Utflykter på Kreta

Passa på att åk på en eller flera utflykter, och upplev mer än bara sol och bad på din resa!

På flera resmål går det att förboka din utflykt redan hemma. Du kan förboka utflykterna oavsett om du reser med Apollo eller inte – antingen här eller via vår app.


Elafonissi

Elafonissi Beach är ett måste på resan till Kreta! Stranden ligger ca 7 mil sydost om Chania och är en av Kretas absolut vackraste stränder. Elafonissi kallas även för ”Den rosa stranden”, på grund av det rosa skimmer av finmalda snäckskal i strandbrynet. Vattnet är långgrunt och barnvänligt, och på flera ställen finns matställen och solstolsuthyrningar som är öppna under högsäsong.

Ingår inte i priset: Mat, dryck, solstolar och parasoller. Parasoller finns endast på stranden under högsäsong. Två solstolar och ett parasoll kostar 7 euro på Elafonissi.

Vuxna: 471 SEK
Barn: 230 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Måndag, Torsdag, Onsdag
Boka

Mitt älskade Kreta

Följ med på en vacker och upplevelserik tur där vi får lära oss om Kretas fantastiska natur och historia! Vi kommer att få se delar av det "äkta" gamla Kreta som fortfarande finns kvar högt uppe i bergen.

Under dagen kommer vi att göra flera stopp i små byar och ta del av det grekiska vardagslivet. Vi kommer bland annat att lära oss hur man producerar det goda kretensiska vinet, samt raki och ouzo. Vi besöker Jungfru Maria-kyrkan, som tillhör ett numera stängt kloster. Kyrkan är från 1100-talet och dekorerad med vackra väggmålningar. Vidare på turen får vi beundra Kretas största insjö, gamla venetianska byggnader och en vacker romersk mosaik från Antiken. Vi besöker också en lokal vinproducent.

Ingår inte i priset: Lunch och dryck.

Vuxna: 565 SEK
Barn: 230 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Finska, Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag, Torsdag
Boka

Knossos

Följ med på en resa genom tid och rum när vi tar oss tillbaka till den tid då minoerna levde på Kreta. Det var här Europas första högkultur uppstod vars huvudsäte var palatset Knossos utanför Heraklion. Upplev det imponerande palatset medan vår guide berättar om den berömda tronsalen, världens första vattentoalett och om några av teorierna kring varför den här mytomspunna kulturen så plötsligt försvann ca 1450 f. Kr.

Utflykten tar oss också med till Kretas huvudstad Heraklion. Där finns tid att shoppa och dessutom njuta av en härlig lunch.

Inträden samt lunch ingår inte i priset.

Inträde till Knossospalatset och arkeologiska museet är 16 euro för vuxna medans barn under 18 år har gratis inträde. Vuxna över 65 år har rabatt på inträdet på palatset mot uppvisande av legitimation.

Vuxna: 606 SEK
Barn: 251 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag
Boka

Vandra genom Samariaravinen

Ett  av de populäraste sätten att uppleva Kretas fantastiska natur är genom  att vandra, och på den här turen kommer vi att utforska Kretas mest  kända ravin – Samariaravinen.

Samaria  är, med sina 18 kilometer, Europas längsta ravin, och vi börjar  vandringen ca 1 250 meter över havet och slutar vid stränderna nere vid  Libyska havet på Kretas sydkust. Med lite tur får vi se den  utrotningshotade Kri kri-geten.

Vandrarvänliga skor krävs under utflykten. Vandringen kräver god hälsa och fysik.

Ingår inte i priset: Mat och dryck. Entré till ravinen samt båtbiljett, utan detta betalas direkt till reseledaren på plats.
Entrépris: 5 euro för vuxna och gratis för barn under 15 år. Båtbiljett Sfakia: 11 euro för vuxen och 6 euro för barn under 12 år.

Vuxna: 502 SEK
Barn: 251 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag
Boka

Gramvousa och Baloslagunen

Den här utflykten bjuder på fantastiska upplevelser där vi bland annat besöker den vackra Baloslagunen. En gång i tiden var det här prins Charles och Diana stannade och la till på sin bröllopsresa, och även vi kommer att stanna och bada här i några timmar.

Därefter styr vi mot klippön Gramvousa. Vandringen upp till fortet Gramvousa är i stark lutning och ibland är det ganska stenigt. Väl upp finns möjlighet att besöka den gamla venetianska fästningen som ligger på 137 meters höjd och bjuder på en fantastisk utsikt. Innan vi vänder hemåt igen väntar ett välförtjänt dopp i havet!

Vandrarvänliga skor krävs under utflykten.

Ingår inte i priset: Mat, dryck, solstolar, parasoller. 1 euro/person samlas in på bussen till naturskyddsföreningen Gramvousa.

Vuxna: 596 SEK
Barn: 293 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Torsdag, Måndag
Boka

Pirate Cruise - En familjedag till sjöss!

Söker du omväxling på semestern kan vi rekommendera vår båttur till Marathi Beach som ligger i Soudabukten! Turen passar både stora och små pirater, och för de yngsta finns en lekledare ombord som bland annat leder en skattjakt på båten!

Dagen kommer vi att tillbringa ombord på båten The Black Pearl, som tar oss ut längs kusten. Vi kommer bland annat att åka förbi den lilla ön Souda Island och vidare mot Almyrida där vi lägger ankare för dagens första dopp. Kaptenen styr sedan båten mot den vackra Marathistranden som är väldigt populär bland öborna själva. På stranden finns solstolar och parasoller att hyra för den som vill. På väg tillbaka stannar båten vid Loutraki för ett sista dopp i Souda.

Ingår inte i priset: Mat och dryck, men kan köpas ombord på båten eller på en av tavernorna vid Marathistranden. Solstolar och parasoller på Marathistranden.

Vuxna: 585 SEK
Barn: 293 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag
Boka

Vandra genom Imbrosravinen

Följ med på en 8 kilometer lång vandring genom den vackra Imbrosravinen, som efter storasystern Samaria är Kretas mest populära ravin. Under andra världskriget användes ravinen som evakueringsrutt för  de tusentals britter som var på väg till Egypten.

Under dagen  kommer vi bland annat att vandra till Imbrosravinens smalaste del som är  mindre än två meter, och med väggar som reser sig uppemot 300 meter.  Efter en dag i storslagen natur kommer vi fram till byn Komitades där  bussen hämtar upp oss. Vi gör ett sista stopp vid Frangokastello som är ett venezetiskt fort som ligger ovanför en vacker strand.

Vandrarvänliga skor krävs under utflykten.

Ingår inte i priset: Lunch, dryck samt entré till ravinen.
Entrépris: 2 euro/vuxen. Barn och ungdomar under 15 år är gratis.

Vuxna: 502 SEK
Barn: 251 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag
Boka

Kvällstur till Elafonissi

Ta med din käraste på den här utflykten till romantiska Elafonissi Beach på södra Kreta! Strax efter lunch lämnar vi norra kusten med buss och kör söderut genom den fantastiskt vackra naturen. Vi kommer att åka genom flera småbyar, bland annat Potamida, Topolia och Koutsomatados. När vi kommit upp i bergen för vi vårt första stopp i byn Vlatos. Här omges husen av branta sluttningar med oliv- och kastanjeträd. Passa på att köpa en kopp grekiskt kaffe eller en svalkande frappé! Vi fortsätter söderut, via den mysiga lilla byn Elos, innan vi till slut når vårt mål – Elafonissi Beach.

Elafonissi, som ibland kallas både ”Kretas svar på Maldiverna” och ”Den rosa stranden” är fantastiskt vacker på grund av de rosaskimrande snäckskalen som ligger i vattenbrynet. Vi kommer att stanna på Elafonissi Beach i ca 2,5 timmar innan det är dags att återvända till hotellen. På vägen tillbaka stannar vi till i Amygdalokefalo där du kan njuta av Kretas vackraste solnedgång. Här kommer det även finnas tid och möjlighet att äta kvällsmat på tavernan.

Ingår inte i priset: Mat, dryck, solstolar och parasoller. Parasoller finns på stranden endast under högsäsong. Två solstolar samt parasoll kostar ca 7 euro.

Vuxna: 471 SEK
Barn: 230 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Torsdag, Måndag
Boka

Spinalonga - Längtans ö

Längs Kretas vackra nordkust tar vi oss med buss till östra Kreta, och sedan vidare med båt till ön Spinalonga, som ligger i den vackra bukten i Mira. Fram till år 1957 var Spinalonga en spetälskekoloni och på ön fanns förr butiker, restauranger, en skola och bio. Ön har också blivit berömd genom Victoria Hislops fantastiska bok "Längtans ö". På Spinalonga gör vi en rundvandring till fots genom de trånga och till viss del svåråtkomliga gränderna.

BBQ-middag ingår i priset.

Entré till ön ingår inte i priset, utan betalas på plats direkt till reseledaren. Priset är 8 euro för vuxna och 4 euro för barn. Rabatterat pris för pensionärer från ett EU-land.

Vuxna: 763 SEK
Barn: 377 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag
Boka

Smaken av Kreta

Det här är en halvdagstur som passar dig som vill få veta lite mer om Kretas lokalproducerade jungfruoljor och viner. Vi börjar dagen med ett besök i byn Vouves, där några av Kretas äldsta olivträd finns. Därefter åker vi vidare till Anoskeli Olive Mill & Winery, där vi får lära oss allt om de olika olivoljesorterna och hur de olika produktionsfaserna ser ut. Vi avslutar besöket med att provsmaka oljorna.

Nästa stopp blir på en charmig kretensisk vingård där vi får en presentation av Anoskeli-druvorna och hur vinproduktionen för de fem Anoskeli-vinerna går till. Även här kommer vi att provsmaka vinerna. På vägen tillbaka stannar vi till på en taverna som bjuder på en fantastisk utsikt.

Oliv- och vinprovning samt snacks ingår i priset. Med på turen är en Apolloguide.
Mat och dryck ingår inte i priset. Beroende på väder och säsong kan utflykten utgå.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Santorini (med transfer)

Ta chansen att besöka grannön Santorini för en dag! Ön är välkänd för sina magiska vyer, en oslagbar skönhet och ett färgspektrum som sträcker sig från svarta stränder och vitkalkade hus till rödskimrande klippor och ett klarblått hav.

Efter den guidade turen till öns kulturella centrum Oia, den lilla byn Firostefani och huvudorten Fira har du ca 2,5 timmar på egen hand. Då kan du antingen stanna kvar i Fira, åka till Perissastranden eller ta en båttur till den svarta vulkanöns månliknande landskap.

Mat och dryck ingår inte.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet. Observera att utflykten anpassas efter båtarnas trafik mellan öarna, som beror på tid under säsong. Vänligen notera att transfer endast ingår från Kalives.

Santorini (utan transfer)

Ta chansen att besöka grannön Santorini för en dag! Ön är välkänd för sina magiska vyer, en oslagbar skönhet och ett färgspektrum som sträcker sig från svarta stränder och vitkalkade hus till rödskimrande klippor och ett klarblått hav.

Efter den guidade turen till öns kulturella centrum Oia, den lilla byn Firostefani och huvudorten Fira har du ca 2,5 timmar på egen hand. Då kan du antingen stanna kvar i Fira, åka till Perissastranden eller ta en båttur till den svarta vulkanöns månliknande landskap.

Mat och dryck ingår inte.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet. Observera att utflykten anpassas efter båtarnas trafik mellan öarna, som beror på tid under säsong.

Paddla kajak i Kretas vackra natur

Följ med på en kajaktur i Kretas vackra natur! Vi börjar dagen med köra till Akrotiri Peninsula som ligger utanför Chania. Här får vi vår utrustning och en kort genomgång i hur man paddlar kajak, innan vi är redo för att ge oss ner i vattnet. Under kajakturen gör vi flera stopp vid vackra, avskilda vikar. Vid slutet av turen njuter vi av en enklare lunch tillsammans innan vi åker vidare hemåt.

Enklare lunch samt en flaska vatten ingår i priset. Ta med solkräm, solglasögon och badkläder. Utflykten rekommenderas inte för barn under 5 år.

Kan endast bokas på resmålet.

Stand-up Paddleboard

Loutrakis kristallklara och lugna vatten skapar de perfekta förutsättningarna för SUP (stand-up paddleboard). SUP passar alla åldrar och nivåer: nybörjare får först bekanta sig med brädan i bukten innan vi paddlar ut mot en liten färgskimrande grotta. Ett unikt tillfälle för hela familjen att bekanta sig med denna nya brädtrend, där du står på en bräda och paddlar med enbladig paddel.

Torra snacks och vatten ingår.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet. Välj mellan morgon- eller lunchtur.

Vandring i Vita bergen

Denna halvdagsutflykt tar oss upp i bergen strax utanför Chania, där en vacker vandring i de Vita bergen väntar. Utflykten börjar i Chania där vi promenerar genom apelsinodlingar och smakar på den härliga frukten, innan vi kommer vidare till Zourva där vandringen startar. Här gör vi en lättare tur genom en skog av cypresser och tallar. Ju högre upp vi kommer, desto mer spektakulär blir omgivningen och utsikten. Vi äter lunch i det gröna innan vi börjar vandra tillbaka. På vägen hem går vi förbi historiska Therissos klyfta och beundrar de höga klipporna.

Lunch och en flaska vatten ingår i priset. Utflykten kan endast bokas på resmålet.

Limnoupolis vattenpark

Ta med familjen och vännerna och tillbringa en lekfull dag på Limnoupolis vattenpark! Här finns något för alla – pooler med gigantiska vattenrutschkanor, lazy river, barnpool och jacuzzis. I parken finns även en lekplats för småbarn.


Mat och dryck ingår inte, men det finns matställen i parken. Observera att vattenparkens öppettider är beroende av väder.

Prova-på-snorkling

Att snorkla och att uppleva färgglada fiskar och koraller i sin naturliga miljö är en rolig och populär aktivitet. På den här prova-på-snorklingen krävs inga förkunskaper förutom att du kan simma. Vår engelsktalande guide kommer att gå igenom hur utrustningen fungerar och vilken teknik som är bäst att använda. Därefter tar vi oss ut med motorbåt, och stannar till vid två bra snorkelplatser.

Mat och dryck ingår inte i priset. Snorkelutrustning finns att låna.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Familjeäventyr på Kreta

Lättsam heldagsutflykt som passar hela familjen.

Följ med på vår familjevänliga cykeltur som vänder sig till alla åldrar, där vi får en härlig dag tillsammans bland Kretas fantastiska natur!

Vi börjar vid en fin liten kyrka som ligger i den grönskande Meskladalen. Därifrån tar vi i maklig takt genom Kretas version av Eden – bland ett fantastiskt landskap av citroner, mullbär, grapefrukter, fikonträd och avokadoodlingar. Vi kommer att också att cykla genom små byar. Vi kommer att stanna till på en traditionell kafenion där du utöver kaffe kan beställa in goda mezes.

Mat och dryck ingår inte i priset.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Cykelutflykt Deres

Lättsam heldagsutflykt som passar hela familjen.

Det här är en lättsam och trevlig cykelutflykt som passar hela familjen! Vi kommer att ta oss förbi grönskande kastanjeodlingar och genom den frodiga byn Nea Roumata. När vi kommer fram till den lilla byn Deres gör vi ett stopp på den traditionella kafenion. Här kan du passa på att beställa in en kaffe eller några goda mezes medan du får en inblick i den kretensiska vardagen.

Därefter fortsätter vi att cykla tills vi hamnar i en annan tidsålder – bysantinska aristokrater, venetianska erövrare och turkiska harems kommer till liv i ett bortglömt castello. När vi fortsätter igen är det nedförsbacke genom olivlundar och apelsinodlingar, förbi gårdar med, tills vi slutligen når kusten och byn Tavronitis som är dagens sista stopp. Här blir vi upphämtade av en buss som tar oss tillbaka till våra upphämtningsplatser.

Mat och dryck ingår inte i priset.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Prova-på-dyk

Minimiålder är 10 år.

Vill du prova på att dyka? På denna utflykt ges du möjlighet att prova på att dyka med tub. Med en manual i handen börjar dagen med genomgång av grundläggande information kring dykning. En film visas och sedan börjar lektionen med att man tränar i en swimmingpool. När alla känner sig trygga och har förstått så tar man sig ner i havet för ett dyk på ca en halvtimme.

Mat och dryck ingår inte i priset.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Cykelutflykt till Paleochora

Lättsam heldagsutflykt som passar hela familjen.

Samla ihop familjen och följ med på en härlig cykeltur i Kretas fantastiska natur! Vi inleder med en nedförsbacke som tar oss genom en dal som skär rakt genom landskapet ända ner till kusten. Har vi riktig tur med vädret kommer vi att kunna se bort till Europas sydligaste plats, den grekiska ön Gavdos.

När vi kommer fram till byn Paleochora tar vi en välbehövlig paus för lunch och ett svalkande dopp i havet. Efter lunchen fortsätter cykelturen genom små byar i Sassalos-dalen innan vi når nordkusten och byn Kissamos.

Mat och dryck ingår inte i priset.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Vildmarksäventyr på Kreta

Medelsvår halvdagsutflykt som passar både barn och vuxna med god kondition.

Under en halvdag kommer vi att cykla längs smala stigar, grusiga landsvägar och ta oss över ett antal branta backar.

Vi börjar cykelturen på ca 750 meter över havet. Härifrån har vi en läcker utsikt över Kretas norra kustremsa och White Mountains högsta toppar. Dagens första sträcka är en kort men adrenalinhöjande cykeltur som tar oss ner till starten av Junge Trail. Här väntar ett äventyr på ca 1,5 timme till fots i en subtropisk djungel tar oss fram via vattendrag, rep och branta sluttningar. Dagen avslutas på cykeln igen när vi tar oss genom det kretensiska landskapet.

Mat och dryck ingår inte i priset.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Dykutflykt, heldag

Utflykt för certifierade dykare.

Följ med på en härlig heldagsutflykt där två dyk ingår. När alla nödvändiga papper är ifyllda följer en kort brief från våra instruktörer innan dykardräkterna delas ut. Därefter tar vi oss till dykstället med speedboat.

Snacks ingår.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Cykelutflykt Cretorama

Medelsvår halvdagsutflykt som passar både barn och vuxna med god kondition.

Det här är en cykelutflykt som passar både barn och vuxna med god kondition. Under en halvdag kommer vi att cykla längs smala landsvägar, grusiga stigar och ner för några branta nedförsbackar.

Vi kommer bland annat att cykla till Noxia, som är den enda byn i provinsen Chania där traditionella krukmakare fortfarande arbetar. Master Panaiottis brukar även lära ut konsten att dreja. Turen fortsätter därefter genom små byar ner till den pittoreska fiskebyn Kolymbari.

Mat och dryck ingår inte i priset.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Cykelutflykt Skines

Halvdagsutflykt som passar vältränade och aktiva personer. Minimiålder är 15 år. Under dagen kommer vi att cykla ca 4,4 mil.

På den här medelhårda cykelutflykten tar vi oss genom den grönskande dalgången där floden Mavros rinner. Vi kommer bland annat att cykla genom Kretas mest apelsintäta område i Skines, genom traditionella byar och dolda bysantiska kapell. Under dagen kommer vi även att smaka på apelsiner, avokados och kiwifrukter direkt från träden.

Efter lite förfriskningar på en traditionell kafenion (ingår i priset) kommer vi att cykla upp till cykelturens högsta punkt där vi bjuds på en slående utsikt. Därefter påbörjar vi vår tur ner, genom grönskande olivlundar, tills vi kommer fram till Agia Marina.

Lunch och dryck ingår inte i priset.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Cykelutflykt till Sougia & Agia Irini

Heldagsutflykt som passar dig med bra kondition. Minimiålder är 15 år. 

Följ med på denna omväxlande cykeltur som tar oss via grusvägar och branta nedförsbackar!

Vi kommer att börja att cykla från Omalosslätten som ligger ca 1200 meter över havet. Därefter går turen genom isolerade dalgångar kring de vita bergen. Vid ingången till Agia Irini-ravinen hoppar vi av cyklarna och påbörjar en vandring genom doftande salvia. Efter ca 2,5 timmar är vi framme i Sougia där vi tar ett svalkande dopp i Libyska havet innan vi fortsätter att cykla genom en av Kretas grönaste dalgångar.

Mat och dryck ingår inte i priset.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Gramvousa och Baloslagunen

Utgår från: 

Den här utflykten bjuder på fantastiska upplevelser där vi bland annat besöker den vackra Baloslagunen. En gång i tiden var det här prins Charles och Diana stannade och la till på sin bröllopsresa, och även vi kommer att stanna och bada här i några timmar.

Därefter styr vi mot klippön Gramvousa. Vandringen upp till fortet Gramvousa är i stark lutning och ibland är det ganska stenigt. Väl upp finns möjlighet att besöka den gamla venetianska fästningen som ligger på 137 meters höjd och bjuder på en fantastisk utsikt. Innan vi vänder hemåt igen väntar ett välförtjänt dopp i havet!

Vandrarvänliga skor krävs under utflykten.

Ingår inte i priset: Mat, dryck, solstolar, parasoller. 1 euro/person samlas in på bussen till naturskyddsföreningen Gramvousa.

Vuxna: 596 SEK
Barn: 293 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Torsdag
Boka

Mitt älskade Kreta

Följ med på en vacker och upplevelserik tur där vi får lära oss om Kretas fantastiska natur och historia! Vi kommer att få se delar av det "äkta" gamla Kreta som fortfarande finns kvar högt uppe i bergen.

Under dagen kommer vi att göra flera stopp i små byar och ta del av det grekiska vardagslivet. Vi kommer bland annat att lära oss hur man producerar det goda kretensiska vinet, samt raki och ouzo. Vi besöker också Jungfru Maria-kyrkan, som tillhör ett numera stängt kloster. Kyrkan är från 1100-talet och dekorerad med vackra väggmålningar. Vidare på turen får vi beundra Kretas största insjö, gamla venetianska byggnader och en vacker romersk mosaik från Antiken.

Lunch och dryck ingår inte i priset.

Vuxna: 544 SEK
Barn: 241 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Finska, Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag
Boka

Knossos

Följ med på en resa genom tid och rum där vi tar oss tillbaka till den tid då minoerna levde på Kreta. Det var här Europas första högkultur uppstod vars huvudsäte var palatset Knossos utanför Heraklion. Upplev det imponerande palatset medan vår guide berättar om den berömda tronsalen, världens första vattentoalett och om några av teorierna kring varför den här mytomspunna kulturen så plötsligt försvann ca 1450 f. Kr.

Utflykten tar oss också med till Kretas huvudstad Heraklion, där det finns tid att shoppa och njuta av en härlig lunch.

Ingår inte i priset: Lunch, dryck och entré till Knossos samt det arkeologiska museet. Pris är 16 euro för vuxna. Gratis inträde för barn under 18 år. Vuxna över 65 år har rabatt på inträdet på palatset mot uppvisande av legitimation.

Vuxna: 585 SEK
Barn: 251 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag
Boka

Chrissi Island

Utgår från: 

Chrissi, som betyder guld på grekiska, är en av alla obebodda öar utanför Kretas kust. Sitt namn har den fått efter den gyllene sand som ön täcks av och som lätt för tankarna till Karibien. Här finns också en spännande  historia – ön beboddes först av minoer, men har också varit ett piratnäste.

Efter en busstur ner till Kretas sydligaste stad, Ierapetra, väntar en ca 45 minuter lång båttur över till Chrissi Island. Väl framme på ön har du ca 4 timmar att på egen hand bekanta dig med Guldön. Här väntar härliga bad i kristallklart vatten, så glöm inte att ta med snorkeln!

Ingår inte i priset: Lunch.

Vuxna: 732 SEK
Barn: 377 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Torsdag
Boka

Knossos

Utgår från: 

Följ med på en resa genom tid och rum där vi tar oss tillbaka till den tid då minoerna levde på Kreta. Det var här Europas första högkultur uppstod vars huvudsäte var palatset Knossos utanför Heraklion. Upplev det imponerande palatset medan vår guide berättar om den berömda tronsalen, världens första vattentoalett och om några av teorierna kring varför den här mytomspunna kulturen så plötsligt försvann ca 1450 f. Kr.

Utflykten tar oss också med till Kretas huvudstad Heraklion, där det finns tid att shoppa och njuta av en härlig lunch.

Ingår inte i priset: Lunch, dryck och entré till Knossos samt det arkeologiska museet. Pris är 16 euro för vuxna. Gratis inträde för barn under 18 år. Vuxna över 65 år har rabatt på inträdet på palatset mot uppvisande av legitimation.

Vuxna: 554 SEK
Barn: 251 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag
Boka

Knossos från Agia Pelagia

Utgår från: 

Följ med på en resa genom tid och rum där vi tar oss tillbaka till den tid då minoerna levde på Kreta. Det var här Europas första högkultur uppstod vars huvudsäte var palatset Knossos utanför Heraklion. Upplev det imponerande palatset medan vår guide berättar om den berömda tronsalen, världens första vattentoalett och om några av teorierna kring varför den här mytomspunna kulturen så plötsligt försvann ca 1450 f. Kr.

Utflykten tar oss också med till Kretas huvudstad Heraklion, där det finns tid att shoppa och njuta av en härlig lunch.

Ingår inte i priset: Lunch, dryck och entré till Knossos samt det arkeologiska museet. Pris är 16 euro för vuxna. Gratis inträde för barn under 18 år. Vuxna över 65 år har rabatt på inträdet på palatset mot uppvisande av legitimation.

Vuxna: 523 SEK
Barn: 251 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag
Boka

Knossos

Följ med på en resa genom tid och rum där vi tar oss tillbaka till den tid då minoerna levde på Kreta. Det var här Europas första högkultur uppstod vars huvudsäte var palatset Knossos utanför Heraklion. Upplev det imponerande palatset medan vår guide berättar om den berömda tronsalen, världens första vattentoalett och om några av teorierna kring varför den här mytomspunna kulturen så plötsligt försvann ca 1450 f. Kr.

Utflykten tar oss också med till Kretas huvudstad Heraklion, där det finns tid att shoppa och njuta av en härlig lunch.

Ingår inte i priset: Lunch, dryck och entré till Knossos samt det arkeologiska museet. Pris är 16 euro för vuxna. Gratis inträde för barn under 18 år. Vuxna över 65 år har rabatt på inträdet på palatset mot uppvisande av legitimation.

Vuxna: 460 SEK
Barn: 241 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag
Boka

Spinalonga - Längtans ö

Längs Kretas vackra nordkust tar vi oss med buss till östra Kreta, och sedan vidare med båt till ön Spinalonga, som ligger i den vackra bukten i Mira. Fram till år 1957 var Spingalonga en spetälskekoloni och på ön fanns förr butiker, restauranger, en skola och bio. Ön har också blivit berömd genom Victoria Hislops fantastiska bok "Längtans ö". På Spinalonga gör vi en rundvandring till fots genom de trånga och till viss del svåråtkomliga gränderna.

På förmiddagen åker vi båt från Agios Nikolaos och lägger till vid Kolokitha Bay, för BBQ och ett dopp i dess kristallklara vatten.

Ingår i priset: BBQ på båten.

Ingår inte i priset: Entré till ön, utan betalas på plats direkt till reseledaren. Priset är 8 euro för vuxna och 4 euro för barn. Rabatterat pris för pensionärer från ett EU-land.

Vuxna: 732 SEK
Barn: 377 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag
Boka

Spinalonga – längtans ö

Längs Kretas vackra nordkust tar vi oss med buss till östra Kreta, och sedan vidare med båt till ön Spinalonga, som ligger den i vackra bukten i Mira. Fram till år 1957 var Spingalonga en spetälskekoloni och på ön fanns förr butiker, restauranger, en skola och bio. Ön har också blivit berömd genom Victoria Hislops fantastiska bok "Längtans ö". På Spinalonga gör vi en rundvandring till fots genom de trånga och till viss del svåråtkomliga gränderna.

På förmiddagen åker vi båt från Agios Nikolaos och lägger till vid Kolokitha Bay, för BBQ och ett dopp i dess kristallklara vatten.

Ingår i priset: BBQ på båten.

Ingår inte i priset: Entré till ön, utan betalas på plats direkt till reseledaren. Priset är 8 euro för vuxna och 4 euro för barn. Rabatterat pris för pensionärer från ett EU-land.

Vuxna: 617 SEK
Barn: 314 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag
Boka

Spinalonga – längtans ö

Utgår från: 

Längs Kretas vackra nordkust tar vi oss med buss till östra Kreta, och sedan vidare med båt till ön Spinalonga, som ligger i den vackra bukten i Mira. Fram till år 1957 var Spingalonga en spetälskekoloni och på ön fanns förr butiker, restauranger, en skola och bio. Ön har också blivit berömd genom Victoria Hislops fantastiska bok "Längtans ö". På Spinalonga gör vi en rundvandring till fots genom de trånga och till viss del svåråtkomliga gränderna.

På förmiddagen åker vi båt från Agios Nikolaos och lägger till vid Kolokitha Bay, för BBQ och ett dopp i dess kristallklara vatten.

Ingår i priset: BBQ på båten.

Ingår inte i priset: Entré till ön, utan betalas på plats direkt till reseledaren. Priset är 8 euro för vuxna och 4 euro för barn. Rabatterat pris för pensionärer från ett EU-land.

Vuxna: 387 SEK
Barn: 199 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag
Boka

Spinalonga – längtans ö

Utgår från: 

Längs Kretas vackra nordkust tar vi oss med buss till östra Kreta, och sedan vidare med båt till ön Spinalonga, som ligger den i vackra bukten i Mira. Fram till år 1957 var Spingalonga en spetälskekoloni och på ön fanns förr butiker, restauranger, en skola och bio. Ön har också blivit berömd genom Victoria Hislops fantastiska bok "Längtans ö". På Spinalonga gör vi en rundvandring till fots genom de trånga och till viss del svåråtkomliga gränderna.

På förmiddagen åker vi båt från Agios Nikolaos och lägger till vid Kolokitha Bay, för BBQ och ett dopp i dess kristallklara vatten.

Ingår i priset: BBQ på båten.

Ingår inte i priset: Entré till ön, utan betalas på plats direkt till reseledaren. Priset är 8 euro för vuxna och 4 euro för barn. Rabatterat pris för pensionärer från ett EU-land.

Vuxna: 460 SEK
Barn: 230 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag
Boka

Elafonissi

Elafonissi Beach är ett måste på resan till Kreta! Stranden ligger ca 7 mil sydost om Chania och är en av Kretas absolut vackraste stränder. Elafonissi kallas även för ”Den rosa stranden”, på grund av det rosa skimmer av finmalda snäckskal i strandbrynet. Vattnet är långgrunt och barnvänligt, och på stranden finns det ett litet matställe och kiosk samt solstolsuthyrningar.

På vägen dit gör vi ett kortare stopp i den lilla byn Elos och på tillbakavägen stannar vi till byn Vlatos. Under bägge besöken finns möjlighet att besöka en kafeteria för att köpa något att äta eller dricka.

Ingår inte i priset: Mat, dryck, solstolar och parasoller. Två solstolar och ett parasoll kostar 7 euro på Elafonissi.

Två solstolar och ett parasoll kostar 7 euro på Elafonissi.


Vuxna: 523 SEK
Barn: 262 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Torsdag
Boka

Vandra genom Samariaravinen

Ett av de populäraste sätten att uppleva Kretas fantastiska natur är genom att vandra, och på den här turen kommer vi att utforska Kretas mest kända ravin – Samariaravinen.

Samaria är, med sina 18 kilometer, Europas längsta ravin, och vi börjar vandringen ca 1 250 meter över havet och slutar vid stränderna nere vid Libyska havet på Kretas sydkust. Med lite tur får vi se den utrotningshotade Kri kri-geten.

Vandrarvänliga skor krävs under utflykten. Vandringen kräver god hälsa och fysik.

Ingår inte i priset: Mat och dryck. Entré till ravinen samt båtbiljett, utan detta betalas direkt till reseledaren på plats.
Entrépris: 5 euro för vuxna och gratis för barn under 15 år
. Båtbiljett Sfakia: 12,50 euro för vuxen och 6 euro för barn under 12 år.

Vuxna: 523 SEK
Barn: 262 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag
Boka

Mezeafton på Othonas taverna

Njut av en äkta grekisk middag med flera smakrika specialiteter! Vi möts på mysiga Othonas taverna som ligger mitt i Rethymnons gamla stadsdel. Under middagen får vi prova deras små meze-rätter som har gjort att Othonas restaurang är känd över hela ön.

Mat och vin/vatten ingår i priset.

Vuxna: 272 SEK
Barn: 157 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Finska, Skandinaviska
Tidslängd: Kvällsutflykt
Avresedag: Måndag
Boka

Båttur med Barbarossa

I Rethymnons hamn ligger båten Barbarossa och väntar på dig och din familj! Tillsammans kommer vi att åka på en härlig båttur som tar oss västerut mot Geranibukten och förbi Georgioupolis innan vi når Kefalas Bay som är vårt mål för dagen. Här stannar vi i ca två timmar, och det är fritt fram att bada, snorkla eller bara ta det lugnt uppe på däck. Ombord på båten kommer en lättare lunch att serveras.

En lättare BBQ-lunch ingår i priset. Ombord på båten finns gratis snorklingsutrustning.
Dryck, snacks och glass finns att köpa till självkostnadspris ombord på båten.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Smaken av Kreta

Utgår från: 

Det här är en halvdagstur som passar dig som vill få veta lite mer om Kretas lokalproducerade jungfruoljor och viner. Vi börjar dagen med ett besök i byn Vouves, där några av Kretas äldsta olivträd finns. Därefter åker vi vidare till Anoskeli Olive Mill & Winery, där vi får lära oss allt om de olika olivoljesorterna och hur de olika produktionsfaserna ser ut. Vi avslutar besöket med att provsmaka oljorna.

Nästa stopp blir på en charmig kretensisk vingård där vi får en presentation av Anoskeli-druvorna och hur vinproduktionen för de fem Anoskeli-vinerna går till. Även här kommer vi att provsmaka vinerna. På vägen tillbaka stannar vi till på en taverna som bjuder på en fantastisk utsikt.

Oliv- och vinprovning samt snacks ingår i priset. Med på turen är en Apolloguide.

Mat och dryck ingår inte i priset. Beroende på väder och säsong kan utflykten utgå.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Jeeptur på Kreta

Ta med familjen på ett spännande äventyr långt ifrån det Kreta du är van vid! Med jeepar tar vi oss bortom allfarvägarna och till platser som endast kan nås med fordon som de vi färdas i.

Under dagen lär vi oss mer om Kretas historia och traditioner, upplever den lokala och välkomnande atmosfären samt utforskar Kretas vackra natur. Vi får en inblick i herdarnas liv när vi besöker en äkta kretensisk stuga som kallas Mitato, vi besöker det historiska klostret Halepa Monastery och lär oss hur man gör välsmakande ostar. I den traditionella byn Axos bjuds det på en härlig lunch.

Lunch ingår i priset. Dryck ingår inte i priset.

Denna utflykt går med engelsktalande guide och kan endast att bokas på resmålet.

Santorini (utan transfer)

Ta chansen att besöka grannön Santorini för en dag! Ön är välkänd för sina magiska vyer, en oslagbar skönhet och ett färgspektrum som sträcker sig från svarta stränder och vitkalkade hus till rödskimrande klippor och ett klarblått hav.

Efter den guidade turen till öns kulturella centrum Oia, den lilla byn Firostefani och huvudorten Fira har du ca 2,5 timmar på egen hand. Då kan du antingen stanna kvar i Fira, åka till Perissastranden eller ta en båttur till den svarta vulkanöns månliknande landskap.

Mat och dryck ingår inte.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Santorini (med transfer)

Ta chansen att besöka grannön Santorini för en dag! Ön är välkänd för sina magiska vyer, en oslagbar skönhet och ett färgspektrum som sträcker sig från svarta stränder och vitkalkade hus till rödskimrande klippor och ett klarblått hav.

Efter den guidade turen till öns kulturella centrum Oia, den lilla byn Firostefani och huvudorten Fira har du ca 2,5 timmar på egen hand. Då kan du antingen stanna kvar i Fira, åka till Perissastranden eller ta en båttur till den svarta vulkanöns månliknande landskap.

Mat och dryck ingår inte.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Vykortsvackra Santorini

Följ med till natursköna Santorini - känd som Greklands vackraste ö! Ön är välkänd för sina magiska vyer, en oslagbar skönhet och ett färgspektrum som sträcker sig från svarta stränder och vitkalkade hus till rödskimrande klippor och ett klarblått hav.

Efter den guidade turen finns det tid att utforska ön på egen hand. Antingen kan du stanna till vid Perissastranden eller ta en tur till öns huvudort Fira. Det finns också möjlighet att besöka den svarta vulkanön Nea Kamenis (endast högsäsong).

Frukost och en enklare middag ingår i priset.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Vykortsvackra Santorini

Utgår från: 

Följ med oss till natursköna Santorini - känd som Greklands vackraste ö! Ön är välkänd för sina magiska vyer, en oslagbar skönhet och ett färgspektrum som sträcker sig från svarta stränder och vitkalkade hus till rödskimrande klippor och ett klarblått hav.

Efter den guidade turen finns det tid att utforska ön på egen hand. Stanna till vid Perissastranden för sol och bad eller ta en tur till öns huvudort Fira. Det finns också möjlighet att besöka den svarta vulkanön Nea Kamenis (endast högsäsong).

Mat och dryck ingår inte.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Chrissi Island

Utgår från: 

Chrissi, som betyder guld på grekiska, är en av alla obebodda öar utanför Kretas kust. Sitt namn har den fått efter den gyllene sand som ön täcks av och som lätt för tankarna till Karibien. Här finns också en spännande historia – ön beboddes först av minoer, men har också varit ett piratnäste.

Efter en busstur ner till Kretas sydligaste stad, Ierapetra, väntar en ca 45 minuter lång båttur över till Chrissi Island. Väl framme på ön har du ca 4 timmar att på egen hand bekanta dig med Guldön. Här väntar härliga bad i kristallklart vatten, så glöm inte att ta med snorkeln!

Ingår inte i priset: Lunch.

Vuxna: 690 SEK
Barn: 356 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Torsdag
Boka

Chrissi Island

Chrissi, som betyder guld på grekiska, är en av alla obebodda öar utanför Kretas kust. Sitt namn har den fått efter den gyllene sand som ön täcks av och som lätt för tankarna till Karibien. Här finns också en spännande  historia – ön beboddes först av minoer, men har också varit ett piratnäste.

Efter en busstur ner till Kretas sydligaste stad, Ierapetra, väntar en ca 45 minuter lång båttur över till Chrissi Island. Väl framme på ön har du ca 4 timmar att på egen hand bekanta dig med Guldön. Här väntar härliga bad i kristallklart vatten, så glöm inte att ta med snorkeln!

Ingår inte i priset: Lunch.

Vuxna: 732 SEK
Barn: 377 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Torsdag
Boka

Vandra genom Imbrosravinen

Följ med på en 8 kilometer lång vandring genom den vackra Imbrosravinen, som efter storasystern Samaria är Kretas mest populära ravin. Under andra världskriget användes ravinen som evakueringsrutt för de tusentals britter som var på väg till Egypten.

Under dagen kommer vi bland annat att vandra till Imbrosravinens smalaste del som är mindre än två meter, och med väggar som reser sig uppemot 300 meter. Efter en dag i storslagen natur kommer vi fram till byn Komitades där bussen hämtar upp oss. Vi gör ett sista stopp vid Frangokastello som är ett venetianskt fort som ligger ovanför en vacker strand.

Vandrarvänliga skor krävs under utflykten.

Lunch, dryck och entré till ravinen ingår inte. Pris 2,50 euro/vuxen. Gratis för barn och ungdomar under 15 år. Denna utflykt går endast på tidig vår och sen höst.

Vuxna: 481 SEK
Barn: 241 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag
Boka

Gramvousa och Baloslagunen

Den här utflykten bjuder på fantastiska upplevelser där vi bland annat besöker den vackra Baloslagunen. En gång i tiden var det här prins Charles och Diana stannade och la till på sin bröllopsresa, och även vi kommer att stanna och bada här i några timmar.

Därefter styr vi mot klippön Gramvousa. Vandringen upp till fortet Gramvousa är i stark lutning och ibland är det ganska stenigt. Väl upp finns finns möjlighet att besöka den gamla venetianska fästningen som ligger på 137 meters höjd och bjuder på en fantastisk utsikt. Innan vi vänder hemåt igen väntar ett välförtjänt dopp i havet!

Vandrarvänliga skor krävs under utflykten.

Ingår inte i priset: Mat, dryck, solstolar, parasoller. 1 euro/person samlas in på bussen till naturskyddsföreningen Gramvoussa.

Vuxna: 679 SEK
Barn: 345 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Torsdag
Boka

Water City

Ta med hela familjen till Water City – ett av Kretas största vattenland. Vattenlandet bjuder på sol, bad och en massa skratt. Njut av parkens alla attraktioner. Prova att flyta med i "Lazy River" eller ta en hisnande tur i "Turbo Guns" om du törs! Små som stora, alla kan vara med.

Mat och dryck ingår inte.
Denna utflykt kan endast bokas på resmålet
.

Cykelutflykt – Arkadi, Margarites, Melidoni

Med minibuss tar vi oss först till Arkadiklostret. Efter ett besök i klostret hoppar vi upp på cyklarna och trampar i riktning mot Amnatos och Kyrianna. Cykelturen fortsätter i natursköna omgivningar mot Asteri och Hamalevri. Härifrån tar vi bussen till byn Margarites, som är känd för sina keramikverkstäder. Efter ett lunchstopp i naturen cyklar vi vidare till grottan Melidoni. Dagen avrundas med ett svalkande havsdopp innan vi tar minibussen hem igen. Totalt cyklar vi 2,7 mil under dagen, varav 2 mil i nedförslutning. 

Lunch ingår i priset. Inträde till Arkadiklostret på 3 euro/person och inträde till Melidonigrottan på 4 euro/person tillkommer.

Vuxna: 617 SEK
Barn: 314 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag, Fredag
Boka

Cykelutflykt till Kournas Lake

Följ med på en cykeltur i Kretas natursköna omgivningar. Du hämtas upp av minibuss utanför hotellet, och vi börjar dagen med ett stopp vid vattenkällorna i Argioroupolis. Turen fortsätter i minibuss till Myriokefala där själva cykelturen tar vid. Vi cyklar utmed bergssluttningarna mot den urgamla staden Lappa och dess avokadoodlingar. Slutligen når vi Kournassjön där det ges tid för lunch, sol och bad. Under dagen cyklar vi totalt 3,8 mil, varav 3,2 mil i nedförslutning.

Lunch ingår i priset.

Vuxna: 617 SEK
Barn: 314 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Måndag
Boka

Landrover på östra Kreta

Ta med familjen på ett spännande äventyr långt från det Kreta du är van vid! Med jeep tar vi oss runt till platser bortom allfartsvägarna, och under dagen kommer vi bland annat att ta oss genom Sarakina-ravinen, besöka Europas sydligaste strand och åka genom pittoreska byar.

Vi kommer bland annat till byn Myrtos och besöker Katharoplatån ca 1200 meter över havet. Under dagen får vi en inblick i Kretas historia och deras ljuva vardag på landsbygden. Glöm inte att packa ner badkläder och kamera, turen kommer att bjuda på flera bildsköna vyer över östra Kreta.

Lunch ingår i priset. Dryck till självkostnadspris.

Denna utflykt går med engelsktalande guide och kan endast att bokas på resmålet.

Snorklingsutflykt

En avslappnande dag med sol, bad och snorkling. Under ungefär en timme på morgonen lär du känna din utrustning och snorklar tillsammans med en instruktör. Resten av dagen har du utrustningen till ditt förfogande och kan varva snorkling med salta havsdopp och sköna stunder i solen.

Mat och dryck ingår inte.

Observera att denna utflykt endast kan bokas på resmålet.

Dykkurs – Advanced Open Water Diver

Det här är en fyra dagar lång fortsättningskurs för dig som redan har Open Water Certifikat. Du får bland annat ett certifikat som tillåter dig att dyka ner till 30 meter. Dykarbasen ligger strax utanför Rethymnon stad.

Upphämtning  på hotell, all utrustning, instruktörer och diverse avgifter för  utförandet är inkluderat. Open Water Diver book ingår inte i priset utan  kostar 45 euro.

Observera att denna utflykt endast kan bokas på resmålet.

Dykkurs för barn

Det här är en rolig utflykt för alla barn! Vi introducerar Scuba Diving som aktivitet och meningen är att även barnen ska få möjlighet att upptäcka den färgglada undervattensvärlden.

Instruktören ger en teorilektion om vad scuba diving är, hur utrustningen fungerar och därefter följer dykning i pool samt havsdyk tillsammans med instruktör på ett djup utav två meter.

Minimiålder 8 år.

Dykutrustning, teori samt introduktion ingår i priset.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Open Water Diver – Dykcertifikat

Passa på att ta ditt dykarcertifikat under din semester på Kreta! Open Water Diver är en fyra dagar lång grundkurs med välutbildade dykinstruktörer. Dykarbasen ligger strax utanför Rethymnon stad.

Upphämtning på hotell, all utrustning, instruktörer och diverse avgifter för utförandet är inkluderat. Open Water Diver book ingår inte i priset utan kostar 45 euro.

Observera att denna utflykt endast kan bokas på resmålet.

Vattenparken Aqua Plus

Ett härligt vattenäventyr för stor och liten. Här blir alla som barn på nytt! På Aqua Plus kommer du definitivt att hitta din egen favorit bland en mängd olika vattenrutschkanor. Det finns ett lekland, små rutschkanor även för den minsta i familjen och en lazy river för den som bara vill slappa och njuta semestern. Men framförallt finns det flera extrema kanor med allt från Space Bowl och svarta hål till Kamikaze där det känns som man flyger fram. Det finns även gratis solstolar och parasoller som man kan nyttja mellan alla äventyr.

Mat och dryck ingår ej men finns att köpa i de olika restaurangerna inne på vattenlandet.

Vattenparken Aqua Plus

Utgår från: 

Ett härligt vattenäventyr för stor och liten. Här blir alla som barn på nytt! På Aqua Plus kommer du definitivt att hitta din egen favorit bland en mängd olika vattenrutschkanor. Det finns ett lekland, små rutschkanor även för den minsta i familjen och en lazy river för den som bara vill slappa och njuta semestern. Men framförallt finns det flera extrema kanor med allt från Space Bowl och svarta hål till Kamikaze där det känns som man flyger fram. Det finns även gratis solstolar och parasoller som man kan nyttja mellan alla äventyr.

Mat och dryck ingår ej men finns att köpa i de olika restaurangerna inne på vattenlandet.

Prova-på-dyk

Prova-på-dyk är en väldigt populär aktivitet. Först tilldelas alla deltagare en utrustning och indelas i mindre grupper. Efter en grundläggande genomgång av hur utrustningen fungerar, får du göra ett provdyk i poolen som tar ca 30 minuter. När alla känner sig trygga med dykningen tar man sig ner i havet för ett dyk på ca 40 minuter. Alla aktiviteter genomförs med PADI-utbildade instruktörer.

Mat och dryck ingår inte.

Observera att denna utflykt endast kan bokas på resmålet.

Dykutflykt (medföljande)

Är du inte så mycket för att vistas under vattenytan? Följ med vännerna till dykcentret i alla fall, så kan du sola och bada medan de andra dyker och snorklar.

Mat och dryck ingår inte.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Piratbåten Black Rose

Ta med hela familjen och följ med piraterna på Black Rose! Vid lunch varje dag lämnar piratskeppet hamnen i Hersonissos för en tur i det kristallklara vattnet.

Båten stannar vid S.t. Georgebukten där du har möjlighet att bada och snorkla direkt från båten. Du har också möjlighet att simma in i grottorna. Lunchen serveras av piraterna ombord innan turen fortsätter mot Sisi. Här stannar vi i ca en timme, så passa på att gå på upptäcktsfärd på land.

Lunch ombord på båtensamt lån av snorklingsutrustning ingår i priset. Dryck ingår inte i priset.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Två dyk inkl. dykutrustning

Du som är certifierad dykare har möjlighet att boka denna dykutflykt. Två dyk och utrustning ingår, med på turen är också en dykinstruktör. 

Mat och dryck ingår inte.

Observera att denna utflykt endast kan bokas på resmålet.

En dag på havet

Det här är en fantastisk segeltur som tar oss från hamnen i Heraklion och mot S.t. Georgs bukt där det finns gott om tid för svalkande bad, snorkling och sköna stunder i solen. Ombord på båten finns aktiviteter och för den som vill finns det möjlighet att prova fiskelyckan ombord!

Lunch serveras ombord på båten och därefter seglar vi vidare mot Panagias bukt där det blir ännu mer bad i kristallklart vatten. Kaffe och frukt serveras ombord på båten innan det är dags att segla tillbaka till mot hamnen i Hersonissos.

Lunch, kaffe, frukt, obegränsat med alkoholfri dryck. Snorklingsutrustning finns att låna ombord på båten.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Smaken av Kreta

Det här är en halvdagstur som passar dig som vill få veta lite mer om Kretas lokalproducerade jungfruoljor och viner. Vi börjar dagen med ett besök i byn Vouves, där några av Kretas äldsta olivträd finns. Därefter åker vi vidare till Anoskeli Olive Mill & Winery, där vi får lära oss allt om de olika olivoljesorterna och hur de olika produktionsfaserna ser ut. Vi avslutar besöket med att provsmaka oljorna.

Nästa stopp blir på en charmig kretensisk vingård där vi får en presentation av Anoskeli-druvorna och hur vinproduktionen för de fem Anoskeli-vinerna går till. Även här kommer vi att provsmaka vinerna. På vägen tillbaka stannar vi till på en taverna som bjuder på en fantastisk utsikt.

Oliv- och vinprovning samt snacks ingår i priset.  Mat och dryck ingår inte i priset. Beroende på väder och säsong kan utflykten utgå.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Jeepsafari runt Lassithiplatån

Ta med familjen på ett spännande äventyr långt ifrån det Kreta du är van vid! Med jeepar tar vi oss till platser bortom allfartsvägarna, och det bjuds bland annat på vita bergstoppar, frodiga olivlundar och pittoreska byar. Dofterna från de kretensiska örterna kommer att stanna kvar länge, och för dig som vill, finns även tid till ett besök o övergudens Zeus grotta. Glöm inte att packa ner kameran - turen kommer att bjuda på flera bildsköna vyer över Lassithiplatån.

Mat ingår i priset. Dryck till självkostnadspris.

Denna utflykt går med engelsktalande guide och kan endast att bokas på resmålet.

Östra Kretas okända pärlor

Utgår från: 

Följ med oss och besök östra Kretas okända pärlor! Under dagen kombinerar vi Kretas långa historia med svalkande bad.

Från Sitia åker vi mot Paleokastro, där vi besöker Folkloremuseet. Därefter tar vi oss vidare till det fantastiska Toplouklostret som härstammar från tidigt 1500-tal. På klostret bor munkar, som producerar både vin och olivolja. I besöker vi även palmstranden Vai, som är ett måste när du är på Kretas östra sida.

Lunch och inträde till museet och Toplouklostret ingår inte i priset. Folkloremuseet kostar 2 euro/vuxen och Toplouklostret kostar  3 euro/vuxen. Tänk på att skydda axlar och knän med lämplig klädsel när ni besöker klostret.

Vuxna: 471 SEK
Barn: 241 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Lördag
Boka

Östra Kretas okända pärlor

Följ med oss och besök östra Kretas okända pärlor! Under dagen kombinerar vi Kretas långa historia med svalkande bad.

Från Sitia åker vi mot Paleokastro, där vi besöker Folkloremuseet. Därefter tar vi oss vidare till det fantastiska Toplouklostret som härstammar från tidigt 1500-tal. På klostret bor munkar, som producerar både vin och olivolja. I besöker vi även palmstranden Vai, som är ett måste när du är på Kretas östra sida.

Lunch och inträde till museet och Toplouklostret ingår inte i priset. Folkloremuseet kostar 2 euro/vuxen och Toplouklostret kostar  3 euro/vuxen. Tänk på att skydda axlar och knän med lämplig klädsel när ni besöker klostret.

Vuxna: 575 SEK
Barn: 293 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Lördag
Boka

Östra Kretas okända pärlor

Utgår från: 

Följ med oss och besök östra Kretas okända pärlor! Under dagen kombinerar vi Kretas långa historia med svalkande bad.

I Paleokastro besöker vi Folkloremuseet, därefter tar vi oss vidare till det fantastiska Toplouklostret som härstammar från tidigt 1500-tal. På klostret bor munkar, som producerar både vin och olivolja. I besöker vi även palmstranden Vai, som är ett måste när du är på Kretas östra sida.

Lunch och inträde till museet och Toplouklostret ingår inte i priset. Folkloremuseet kostar 2 euro/vuxen och Toplouklostret kostar 3 euro/vuxen. Tänk på att skydda axlar och knän med lämplig klädsel när ni besöker klostret.

Vuxna: 429 SEK
Barn: 220 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Lördag
Boka

Spinalonga - Längtans ö

Utgår från: 

Längs Kretas vackra nordkust tar vi oss med buss till Agios Nikolaos där du får tid att utforska den mysiga staden på egen hand. Passa på att ta en promenad runt sjön, shoppa i butikerna eller sitta på en trevlig uteservering och spana på folk. Innan det är dags att åka vidare till ön Spinalonga så äter vi lunch tillsammans på båten.

Första stoppet på båtfärden är Kolokytha's bay, där vi lättar ankar en stund för ett svalkande dopp i havet. Därefter fortsätter vi mot Spinalonga som fram till år 1957 var en spetälskekoloni. På ön fanns förr butiker, restauranger, en skola och bio. Ön har också blivit berömd genom Victoria Hislops fantastiska bok "Längtans ö". Vi för en guidad rundvandring till fots genom de trånga och till viss del svåråtkomliga gränderna innan vi lämnar Spinalonga och åker vidare till den kända piraten Barbarossas grotta och vildgetternas ö. Efter besöket är det dags för färd tillbaka till Agios Nikolaos.

Ingår i priset: Enklare lunch på båten.

Ingår inte i priset: Entré till ön, betalas på plats direkt till reseledaren. Priset är 8 euro för vuxna, barn under 18 år samt studenter med giltigt studentkort har gratis entré. Rabatterat pris för pensionärer från ett EU-land.

Vuxna: 669 SEK
Barn: 335 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag
Boka

Spinalonga - Längtans ö

Längs Kretas vackra nordkust tar vi oss med buss till Agios Nikolaos där du får tid att utforska den mysiga staden på egen hand. Passa på att ta en promenad runt sjön, shoppa i butikerna eller sitta på en trevlig uteservering och spana på folk. Innan det är dags att åka vidare till ön Spinalonga så äter vi lunch tillsammans på båten.

Första stoppet på båtfärden är Kolokytha's bay, där vi lättar ankar en stund för ett svalkande dopp i havet. Därefter fortsätter vi mot Spinalonga som fram till år 1957 var en spetälskekoloni. På ön fanns förr butiker, restauranger, en skola och bio. Ön har också blivit berömd genom Victoria Hislops fantastiska bok "Längtans ö". Vi för en guidad rundvandring till fots genom de trånga och till viss del svåråtkomliga gränderna innan vi lämnar Spinalonga och åker vidare till den kända piraten Barbarossas grotta och vildgetternas ö. Efter besöket är det dags för färd tillbaka till Agios Nikolaos.

Ingår i priset: Enklare lunch på båten.

Ingår inte i priset: Entré till ön, betalas på plats direkt till reseledaren. Priset är 8 euro för vuxna, barn under 18 år samt studenter med giltigt studentkort har gratis entré. Rabatterat pris för pensionärer från ett EU-land.

Vuxna: 627 SEK
Barn: 314 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag
Boka

Chrissi Island

Utgår från: 

Chrissi,  som betyder guld på grekiska, är en av alla obebodda öar utanför Kretas kust. Sitt namn har den fått efter den gyllene sand som ön täcks av och som lätt för tankarna till Karibien. Här finns också en spännande  historia – ön beboddes först av minoer, men har också varit ett piratnäste.

Efter en busstur ner till Kretas sydligaste stad, Ierapetra, väntar en ca 45 minuter lång båttur över till Chrissi Island. Väl framme på ön har du ca 4 timmar att på egen hand bekanta dig med Guldön. Här väntar härliga bad i kristallklart vatten, så glöm inte att ta med snorkeln!

Lunch ingår inte i priset.

Vuxna: 596 SEK
Barn: 303 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Måndag
Boka

Chrissi Island

Chrissi,  som betyder guld på grekiska, är en av alla obebodda öar utanför Kretas kust. Sitt namn har den fått efter den gyllene sand som ön täcks av och som lätt för tankarna till Karibien. Här finns också en spännande  historia – ön beboddes först av minoer, men har också varit ett piratnäste.

Efter en busstur ner till Kretas sydligaste stad, Ierapetra, väntar en ca 45 minuter lång båttur över till Chrissi Island. Väl framme på ön har du ca 4 timmar att på egen hand bekanta dig med Guldön. Här väntar härliga bad i kristallklart vatten, så glöm inte att ta med snorkeln!

Lunch ingår inte i priset.

Vuxna: 512 SEK
Barn: 262 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Måndag
Boka

Grekisk afton i Sitia

Utgår från: 

Denna utflykt tar med dig på en stadsvandring i Sitia där vi bland annat lär oss mer om stadens historia och njuter av den vackra utsikten från det gamla fortet Kazarma. Vi provsmakar även lokala viner, olivoljor, raki och honung innan vi tar oss vidare till restaurangen Cretan House för en traditionell kväll i äkta grekisk anda. Njut av en god middag till tonerna av kretensisk live musik och folkdans. Glöm inte dansskorna!

Provsmakning och middag ingår.

Vuxna: 356 SEK
Barn: 178 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Afton tur
Avresedag: Lördag
Boka

Shopping i Agios Nikolaos

Följ med på en tur till "Kretas mest chica stad" Agios Nikolaos, där du under en heldag får utforska staden på egen hand, shoppa i de mysiga butikerna och äta grekiska läckerheter på tavernorna som ligger strösslade runt stadens sjö. På vägen dit lär vår engelsktalande guide oss mer om staden, Kretas historia och allt annat intressant vi åker förbi.

Mat och dryck ingår inte.

Vuxna: 377 SEK
Barn: 189 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag
Boka

Shopping i Agios Nikolaos

Utgår från: 

Följ med på en tur till "Kretas mest chica stad" Agios Nikolaos, där du under en heldag får utforska staden på egen hand, shoppa i de mysiga butikerna och äta grekiska läckerheter på tavernorna som ligger strösslade runt stadens sjö. På vägen dit lär vår engelsktalande guide oss mer om staden, Kretas historia och allt annat intressant vi åker förbi.

Mat och dryck ingår inte.

Vuxna: 418 SEK
Barn: 209 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag
Boka

Upptäck Kretas genuina byar

Utgår från: 

Upptäck mer av Kreta med denna heldagsutflykt som tar dig på en tur till några av öns vackra byar. Turen börjar i Chamezi, en liten traditionell by ca 10 km utanför Sitia. Här besöker vi folklore-museet som faktiskt består av en kretensisk byggnad från samma tid. Efter besöket åker vi vidare genom Mouliana innan vi når byn Tourloti där vi får chans att promenera på de mysiga gatorna och kika på de traditionella husen. En känsla av det äkta gamla Kreta!

Nästa stopp blir i den kända byn Lastros där du hittar många arkeologiska fyndplatser från den minoiska tiden. Besöket vid det tretusen år gamla heliga olivträdet är inte något man glömmer i första taget. Vi promenerar även förbi den gamla bysantinska kyrkan i centrum av Lastros. När vi är klara med besöket i byn åker vi vidare till Mochlos, en vacker by vid havet med fantastiska utsikter över den lugna bukten. Passa på att njuta av en god måltid på en av de traditionella tavernorna, berömda för sina fiskrätter. Utflyktens sista stopp blir i byn Kato Chorio där vi tillsammans njuter av lite god meze vid byns vackra torg och njuter av den härliga atmosfären.

Meze i byn Kato Chorio ingår.

Vuxna: 575 SEK
Barn: 293 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Söndag
Boka

Dykkurs för barn

Det här är en rolig utflykt för alla barn i åldern 8-10 år! Här får barnen möjlighet att testa på att dyka med riktig utrustning, medan de simmar i poolens trygga vatten. Ett bra första steg för att lära sig mer om dykning och bli bekväm under vattnet!

Minimiålder 8 år.
Dykutrustning, teori samt introduktion ingår i priset.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Dykutflykt med båt

Drömmer du om att uppleva Kretas värld under vattenytan? Under denna halvdagsutflykt åker vi ut med båt från Mirtos och dyker ner i det kristallklara vattnet där du kan dyka så djupt som 12 meter!


Mat och dryck ingår inte.

Observera att denna utflykt endast kan bokas på resmålet.

Prova-på-dyk

Drömmer du om att uppleva Kretas fantastiska undervattensvärld? Då är detta utflykten för dig! Efter en grundläggande genomgång av hur utrustningen fungerar på grunt vatten beger vi oss ut från stranden och gör ett provdyk på lite djupare vatten.

Från 10 års ålder.


Mat och dryck ingår inte.
Observera att denna utflykt endast kan bokas på resmålet.

Santorini (utan transfer)

Ta chansen att besöka grannön Santorini för en dag! Ön är välkänd för sina magiska vyer, en oslagbar skönhet och ett färgspektrum som sträcker sig från svarta stränder och vitkalkade hus till rödskimrande klippor och ett klarblått hav.

Efter den guidade turen till öns kulturella centrum Oia, den lilla byn Firostefani och huvudorten Fira har du ca 2,5 timmar på egen hand. Då kan du antingen stanna kvar i Fira, åka till Perissastranden eller ta en båttur till den svarta vulkanöns månliknande landskap.

Mat och dryck ingår inte.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Vandring till Richtis Gorge

Utgår från: 

Följ med på en halvdagstur och vandring i ett magiskt landskap, där vi går på stigar som tar oss genom en skog av hundraåriga platanträd. Efter den härliga vandringen simmar vi i vattenfallet Fairy's Waterfall och njuter sedan av en picknick i skuggan av träden på stranden. Festa på godsaker som frukt, grönsaker och drycker från lokala företag.

Mat och dryck ingår. Kan endast bokas på resmålet.

Fiske från stranden

Utgår från: 

Ända sedan den minoiska tiden har fiske spelat en stor roll i den kretensiska kulturen. Nu har även du chansen att ta del av kulturen, då denna utflykt tar dig till samma plats som de antika minoerna brukade fiska på för 3000 år sedan. Idag använder vi oss dock av moderna metoder med vägledning av Manolis Aggelakis, lagkapten över det grekiska landslaget i metfiske.

Enklare lunch ingår. Kan endast bokas på resmålet.

Fiske från båt

Utgår från: 

Kreta innebär sol och hav, och med denna utflykt får du uppleva båda! Följ med på en härlig halvdagstur till havs där vi fiskar från en båt i solens strålar. Till hjälp har vi med oss Manolis Aggelakis, lagkapten över det grekiska landslaget i metfiske. Under turen har vi även en liten picknick tillsammans med läckra frukter, grönsaker och drycker från lokala företag på Kreta.

Enklare lunch ingår. Utflykten kan endast bokas på resmålet.

Water City

Utgår från: 

Ta med hela familjen till Water City - ett av Kretas största vattenland. Vattenlandet bjuder på sol, bad och en massa skratt. Njut av parkens alla attraktioner. Prova att flyta med i "Lazy River" eller ta en hisnande tur i "Turbo Guns" om du törs! Små som stora, alla kan vara med.

Mat och dryck ingår inte. Utflykten kan endast bokas på resmålet.

Vandring till Zakros Gorge

Utgår från: 

Zakros Gorge är en liten klyfta på östra Kreta som börjar vid byn Ano Zakros och slutar vid byn Kato Zakros strand. Klyftan är även känd under namnet "the Gorge of the Dead" - dödens klyfta. Namnet kan verka lite oroväckande, men bara om man inte vet dess historia. Det var nämligen här Minoerna begravde sina döda, inne i klyftans grottor. Vägen genom Zakros Gorge är inte bara viktig på grund av dess historia och det vackra grottlandskapet, utan även för att det är den sista biten av den Europeiska vägen E4, som börjar i Portugal, korsar länderna längs Medelhavet och går vidare genom Grekland från norr till söder, för att tills sist sluta i Kato Zakros. Vid slutet av klyftan njuter vi av en picknick på stranden med lokala frukter, grönsaker och drycker.

Picknick ingår.

Båttur till Agioi Theodoroi

Följ med på en härlig båttur runt ön Agioi Theodoroi! Från båten kan du se den venetianska borgen, kretensiska vildgetter och sällsynta fåglar. Det finns även möjlighet att simma och snorkla från båten för att upptäcka mer av Kreta och dess vackra undervattensvärld.

Snorklingsutrustning ingår. Utflykten kan endast bokas på resmålet.

Elcykel runt Koutsounaris

Utgår från: 

Denna utflykt på elcykel tar oss till den gamla byn Agios Ioannis med en altitud på 500 meter. Byn byggdes på kullen Katalimata och har endast 20-30 permanenta invånare. Ruinerna och de gamla husen är populära renoveringsobjekt för folk utanför ön, som rustar om dem till sommarhus. Från byn har du en fantastisk panoramautsikt över Libyska havet och omgivningarna. På vägen från Agios Ioannis till Schinokapsala åker vi igenom en vacker tallskog som är den enda av sitt slag i Sitias berg.

Elcykel runt Sitia

Utgår från: 

Följ med på en utflykt på elcykel som tar oss till den gamla byn Roussa Ekklisia. Från terrassen på Platanos taverna får du en vacker utsikt över Sitias kust. Vi besöker även byn Kousoulopetres där de gamla stenhusen håller på att renoveras. Den andra halvan av utflykten går till klostret Faneromeni med fantastiska utsikter över Faneromeni bukten med sitt kristallklara vatten.

Jeeptur genom Lefka Oris bergsbyar

Upplev genuina kretensiska bergsbyar och mäktiga utsikter tillsammans med erfarna engelsktalande chaufförer, som tar er fram genom avokado- och apelsinlundar. I en av byarna kommer vi dricka kaffe och även smaka på Kretas egna bergste. Turen går upp i Chanias bergsmassiv, Lefka Ori (Vita Bergen), där fyrhjulsdrivna jeepar tar oss upp på en höjd på 1350 meter över havet. Vi kör delvis på off road vägar som endast fordon av detta slag kan ta sig fram på. Här kommer vi beundra utsikten över Chania och med lite tur ser vi även några vildgetter och eller rovfåglar som seglar omkring. Vi får även se en fårherdes hydda och lära oss mer om hur den lokal osten tillverkas. På vägen hem stannar vi till i den lilla byn Therisso, där vi blir bjudna på lunch på en familjeägd taverna innan vi kör hem genom ravinen med samma namn som byn. Utflykten är en heldagstur med intressant information om Kreta, där de vackra panoramavyerna säkert kommer bli ett av semesterns  bästa minnen.

Kaffe eller te, samt lunch ingår i priset. Bekväma skor rekommenderas. Turen lämpar sig ej för barn under 8 år.

Denna utflykt går med engelsktalande guide och kan endast att bokas på resmålet.

Jeeptur till Matala och ravinen Agiofárango

Åk på jeepsafari och upptäck det äkta Kreta! Vi åker förbi Kretas vingårdar och förbi de traditionella byarna i Messara. Vi besöker också klostret Odigitria och det tillhörande museet. Vi åker längs en vacker grusväg tills vi anländer till ravinen Agiofárango, som vi korsar till fots. Längs vägen kanske du har tur och träffar på lamm eller getter. När vi når vattnet tar vi självklart ett dopp i det kristallklara vattnet. Innan dagen är slut har vi lite fritid i hippie-byn Matala.

Lunch ingår i priset. Bekväma skor rekommenderas. Turen lämpar sig ej för barn under 8 år.

Denna utflykt går med engelsktalande guide och kan endast att bokas på resmålet.

Kretas vin och oliver

En heldagstur som tar dig genom storslagen natur och flera bergsbyar, tillsammans med erfarna engelsktalande chaufförer. Vi besöker det som sägs vara ett av världens äldsta olivträd och en utställning om olivträdets historia. Vid vårt besök på en olivoljefabrik får vi även testa olika olivoljor. De fyrhjulsdrivna jeeparna sätter också kurs mot en av traktens mest kända vingårdar där vi får en informativ rundvandring och även smakar på olika viner. Dagens lunch intar vi på en taverna och bekantar oss där med det goda kretensiska köket.

Lunch ingår i priset. Bekväma skor rekommenderas. Turen lämpar sig ej för barn under 8 år. För att deltaga i vinprovningen måste du ha fyllt 18 år.

Denna utflykt går med engelsktalande guide och kan endast att bokas på resmålet.