det möjlighet att prova fiskelyckan ombord!

Lunch serveras ombord på båten och därefter seglar vi vidare mot Panagias bukt där det blir ännu mer bad i kristallklart vatten. Kaffe och frukt serveras ombord på båten innan det är dags att segla tillbaka till mot hamnen i Hersonissos.

Lunch, kaffe, frukt, obegränsat med alkoholfri dryck. Snorklingsutrustning finns att låna ombord på båten.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Falassarna Beach

Häng med och bada i det härliga vattnet vid en av Kretas finaste stränder – Falassarna Beach. Stranden ligger på Kretas västra kustremsa och här kommer du förmodligen att ta semesterns bästa foton. Köp med dig goda grekiska smårätter och packa picknickväskan, eller köp något enkelt att äta och dricka på stranden.

Transfer till stranden ingår i priset.
Mat och dryck ingår inte i priset.

Familjeäventyr på Kreta

Lättsam heldagsutflykt som passar hela familjen.

Följ med på vår familjevänliga cykeltur som vänder sig till alla åldrar, där vi får en härlig dag tillsammans bland Kretas fantastiska natur!

Vi börjar vid en fin liten kyrka som ligger i den grönskande Meskladalen. Därifrån tar vi i maklig takt genom Kretas version av Eden – bland ett fantastiskt landskap av citroner, mullbär, grapefrukter, fikonträd och avokadoodlingar. Vi kommer att också att cykla genom små byar. Vi kommer att stanna till på en traditionell kafenion där du utöver kaffe kan beställa in goda mezes.

Mat och dryck ingår inte i priset.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Gramvousa och Baloslagunen

Den här utflykten bjuder på fantastiska upplevelser där vi bland annat besöker den vackra Baloslagunen. En gång i tiden var det här prins Charles och Diana stannade och la till på sin bröllopsresa, och även vi kommer att stanna och bada här i några timmar.

Därefter styr vi mot klippön Gramvousa. Vandringen upp till fortet Gramvousa är i stark lutning och ibland är det ganska stenigt. Väl upp finns finns möjlighet att besöka den gamla venetianska fästningen som ligger på 137 meters höjd och bjuder på en fantastisk utsikt. Innan vi vänder hemåt igen väntar ett välförtjänt dopp i havet!

Vandrarvänliga skor krävs under utflykten.

Ingår inte i priset: Mat, dryck, solstolar, parasoller. 1 euro/person samlas in på bussen till naturskyddsföreningen Gramvoussa.

Vuxna: 639 SEK
Barn: 325 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Torsdag
Boka

Grekisk afton i byn Ferma

Välkommen med på en kretensisk afton med allt vad det innebär! Vi börjar kvällen med en promenad genom Ierapetras gator. Här finns tillfälle till enklare shopping eller att bara strosa runt längs hamnpromenaden.

Därefter åker vi till byn Ferma där den kretensiska kvällen kommer att hållas. Till middag serveras traditionella kretensiska rätter och kvällens underhållning blir bouzouki och lyra. För den som vill kommer det givetvis att finnas möjlighet att prova på att dansa.

Mat och dryck ingår i priset.

Grekisk afton i byn Ferma

Utgår från: 

Välkommen med på en kretensisk afton med allt vad det innebär! Vi börjar kvällen med en promenad genom Ierapetras gator. Här finns tillfälle till enklare shopping eller att bara strosa runt längs hamnpromenaden.

Därefter åker vi till byn Ferma där den kretensiska kvällen kommer att hållas. Till middag serveras traditionella kretensiska rätter och kvällens underhållning blir bouzouki och lyra. För den som vill kommer det givetvis att finnas möjlighet att prova på att dansa.

Mat och dryck ingår i priset.

I Tsatsikis fotspår

Utgår från: 

Det här är en härlig utflykt som passar hela familjen, där vi får se oslagbar natur men också några av de platser där de spelade in filmen "Tsatsiki och olivkriget".

Vi börjar utflykten med att ta vi tar oss till byn Chora Sfakion på södra Kreta, där Lefka Oribergen möter Libyska havet. Härifrån seglar vi längs Kretas sydkust, förbi den vackra blåvita byn Loutro, stränderna i Marmara och Agios Pavlos tills vi når byn Agia Roumeli. Agia Roumeli kan endast nås via båt eller till fots genom den berömda Samariaravinen. Därefter äter vi en lättare lunch på tavernan Kri-Kri.

Efter lunchen kan du välja att vandra upp till järnporten, som är den smalaste platsen i Samariaravinen, eller bara luta sig tillbaka och njuta av den vackra stenstranden och det kristallklara vattnet.

Ingår i priset: Transfer, en lättare lunch samt båtbiljett och inträde till Samara.

Båtbiljett kostar 15 euro. 12 euro för barn upp till 12 år.

Inträde till Samaria kostar 5 euro. Gratis för barn upp till 15 år.

Jeeptur på Kreta

Ta med familjen på ett spännande äventyr långt ifrån det Kreta du är van vid! Med jeepar tar vi oss bortom allfartsvägarna och till platser som endast kan nås med fordon som de vi färdas i.

Under dagen kommer vi till platser där utsikten tar andan ur oss. Dagens längsta stopp gör vi vid Prevelistranden på Kretas sydkust. Här passar vi på att njuta av rasslande palmer och svalkande dopp i turkost vatten. Här äter vi även lunch.

Lunch ingår i priset. Dryck ingår inte i priset.

Denna utflykt går med engelsktalande guide och kan endast att bokas på resmålet.

Jeeptur runt Lassithiplatån

Ta med familjen på ett spännande äventyr långt ifrån det Kreta du är van vid! Med jeepar tar vi oss till platser bortom allfartsvägarna, och det bjuds bland annat på vita bergstoppar, frodiga olivlundar och pittoreska byar. Dofterna från de kretensiska örterna kommer att stanna kvar länge, och för dig som vill, finns även tid till ett besök o övergudens Zeus grotta. Glöm inte att packa ner kameran - turen kommer att bjuda på flera bildsköna vyer över Lassithiplatån.

Mat ingår i priset. Dryck till självkostnadspris.

Denna utflykt går med engelsktalande guide och kan endast att bokas på resmålet.

Jeeptur runt Lassithiplatån

Utgår från: 

Ta med familjen på ett spännande äventyr långt ifrån det Kreta du är van vid! Med jeepar tar vi oss till platser bortom allfartsvägarna, och det bjuds bland annat på vita bergstoppar, frodiga olivlundar och pittoreska byar. Dofterna från de kretensiska örterna kommer att stanna kvar länge, och för dig som vill, finns även tid till ett besök o övergudens Zeus grotta. Glöm inte att packa ner kameran - turen kommer att bjuda på flera bildsköna vyer över Lassithiplatån.

Mat ingår i priset. Dryck till självkostnadspris.

Denna utflykt går med engelsktalande guide och kan endast att bokas på resmålet.

Knossos

Utgår från: 

Följ med på en resa genom tid och rum där vi tar oss tillbaka till den tid då minoerna levde på Kreta. Det var här Europas första högkultur uppstod vars huvudsäte var palatset Knossos utanför Heraklion. Upplev det imponerande palatset medan vår guide berättar om den berömda tronsalen, världens första vattentoalett och om några av teorierna kring varför den här mytomspunna kulturen så plötsligt försvann ca 1450 f. Kr.

Utflykten tar oss också med till Kretas huvudstad Heraklion, där det finns tid att shoppa och njuta av en härlig lunch.

Ingår inte i priset: Lunch, dryck och entré till Knossos samt det arkeologiska museet. Pris är 16 euro för vuxna. Gratis inträde för barn under 18 år. Vuxna över 65 år har rabatt på inträdet på palatset mot uppvisande av legitimation.

Vuxna: 522 SEK
Barn: 236 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag, Måndag
Boka

Knossos

Följ med på en resa genom tid och rum där vi tar oss tillbaka till den tid då minoerna levde på Kreta. Det var här Europas första högkultur uppstod vars huvudsäte var palatset Knossos utanför Heraklion. Upplev det imponerande palatset medan vår guide berättar om den berömda tronsalen, världens första vattentoalett och om några av teorierna kring varför den här mytomspunna kulturen så plötsligt försvann ca 1450 f. Kr.

Utflykten tar oss också med till Kretas huvudstad Heraklion, där det finns tid att shoppa och njuta av en härlig lunch.

Ingår inte i priset: Lunch, dryck och entré till Knossos samt det arkeologiska museet. Pris är 16 euro för vuxna. Gratis inträde för barn under 18 år. Vuxna över 65 år har rabatt på inträdet på palatset mot uppvisande av legitimation.

Vuxna: 551 SEK
Barn: 236 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag, Måndag
Boka

Knossos

Utgår från: 

Följ med på en resa genom tid och rum där vi tar oss tillbaka till den tid då minoerna levde på Kreta. Det var här Europas första högkultur uppstod vars huvudsäte var palatset Knossos utanför Heraklion. Upplev det imponerande palatset medan vår guide berättar om den berömda tronsalen, världens första vattentoalett och om några av teorierna kring varför den här mytomspunna kulturen så plötsligt försvann ca 1450 f. Kr.

Utflykten tar oss också med till Kretas huvudstad Heraklion, där det finns tid att shoppa och njuta av en härlig lunch.

Ingår inte i priset: Lunch, dryck och entré till Knossos samt det arkeologiska museet. Pris är 16 euro för vuxna. Gratis inträde för barn under 18 år. Vuxna över 65 år har rabatt på inträdet på palatset mot uppvisande av legitimation.

Vuxna: 433 SEK
Barn: 227 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag, Måndag
Boka

Knossos från Agia Pelagia

Utgår från: 

Följ med på en resa genom tid och rum där vi tar oss tillbaka till den tid då minoerna levde på Kreta. Det var här Europas första högkultur uppstod vars huvudsäte var palatset Knossos utanför Heraklion. Upplev det imponerande palatset medan vår guide berättar om den berömda tronsalen, världens första vattentoalett och om några av teorierna kring varför den här mytomspunna kulturen så plötsligt försvann ca 1450 f. Kr.

Utflykten tar oss också med till Kretas huvudstad Heraklion, där det finns tid att shoppa och njuta av en härlig lunch.

Ingår inte i priset: Lunch, dryck och entré till Knossos samt det arkeologiska museet. Pris är 16 euro för vuxna. Gratis inträde för barn under 18 år. Vuxna över 65 år har rabatt på inträdet på palatset mot uppvisande av legitimation.

Vuxna: 492 SEK
Barn: 236 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag, Måndag
Boka

Kretas flora och smaker

Den botaniska parken i Skordalou är ett måste för alla växtälskare! Parken är närmare 20 hektar stor, och fylld med fruktträd, kryddor och medicinalväxter, och klimatet är perfekt för både växter och djur.

Vi kommer också att få vara med när en typisk Kretensisk måltid tillagas. Här är det lokala råvaror och god olivolja som är grundstenarna. Vi kommer också att få smaka på de lokala vinerna Romeiko och Vilano. Efter en härlig promenad genom parken finns möjlighet att smaka på det som tillagats.

Ingår i priset: Lunch. Liten vattenflaska till promenaden.

Ingår inte i priset: Dryck till maten. En liten flaska vatten till promenaden genom parken ingår i priset.

Landrover på östra Kreta

Ta med familjen på ett spännande äventyr långt från det Kreta du är van vid! Med jeep tar vi oss runt till platser bortom allfartsvägarna, och under dagen kommer vi bland annat att ta oss genom Sarakina-ravinen, besöka Europas sydligaste strand och åka genom pittoreska byar.

Vi kommer bland annat till byn Myrtos och besöker Katharoplatån ca 1200 meter över havet. Under dagen får vi en inblick i Kretas historia och deras ljuva vardag på landsbygden. Glöm inte att packa ner badkläder och kamera, turen kommer att bjuda på flera bildsköna vyer över östra Kreta.

Lunch ingår i priset. Dryck till självkostnadspris.

Landrover på östra Kreta

Utgår från: 

Ta med familjen på ett spännande äventyr långt från det Kreta du är van vid! Med jeep tar vi oss runt till platser bortom allfartsvägarna, och under dagen kommer vi bland annat att ta oss genom Sarakina-ravinen, besöka Europas sydligaste strand och åka genom pittoreska byar.

Vi kommer bland annat till byn Myrtos och besöker Katharoplatån ca 1200 meter över havet. Under dagen får vi en inblick i Kretas historia och deras ljuva vardag på landsbygden. Glöm inte att packa ner badkläder och kamera, turen kommer att bjuda på flera bildsköna vyer över östra Kreta.

Lunch ingår i priset. Dryck till självkostnadspris.

Limnoupolis vattenpark

Ta med familjen och vännerna och tillbringa en lekfull dag på Limnoupolis vattenpark! Här finns något för alla – pooler med gigantiska vattenrutschkanor, lazy river, barnpool och jacuzzis. I parken finns även en lekplats för småbarn.


Mat och dryck ingår inte, men det matställen i parken.

Mezeafton på Othonas taverna

Njut av en äkta grekisk middag med flera smakrika specialiteter! Vi möts på mysiga Othonas taverna som ligger mitt i Rethymnons gamla stadsdel. Under middagen får vi prova deras små meze-rätter som har gjort att Othonas restaurang är känd över hela ön.

Mat och vin/vatten ingår i priset.

Mitt älskade Kreta

Följ med på en vacker och upplevelserik tur där vi får lära oss om Kretas fantastiska natur och historia! Vi kommer att få se delar av det "äkta" gamla Kreta som fortfarande finns kvar högt uppe i bergen.

Under dagen kommer vi att göra flera stopp i små byar och ta del av det grekiska vardagslivet. Vi kommer bland annat att lära oss hur man producerar det goda kretensiska vinet, samt raki och ouzo. I Imbros, som är en av Kretas högst belägna byar, får vi smaka på sfakiani pita, som är en sorts pannkaka som är fylld med misitraost och serveras tillsammans med timjanhonung. Vi besöker också Jungfru Maria-kyrkan, som tillhör ett numera stängt kloster. Kyrkan är från 1100-talet och dekorerad med vackra väggmålningar. Vidare på turen får vi beundra Kretas största insjö, gamla venetianska byggnader och en vacker romersk mosaik från Antiken.

Ingår i priset: sfakiani pita.

Ingår inte i priset: Lunch och dryck.

Vuxna: 531 SEK
Barn: 217 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Finska, Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Måndag, Onsdag, Torsdag
Boka

Mitt älskade Kreta

Följ med på en vacker och upplevelserik tur där vi får lära oss om Kretas fantastiska natur och historia! Vi kommer att få se delar av det "äkta" gamla Kreta som fortfarande finns kvar högt uppe i bergen.

Under dagen kommer vi att göra flera stopp i små byar och ta del av det grekiska vardagslivet. Vi kommer bland annat att lära oss hur man producerar det goda kretensiska vinet, samt raki och ouzo. I Imbros, som är en av Kretas högst belägna byar, får vi smaka på sfakiani pita, som är en sorts pannkaka som är fylld med misitraost och serveras tillsammans med timjanhonung. Vi besöker också Jungfru Maria-kyrkan, som tillhör ett numera stängt kloster. Kyrkan är från 1100-talet och dekorerad med vackra väggmålningar. Vidare på turen får vi beundra Kretas största insjö, gamla venetianska byggnader och en vacker romersk mosaik från Antiken.

Ingår i priset: sfakiani pita.

Ingår inte i priset: Lunch och dryck.


Vuxna: 512 SEK
Barn: 227 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Finska, Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Måndag, Onsdag
Boka

Open Water Diver – Dykcertifikat

Passa på att ta ditt dykarcertifikat under din semester på Kreta! Open Water Diver är en fyra dagar lång grundkurs med välutbildade dykinstruktörer. Dykarbasen ligger strax utanför Rethymnon stad.

Upphämtning på hotell, all utrustning, instruktörer och diverse avgifter för utförandet är inkluderat. Open Water Diver book ingår inte i priset utan kostar 45 euro.

Observera att denna utflykt endast kan bokas på resmålet.

Piratbåten Black Rose

Ta med hela familjen och följ med piraterna på Black Rose! Vid lunch varje dag lämnar piratskeppet hamnen i Hersonissos för en tur i det kristallklara vattnet.

Båten stannar vid S.t. Georgebukten där du har möjlighet att bada och snorkla direkt från båten. Du har också möjlighet att simma in i grottorna. Lunchen serveras av piraterna ombord innan turen fortsätter mot Sisi. Här stannar vi i ca en timme, så passa på att gå på upptäcktsfärd på land.

Lunch ombord på båtensamt lån av snorklingsutrustning ingår i priset. Dryck ingår inte i priset.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Prova-på-dyk

Minimiålder är 10 år.

Vill du prova på att dyka? På denna utflykt ges du möjlighet att prova på att dyka med tub. Med en manual i handen börjar dagen med genomgång av grundläggande information kring dykning. En film visas och sedan börjar lektionen med att man tränar i en swimmingpool. När alla känner sig trygga och har förstått så tar man sig ner i havet för ett dyk på ca en halvtimme.

Mat och dryck ingår inte i priset.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Prova-på-dyk

Prova-på-dyk är en väldigt populär aktivitet. Först tilldelas alla deltagare en utrustning och indelas i mindre grupper. Efter en grundläggande genomgång av hur utrustningen fungerar, får du göra ett provdyk i poolen som tar ca 30 minuter. När alla känner sig trygga med dykningen tar man sig ner i havet för ett dyk på ca 40 minuter. Alla aktiviteter genomförs med PADI-utbildade instruktörer.

Mat och dryck ingår inte.

Observera att denna utflykt endast kan bokas på resmålet.

Prova-på-dyk

Drömmer du om att uppleva Kretas fantastiska undervattensvärld? Då är detta utflykten för dig! Efter en grundläggande genomgång av hur utrustningen fungerar på grunt vatten. Därefter är det dags att göra provdyk på lite djupare vatten. Alla aktiviteter genomförs med PADI-utbildade instruktörer.

Från 10 års ålder.


Mat och dryck ingår inte.
Observera att denna utflykt endast kan bokas på resmålet.

Prova-på-snorkling

Att snorkla och att uppleva färgglada fiskar och koraller i sin naturliga miljö är en rolig och populär aktivitet. På den här prova-på-snorklingen krävs inga förkunskaper förutom att du kan simma. Vår engelsktalande guide kommer att gå igenom hur utrustningen fungerar och vilken teknik som är bäst att använda. Därefter tar vi oss ut med motorbåt, och stannar till vid två bra snorkelplatser.

Mat och dryck ingår inte i priset. Snorkelutrustning finns att låna.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Santorini (med transfer)

Ta chansen att besöka grannön Santorini för en dag! Ön är välkänd för sina magiska vyer, en oslagbar skönhet och ett färgspektrum som sträcker sig från svarta stränder och vitkalkade hus till rödskimrande klippor och ett klarblått hav.

Efter den guidade turen till öns kulturella centrum Oia, den lilla byn Firostefani och huvudorten Fira har du ca 2,5 timmar på egen hand. Då kan du antingen stanna kvar i Fira, åka till Perissastranden eller ta en båttur till den svarta vulkanöns månliknande landskap.

Mat och dryck ingår inte.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Santorini (med transfer)

Ta chansen att besöka grannön Santorini för en dag! Ön är välkänd för sina magiska vyer, en oslagbar skönhet och ett färgspektrum som sträcker sig från svarta stränder och vitkalkade hus till rödskimrande klippor och ett klarblått hav.

Efter den guidade turen till öns kulturella centrum Oia, den lilla byn Firostefani och huvudorten Fira har du ca 2,5 timmar på egen hand. Då kan du antingen stanna kvar i Fira, åka till Perissastranden eller ta en båttur till den svarta vulkanöns månliknande landskap.

Mat och dryck ingår inte.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Santorini (utan transfer)

Ta chansen att besöka grannön Santorini för en dag! Ön är välkänd för sina magiska vyer, en oslagbar skönhet och ett färgspektrum som sträcker sig från svarta stränder och vitkalkade hus till rödskimrande klippor och ett klarblått hav.

Efter den guidade turen till öns kulturella centrum Oia, den lilla byn Firostefani och huvudorten Fira har du ca 2,5 timmar på egen hand. Då kan du antingen stanna kvar i Fira, åka till Perissastranden eller ta en båttur till den svarta vulkanöns månliknande landskap.

Mat och dryck ingår inte.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Santorini (utan transfer)

Ta chansen att besöka grannön Santorini för en dag! Ön är välkänd för sina magiska vyer, en oslagbar skönhet och ett färgspektrum som sträcker sig från svarta stränder och vitkalkade hus till rödskimrande klippor och ett klarblått hav.

Efter den guidade turen till öns kulturella centrum Oia, den lilla byn Firostefani och huvudorten Fira har du ca 2,5 timmar på egen hand. Då kan du antingen stanna kvar i Fira, åka till Perissastranden eller ta en båttur till den svarta vulkanöns månliknande landskap.

Mat och dryck ingår inte.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Santorini (utan transfer)

Ta chansen att besöka grannön Santorini för en dag! Ön är välkänd för sina magiska vyer, en oslagbar skönhet och ett färgspektrum som sträcker sig från svarta stränder och vitkalkade hus till rödskimrande klippor och ett klarblått hav.

Efter den guidade turen till öns kulturella centrum Oia, den lilla byn Firostefani och huvudorten Fira har du ca 2,5 timmar på egen hand. Då kan du antingen stanna kvar i Fira, åka till Perissastranden eller ta en båttur till den svarta vulkanöns månliknande landskap.

Mat och dryck ingår inte.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Smaken av Kreta

Det här är en halvdagstur som passar dig som vill få veta lite mer om Kretas lokalproducerade jungfruoljor och viner. Vi börjar dagen med ett besök i byn Vouves, där några av Kretas äldsta olivträd finns. Därefter åker vi vidare till Anoskeli Olive Mill & Winery, där vi får lära oss allt om de olika olivoljesorterna och hur de olika produktionsfaserna ser ut. Vi avslutar besöket med att provsmaka oljorna.

Nästa stopp blir på en charmig kretensisk vingård där vi får en presentation av Anoskeli-druvorna och hur vinproduktionen för de fem Anoskeli-vinerna går till. Även här kommer vi att provsmaka vinerna. På vägen tillbaka stannar vi till på en taverna som bjuder på en fantastisk utsikt.

Oliv- och vinprovning samt snacks ingår i priset. Med på turen är en Apolloguide.
Mat och dryck ingår inte i priset.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Snorklingsutflykt

En avslappnande dag med sol, bad och snorkling. Under ungefär en timme på morgonen lär du känna din utrustning och snorklar tillsammans med en instruktör. Resten av dagen har du utrustningen till ditt förfogande och kan varva snorkling med salta havsdopp och sköna stunder i solen.

Mat och dryck ingår inte.

Observera att denna utflykt endast kan bokas på resmålet.

Spinalonga – längtans ö

Utgår från: 

Längs Kretas vackra nordkust tar vi oss med buss till östra Kreta, och sedan vidare med båt till ön Spinalonga, som ligger i den vackra bukten i Mira. Fram till år 1957 var Spingalonga en spetälskekoloni och på ön fanns förr butiker, restauranger, en skola och bio. Ön har också blivit berömd genom Victoria Hislops fantastiska bok "Längtans ö". På Spinalonga gör vi en rundvandring till fots genom de trånga och till viss del svåråtkomliga gränderna.

På förmiddagen åker vi båt från Agios Nikolaos och lägger till vid Kolokitha Bay, för BBQ och ett dopp i dess kristallklara vatten.

Ingår i priset: BBQ på båten.

Ingår inte i priset: Entré till ön, utan betalas på plats direkt till reseledaren. Priset är 8 euro för vuxna och 4 euro för barn. Rabatterat pris för pensionärer från ett EU-land.

Vuxna: 433 SEK
Barn: 217 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag
Boka

Spinalonga – längtans ö

Längs Kretas vackra nordkust tar vi oss med buss till östra Kreta, och sedan vidare med båt till ön Spinalonga, som ligger den i vackra bukten i Mira. Fram till år 1957 var Spingalonga en spetälskekoloni och på ön fanns förr butiker, restauranger, en skola och bio. Ön har också blivit berömd genom Victoria Hislops fantastiska bok "Längtans ö". På Spinalonga gör vi en rundvandring till fots genom de trånga och till viss del svåråtkomliga gränderna.

På förmiddagen åker vi båt från Agios Nikolaos och lägger till vid Kolokitha Bay, för BBQ och ett dopp i dess kristallklara vatten.

Ingår i priset: BBQ på båten.

Ingår inte i priset: Entré till ön, utan betalas på plats direkt till reseledaren. Priset är 8 euro för vuxna och 4 euro för barn. Rabatterat pris för pensionärer från ett EU-land.

Vuxna: 580 SEK
Barn: 295 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag
Boka

Spinalonga – längtans ö

Utgår från: 

Längs Kretas vackra nordkust tar vi oss med buss till östra Kreta, och sedan vidare med båt till ön Spinalonga, som ligger den i vackra bukten i Mira. Fram till år 1957 var Spingalonga en spetälskekoloni och på ön fanns förr butiker, restauranger, en skola och bio. Ön har också blivit berömd genom Victoria Hislops fantastiska bok "Längtans ö". På Spinalonga gör vi en rundvandring till fots genom de trånga och till viss del svåråtkomliga gränderna.

På förmiddagen åker vi båt från Agios Nikolaos och lägger till vid Kolokitha Bay, för BBQ och ett dopp i dess kristallklara vatten.

Ingår i priset: BBQ på båten.

Ingår inte i priset: Entré till ön, utan betalas på plats direkt till reseledaren. Priset är 8 euro för vuxna och 4 euro för barn. Rabatterat pris för pensionärer från ett EU-land.

Vuxna: 433 SEK
Barn: 217 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag
Boka

Spinalonga - Längtans ö

Längs Kretas vackra nordkust tar vi oss med buss till östra Kreta, och sedan vidare med båt till ön Spinalonga, som ligger i den vackra bukten i Mira. Fram till år 1957 var Spingalonga en spetälskekoloni och på ön fanns förr butiker, restauranger, en skola och bio. Ön har också blivit berömd genom Victoria Hislops fantastiska bok "Längtans ö". På Spinalonga gör vi en rundvandring till fots genom de trånga och till viss del svåråtkomliga gränderna.

På förmiddagen åker vi båt från Agios Nikolaos och lägger till vid Kolokitha Bay, för BBQ och ett dopp i dess kristallklara vatten.

Ingår i priset: BBQ på båten.

Ingår inte i priset: Entré till ön, utan betalas på plats direkt till reseledaren. Priset är 8 euro för vuxna och 4 euro för barn. Rabatterat pris för pensionärer från ett EU-land.

Vuxna: 689 SEK
Barn: 354 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag
Boka

Spinalonga - Längtans ö

Längs Kretas vackra nordkust tar vi oss med buss till östra Kreta, och sedan vidare med båt till ön Spinalonga, som ligger i den vackra bukten i Mira. Fram till år 1957 var Spinalonga en spetälskekoloni och på ön fanns förr butiker, restauranger, en skola och bio. Ön har också blivit berömd genom Victoria Hislops fantastiska bok "Längtans ö". På Spinalonga gör vi en rundvandring till fots genom de trånga och till viss del svåråtkomliga gränderna. På förmiddagen åker vi båt från Agios Nikolaos och lägger till vid Kolokitha Bay, för BBQ och ett dopp i dess kristallklara vatten.

BBQ-middag ingår i priset.

Entré till ön ingår inte i priset, utan betalas på plats direkt till reseledaren. Priset är 8 euro för vuxna och 4 euro för barn. Rabatterat pris för pensionärer från ett EU-land.

Stand-up Paddleboard

Loutrakis kristallklara och lugna vatten skapar de perfekta förutsättningarna för SUP (stand-up paddleboard). SUP passar alla åldrar och nivåer: nybörjare får först bekanta sig med brädan i bukten innan vi paddlar ut mot en liten färgskimrande grotta. Ett unikt tillfälle för hela familjen att bekanta sig med denna nya brädtrend, där du står på en bräda och paddlar med enbladig paddel.

Torra snacks och vatten ingår.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet. Välj mellan morgon- eller lunchtur.

Två dyk inkl. dykutrustning

Du som är certifierad dykare har möjlighet att boka denna dykutflykt. Två dyk och utrustning ingår, med på turen är också en dykinstruktör. 

Mat och dryck ingår inte.

Observera att denna utflykt endast kan bokas på resmålet.

Vandra genom Imbrosravinen

Följ med på en 8 kilometer lång vandring genom den vackra Imbrosravinen, som efter storasystern Samaria är Kretas mest populära ravin. Under andra världskriget användes ravinen som evakueringsrutt för de tusentals britter som var på väg till Egypten.

Under dagen kommer vi bland annat att vandra till Imbrosravinens smalaste del som är mindre än två meter, och med väggar som reser sig uppemot 300 meter. Efter en dag i storslagen natur kommer vi fram till byn Komitades där bussen hämtar upp oss. Vi gör ett sista stopp vid Frangokastello som är ett venetianskt fort som ligger ovanför en vacker strand.

Vandrarvänliga skor krävs under utflykten.

Lunch, dryck och entré till ravinen ingår inte. Pris 2 euro/vuxen. Gratis för barn och ungdomar under 15 år. Denna utflykt går endast på tidig vår och sen höst.

Vuxna: 453 SEK
Barn: 227 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag
Boka

Vandra genom Samariaravinen

Ett av de populäraste sätten att uppleva Kretas fantastiska natur är genom att vandra, och på den här turen kommer vi att utforska Kretas mest kända ravin – Samariaravinen.

Samaria är, med sina 18 kilometer, Europas längsta ravin, och vi börjar vandringen ca 1 250 meter över havet och slutar vid stränderna nere vid Libyska havet på Kretas sydkust. Med lite tur får vi se den utrotningshotade Kri kri-geten.

Vandrarvänliga skor krävs under utflykten. Vandringen kräver god hälsa och fysik.

Ingår inte i priset: Mat och dryck. Entré till ravinen samt båtbiljett, utan detta betalas direkt till reseledaren på plats.
Entrépris: 5 euro för vuxna och gratis för barn under 15 år
. Båtbiljett Sfakia: 11 euro för vuxen och 6 euro för barn under 12 år.

Vuxna: 492 SEK
Barn: 246 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag
Boka

Vattenparken Aqua Plus

Utgår från: 

Ett härligt vattenäventyr för stor och liten. Här blir alla som barn på nytt! På Aqua Plus kommer du definitivt att hitta din egen favorit bland en mängd olika vattenrutschkanor. Det finns ett lekland, små rutschkanor även för den minsta i familjen och en lazy river för den som bara vill slappa och njuta semestern. Men framförallt finns det flera extrema kanor med allt från Space Bowl och svarta hål till Kamikaze där det känns som man flyger fram. Det finns även gratis solstolar och parasoller som man kan nyttja mellan alla äventyr.

Mat och dryck ingår ej men finns att köpa i de olika restaurangerna inne på vattenlandet.

Vattenparken Aqua Plus

Ett härligt vattenäventyr för stor och liten. Här blir alla som barn på nytt! På Aqua Plus kommer du definitivt att hitta din egen favorit bland en mängd olika vattenrutschkanor. Det finns ett lekland, små rutschkanor även för den minsta i familjen och en lazy river för den som bara vill slappa och njuta semestern. Men framförallt finns det flera extrema kanor med allt från Space Bowl och svarta hål till Kamikaze där det känns som man flyger fram. Det finns även gratis solstolar och parasoller som man kan nyttja mellan alla äventyr.

Mat och dryck ingår ej men finns att köpa i de olika restaurangerna inne på vattenlandet.

Vildmarksäventyr på Kreta

Medelsvår halvdagsutflykt som passar både barn och vuxna med god kondition.

Under en halvdag kommer vi att cykla längs smala stigar, grusiga landsvägar och ta oss över ett antal branta backar.

Vi börjar cykelturen på ca 750 meter över havet. Härifrån har vi en läcker utsikt över Kretas norra kustremsa och White Mountains högsta toppar. Dagens första sträcka är en kort men adrenalinhöjande cykeltur som tar oss ner till starten av Junge Trail. Här väntar ett äventyr på ca 1,5 timme till fots i en subtropisk djungel tar oss fram via vattendrag, rep och branta sluttningar. Dagen avslutas på cykeln igen när vi tar oss genom det kretensiska landskapet.

Mat och dryck ingår inte i priset.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Vykortsvackra Santorini

Utgår från: 

Följ med oss till natursköna Santorini - känd som Greklands vackraste ö! Ön är välkänd för sina magiska vyer, en oslagbar skönhet och ett färgspektrum som sträcker sig från svarta stränder och vitkalkade hus till rödskimrande klippor och ett klarblått hav.

Efter den guidade turen finns det tid att utforska ön på egen hand. Stanna till vid Perissastranden för sol och bad eller ta en tur till öns huvudort Fira. Det finns också möjlighet att besöka den svarta vulkanön Nea Kamenis (endast högsäsong).

Mat och dryck ingår inte.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Vykortsvackra Santorini

Följ med oss till natursköna Santorini - känd som Greklands vackraste ö! Ön är välkänd för sina magiska vyer, en oslagbar skönhet och ett färgspektrum som sträcker sig från svarta stränder och vitkalkade hus till rödskimrande klippor och ett klarblått hav.

Efter den guidade turen finns det tid att utforska ön på egen hand. Antingen kan du stanna till vid Perissastranden eller ta en tur till öns huvudort Fira. Det finns också möjlighet att besöka den svarta vulkanön Nea Kamenis (endast högsäsong).

Mat och dryck ingår inte.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Östra Kretas okända pärlor

Följ med oss och besök östra Kretas okända pärlor! Under dagen kombinerar vi Kretas långa historia med svalkande bad.

Från Sitia åker vi mot Paleokastro, där vi besöker Folkloremuseet. Därefter tar vi oss vidare till det fantastiska Toplouklostret som härstammar från tidigt 1500-tal. På klostret bor munkar, som producerar både vin och olivolja. I besöker vi även palmstranden Vai, som är ett måste när du är på Kretas östra sida.

Lunch och inträde till museet och Toplouklostret ingår inte i priset. Folkloremuseet kostar 2 euro/vuxen och Toplouklostret kostar  3 euro/vuxen. Tänk på att skydda axlar och knän med lämplig klädsel när ni besöker klostret.

Vuxna: 541 SEK
Barn: 276 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Halvdag - förmiddag
Avresedag: Söndag
Boka

Östra Kretas okända pärlor

Utgår från: 

Följ med oss och besök östra Kretas okända pärlor! Under dagen kombinerar vi Kretas långa historia med svalkande bad.

Från Sitia åker vi mot Paleokastro, där vi besöker Folkloremuseet. Därefter tar vi oss vidare till det fantastiska Toplouklostret som härstammar från tidigt 1500-tal. På klostret bor munkar, som producerar både vin och olivolja. I besöker vi även palmstranden Vai, som är ett måste när du är på Kretas östra sida.

Lunch och inträde till museet och Toplouklostret ingår inte i priset. Folkloremuseet kostar 2 euro/vuxen och Toplouklostret kostar  3 euro/vuxen. Tänk på att skydda axlar och knän med lämplig klädsel när ni besöker klostret.

Vuxna: 443 SEK
Barn: 227 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Halvdag - förmiddag
Avresedag: Söndag
Boka

Östra Kretas okända pärlor

Utgår från: 

Följ med oss och besök östra Kretas okända pärlor! Under dagen kombinerar vi Kretas långa historia med svalkande bad.

Från Sitia åker vi mot Paleokastro, där vi besöker Folkloremuseet. Därefter tar vi oss vidare till det fantastiska Toplouklostret som härstammar från tidigt 1500-tal. På klostret bor munkar, som producerar både vin och olivolja. I besöker vi även palmstranden Vai, som är ett måste när du är på Kretas östra sida.

Lunch och inträde till museet och Toplouklostret ingår inte i priset. Folkloremuseet kostar 2 euro/vuxen och Toplouklostret kostar  3 euro/vuxen. Tänk på att skydda axlar och knän med lämplig klädsel när ni besöker klostret.