Resmål på Kreta

orter sorterade efter

Platanias

Apollos resor till Platanias har allt en semestrande skandinav kan önska – stränder, nattliv och härliga hotell. På hotell Santa Helena Beach väntar hög komfort och bra faciliteter för både par och familjer. Här får du en drömresa utöver det vanliga!

Läs mer om Platanias 33 hotell från 3 448 SEK

Ierapetra & Koutsounaris

Nu kan du resa med Apollo till Ierapetra – Europas sydligaste stad. Här finns allt för en bekväm semester: shopping, strandliv, sevärdheter och olika aktiviteter. Även om Ierapetra i allra högsta grad är en levande stad är tempot ändå lugnt och stämningen känns skönt tillbakalutad.

Läs mer om Ierapetra & Koutsounaris 7 hotell från 5 198 SEK

Hersonissos, Stalis & Malia

En resa till Hersonissos bjuder på allt! Önskar du liv och rörelse är Hersonissos med hamnområdet perfekt för dig. Här kan du äta gott, kika i butiker och känna på nattlivet. Du får också nära till en häftig kulturupplevelse i tre genuina gamla städer, med äkta kretensisk mat och vackra vyer. Ett me...

Läs mer om Hersonissos, Stalis & Malia 29 hotell

Rethymnon stad

En resa till Rethymnon stad bjuder på mer än shopping och ståtliga monument. Den milslånga sandstranden börjar mitt i stan och längs strandpromenaden och i den venetianska hamnen finns gott om tavernor och krogar. Även om Rethymnon är Kretas tredje största stad får man lätt känslan av att befinna si...

Läs mer om Rethymnon Stad 27 hotell från 3 698 SEK

Sitia

Sitia, i det nordöstra hörnet av Kreta, är något så ovanligt som en helt vanlig kuststad dit de stora turistströmmarna ännu inte nått. Här väntar sköna promenader i hamnen och långa tavernakvällar med det bästa ur det kretensiska köket. Sandstranden med sitt klara vatten ligger strax nedanför centr...

Läs mer om Sitia 7 hotell från 4 498 SEK

Agii Apostoli

Apollos resor till Agii Apostoli är ett måste för barnfamiljer! Barn älskar nämligen Agii Apostoli och det är inte svårt för deras föräldrar att göra detsamma. Det lugna semestertempot och badvikar med långgrunda sandstränder inbjuder till många härliga familjestunder.

Läs mer om Agii Apostoli 8 hotell från 3 748 SEK

Agios Nikolaos

Vill du njuta av ett småstadstempo i vackra omgivningar ska du definitivt resa till Agios Nikolaos. Här kretsar livet kring hamnen och den lilla sjön och det finns flera härliga stränder att sola och bada på.

Läs mer om Agios Nikolaos 8 hotell

Agia Marina

Boka en resa till Agia Marina i sommar! Orten är ganska livlig och omgiven av vacker och lummig grönska. Merparten av Apollos hotell är strandnära och de mäktiga Lefka Ori-bergen i bakgrunden utgör ett perfekt sceneri för din resa.

Läs mer om Agia Marina 9 hotell från 3 798 SEK

Elounda

Elounda kan konsten att förtrolla sina besökare och här finns flera fina lyxhotell i världsklass. Hamnen är ortens centrum och här ligger ett mysigt litet tog med några caféer och tavernor. Med sitt läge i en vacker vik, och med halvön Spinalonga som skydd, lockar Elounda med Kretas blåaste vatten.

Läs mer om Elounda 3 hotell

Rethymnon kust

Tillbringa avkopplande dagar på stranden i någon av orterna som sträcker sig som ett pärlband utmed Rethymnons kust. Med Apollo kan du välja att bo i moderna badorter eller små charmiga byar. Vill du rå dig själv kan du boka en villa med egen pool. 

Läs mer om Rethymnon Kust 11 hotell från 3 448 SEK

Almyrida & Kalives

I Almyrida och Kalives får du känslan av att verkligen vara i Grekland! Det stillsamma livet kretsar kring stranden och de mysiga restaurangerna och allt finns på bekvämt avstånd, runt knuten. Till Almyrida och Kalives reser du för att koppla av, njuta och komma utvilad tillbaka.

Läs mer om Almyrida & Kalives 3 hotell från 4 048 SEK

Amoudara

Res med Apollo till charmiga Amoudara! Här trivs barnfamiljerna som fisken i vattnet. Ingen stress gör sig påmind och man kan verkligen koppla av och njuta. Välkommen till en äkta grekisk pärla!

Läs mer om Amoudara 4 hotell

Kato Stalos

Den härliga badorten Kato Stalos är vackert belägen några kilometer väster om Chania. Hit reser alla, såväl turister som kretensarna själva, för att njuta av solen och det härliga vattnet. Promenera längs den långa, breda sandstranden och beställ in en läcker grekisk rätt från någon av tavernorna. I...

Läs mer om Kato Stalos 9 hotell från 3 643 SEK

Anissaras

Den lilla semesterorten Anissaras ligger på östra Kreta, alldeles intill det vackra Egeiska havet, och på lagom avstånd från storstaden Heraklion. Här upplever du Kreta på nära håll och kan njuta av sköna sommardagar på den långa och fina stranden.

Läs mer om Anissaras 2 hotell

Kastelli

Vill du ha en genuin semester och inte bo direkt vid turiststråken? Då är Kastelli det självklara valet. Atmosfären är grekisk och det är bara att sitta ner och njuta på något av de mysiga caféerna eller tavernorna längs strandpromenaden. Orten är också en perfekt utgångspunkt för utflykter utmed Kr...

Läs mer om Kastelli 1 hotell från 5 148 SEK

Kokkini Chani

Vill du njuta av lugnet och soldränkta dagar på fina stränder ska du resa till Kokkini Chani. Orten är en bra bas för utflykter, och vill du festa till det någon kväll ligger Hersonissos på bekvämt avstånd.

Läs mer om Kokkini Chani

Maleme

Res till Maleme i sommar som ligger väster om Chania. Hit kommer du för att uppleva den lugna atmosfären och för att leva ett härligt strandliv. I centrum finns ett par mysiga tavernor och caféer där du kan slå dig ner tillsammans med lokalbefolkningen och njuta av läckra, grekiska rätter.

Läs mer om Maleme 2 hotell från 4 298 SEK

Paleochora

Gör något annorlunda och upptäck charmen med södra Kreta! Till Paleochora reser du på egen hand och här är naturen storslagen och tempot lite lugnare och turisterna lite färre. Det finns dessutom alla förutsättningar för en aktiv och innehållsrik semester!

Läs mer om Paleochora 3 hotell från 5 548 SEK

Chania Stad

När venetianerna härskade på Kreta under medeltiden gav de Chania smeknamnet ”Österns Venedig”. När man nu ser Chanias vackra venetianska hamn förstår man varför.

Läs mer om Chania Stad 2 hotell från 4 898 SEK

Georgiopolis

Georgiopolis har en härlig prägel av äkta grekiskt lantliv. På den långgrunda sandstranden som löper utmed bukten trivs barnen perfekt. På kvällen kan du njuta av en god middag på en taverna. För den som vill finns storstadens puls på nära håll, då Chania och Rethymnon inte ligger långt borta.

Läs mer om Georgiopolis 6 hotell från 4 848 SEK

Gouves

Vill du ha en lugn semester i vackra omgivningar är det till Gouves du ska boka sommarens resa. Oavsett om du reser med eller utan barn finns här något att göra – här finns flera vackra laguner att bada i men även en lång, och på sina ställen långgrund, sandstrand. Från Gouves är det inte heller lån...

Läs mer om Gouves 4 hotell

Kolymbari

Till den lilla orten Kolymbari reser du som vill bo en bit bort från pulsen och de större turistorterna. Här kan du i lugn och ro umgås med dina nära och kära och koppla av med lata dagar på stranden.

Läs mer om Kolymbari 3 hotell från 7 698 SEK

Kreta premiumresor

En premiumresa till Kreta är något alldeles speciellt. Denna stora, natursköna ö med sin dramatiska historia bjuder på fantastiska stränder, trevliga tavernor och antik kultur. Då Kreta ligger långt söderut i Medelhavet är ön välsignad med en sommar som varar ända från april till november. Följ med ...

Läs mer om Kreta Premiumresor 2 hotell

Makrigialos/Koutsouras

Lilla Makrigialos i Kretas sydöstra hörn är en riktig pärla för dig som vill ha en avkopplande semester vid havet med värme, god mat och svalkande dopp. Vid den kilometer långa stranden njuter du av lugnt, kristallklart vatten. Här finns även några tavernor där du kan slå dig ner för en måltid av ek...

Läs mer om Makrigialos/Koutsouras 3 hotell från 4 998 SEK

Palekastro

Välkommen till ännu en oslipad diamant i öst! I Palekastro får du en glimt av det genuina Kreta samtidigt som du har nära till unika stränder, historiska minnesmärken och vackra landskap som gjorda för vandring och turer med mountainbike bland bergstoppar och spektakulära raviner.

Läs mer om Palekastro 2 hotell från 5 348 SEK

Gerani

Res med Apollo till Gerani på Chaniakusten! Den lilla orten har lyckats behålla mycket av den grekiska charmen och här kan du räkna med en lugn och rofylld semester där strandlivet står i fokus.  

Läs mer om Gerani 2 hotell från 8 548 SEK

Sissi & Milatos

Nyhet! Vill du ha en lugn och stillsam semester med grekisk charm är det till Sissi eller Milatos du ska boka nästa resa. I Sissi är hamnen det centrala och vare morgon lämnar fiskarna av nattens fångst. Milatos är lugnet själv – med några små stränder och ett fåtal tavernor som serverar nyfångad fi...

Läs mer om Sissi & Milatos 3 hotell