Resor till Elounda

  • Nära alla stora sevärdheter
  • Kretas blåaste vatten

Apollo service

Här möter du Apollos duktiga utlandspersonal. Du och dina medresenärer har vår personal inom räckvidd när du behöver information eller goda tips och när du behöver hjälp.

Elounda kan konsten att förtrolla sina besökare och här finns flera fina lyxhotell i världsklass. Hamnen är ortens centrum och här ligger ett mysigt litet torg med några caféer och tavernor. Med sitt läge i en vacker vik, och med halvön Spinalonga som skydd, lockar Elounda med Kretas blåaste vatten.

Fakta om Elounda

Valuta

Euro (EUR). 100 SEK = 9,25 EUR (okt-19).

Äta ute

Medelpriset för en tvårätters middag är ca 130 kr per person. En öl kostar ca 25 kr.

Transfer

Från Heraklions flygplats till Elounda tar det cirka 1 timme och 30 minuter. I vissa fall samkörs busstransfer med andra destinationer som Hersonissos, Sissi eller Anissaras/Analipsi. I dessa fall tar transfern längre tid. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Stränder

I Eloundas omgivning finns en sandstrand och flera klapperstensstränder. Det förekommer en del undervattensströmmar, så de flesta större stränderna är bemannade med badvakter.

Hotellen som ligger vid stränderna på Kreta arrenderar området av kommunen och därför tillkommer en extra avgift för solstolar och parasoller.

Mer fakta

Väder

jan 14°c
feb 14°c
mar 16°c
apr 18°c
maj 21°c
jun 25°c
jul 27°c
aug 27°c
sep 26°c
okt 23°c
nov 19°c
dec 16°c