Våra utflykter, Chania Stad

Passa på att åk på en eller flera utflykter, och upplev mer än bara sol och bad på din resa!

På flera resmål går det att förboka din utflykt redan hemma. Du kan förboka utflykterna oavsett om du reser med Apollo eller inte – antingen här eller via vår app.


Elafonissi

Elafonissi Beach är ett måste på resan till Kreta! Stranden ligger ca 7 mil sydost om Chania och är en av Kretas absolut vackraste stränder. Elafonissi kallas även för ”Den rosa stranden”, på grund av det rosa skimmer av finmalda snäckskal i strandbrynet. Vattnet är långgrunt och barnvänligt, och på flera ställen finns matställen och solstolsuthyrningar som är öppna under högsäsong.

Ingår inte i priset: Mat, dryck, solstolar och parasoller. Parasoller finns endast på stranden under högsäsong. Två solstolar och ett parasoll kostar 7 euro på Elafonissi.

Vuxna: 461 SEK
Barn: 226 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Måndag, Onsdag, Torsdag
Boka

Mitt älskade Kreta

Följ med på en vacker och upplevelserik tur där vi får lära oss om Kretas fantastiska natur och historia! Vi kommer att få se delar av det "äkta" gamla Kreta som fortfarande finns kvar högt uppe i bergen.

Under dagen kommer vi att göra flera stopp i små byar och ta del av det grekiska vardagslivet. Vi kommer bland annat att lära oss hur man producerar det goda kretensiska vinet, samt raki och ouzo. Vi besöker Jungfru Maria-kyrkan, som tillhör ett numera stängt kloster. Kyrkan är från 1100-talet och dekorerad med vackra väggmålningar. Vidare på turen får vi beundra Kretas största insjö, gamla venetianska byggnader och en vacker romersk mosaik från Antiken. Vi besöker också en lokal vinproducent.

Ingår inte i priset: Lunch och dryck.

Vuxna: 553 SEK
Barn: 277 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Finska, Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag, Torsdag
Boka

Knossos

Följ med på en resa genom tid och rum när vi tar oss tillbaka till den tid då minoerna levde på Kreta. Det var här Europas första högkultur uppstod vars huvudsäte var palatset Knossos utanför Heraklion. Upplev det imponerande palatset medan vår guide berättar om den berömda tronsalen, världens första vattentoalett och om några av teorierna kring varför den här mytomspunna kulturen så plötsligt försvann ca 1450 f. Kr.

Utflykten tar oss också med till Kretas huvudstad Heraklion. Där finns tid att shoppa och dessutom njuta av en härlig lunch.

Inträden samt lunch ingår inte i priset.

Inträde till Knossospalatset och arkeologiska museet är 16 euro för vuxna medans barn under 18 år har gratis inträde. Vuxna över 65 år har rabatt på inträdet på palatset mot uppvisande av legitimation.

Vuxna: 594 SEK
Barn: 297 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag
Boka

Vandra genom Samariaravinen

Ett  av de populäraste sätten att uppleva Kretas fantastiska natur är genom  att vandra, och på den här turen kommer vi att utforska Kretas mest  kända ravin – Samariaravinen.

Samaria  är, med sina 18 kilometer, Europas längsta ravin, och vi börjar  vandringen ca 1 250 meter över havet och slutar vid stränderna nere vid  Libyska havet på Kretas sydkust. Med lite tur får vi se den  utrotningshotade Kri kri-geten.

Vandrarvänliga skor krävs under utflykten. Vandringen kräver god hälsa och fysik.

Ingår inte i priset: Mat och dryck. Entré till ravinen samt båtbiljett, utan detta betalas direkt till reseledaren på plats.
Entrépris: 5 euro för vuxna och gratis för barn under 15 år. Båtbiljett Sfakia: 11 euro för vuxen och 6 euro för barn under 12 år.

Vuxna: 492 SEK
Barn: 246 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag
Boka

Gramvousa och Baloslagunen

Den här utflykten bjuder på fantastiska upplevelser där vi bland annat besöker den vackra Baloslagunen. En gång i tiden var det här prins Charles och Diana stannade och la till på sin bröllopsresa, och även vi kommer att stanna och bada här i några timmar.

Därefter styr vi mot klippön Gramvousa. Vandringen upp till fortet Gramvousa är i stark lutning och ibland är det ganska stenigt. Väl upp finns möjlighet att besöka den gamla venetianska fästningen som ligger på 137 meters höjd och bjuder på en fantastisk utsikt. Innan vi vänder hemåt igen väntar ett välförtjänt dopp i havet!

Vandrarvänliga skor krävs under utflykten.

Ingår inte i priset: Mat, dryck, solstolar, parasoller. 1 euro/person samlas in på bussen till naturskyddsföreningen Gramvousa.

Vuxna: 584 SEK
Barn: 287 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Torsdag, Måndag
Boka

Kvällstur till Elafonissi

Ta med din käraste på den här utflykten till romantiska Elafonissi Beach på södra Kreta! Strax efter lunch lämnar vi norra kusten med buss och kör söderut genom den fantastiskt vackra naturen. Vi kommer att åka genom flera småbyar, bland annat Potamida, Topolia och Koutsomatados. När vi kommit upp i bergen för vi vårt första stopp i byn Vlatos. Här omges husen av branta sluttningar med oliv- och kastanjeträd. Passa på att köpa en kopp grekiskt kaffe eller en svalkande frappé! Vi fortsätter söderut, via den mysiga lilla byn Elos, innan vi till slut når vårt mål – Elafonissi Beach.

Elafonissi, som ibland kallas både ”Kretas svar på Maldiverna” och ”Den rosa stranden” är fantastiskt vacker på grund av de rosaskimrande snäckskalen som ligger i vattenbrynet. Vi kommer att stanna på Elafonissi Beach i ca 2,5 timmar innan det är dags att återvända till hotellen. På vägen tillbaka stannar vi till i Amygdalokefalo där du kan njuta av Kretas vackraste solnedgång. Här kommer det även finnas tid och möjlighet att äta kvällsmat på tavernan.

Ingår inte i priset: Mat, dryck, solstolar och parasoller. Parasoller finns på stranden endast under högsäsong. Två solstolar samt parasoll kostar ca 7 euro.

Vuxna: 461 SEK
Barn: 226 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Måndag, Torsdag
Boka

Vandra genom Imbrosravinen

Följ med på en 8 kilometer lång vandring genom den vackra Imbrosravinen, som efter storasystern Samaria är Kretas mest populära ravin. Under andra världskriget användes ravinen som evakueringsrutt för  de tusentals britter som var på väg till Egypten.

Under dagen  kommer vi bland annat att vandra till Imbrosravinens smalaste del som är  mindre än två meter, och med väggar som reser sig uppemot 300 meter.  Efter en dag i storslagen natur kommer vi fram till byn Komitades där  bussen hämtar upp oss. Vi gör ett sista stopp vid Frangokastello som är ett venezetiskt fort som ligger ovanför en vacker strand.

Vandrarvänliga skor krävs under utflykten.

Ingår inte i priset: Lunch, dryck samt entré till ravinen.
Entrépris: 2 euro/vuxen. Barn och ungdomar under 15 år är gratis.

Vuxna: 492 SEK
Barn: 246 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag
Boka

Pirate Cruise - En familjedag till sjöss!

Söker du omväxling på semestern kan vi rekommendera vår båttur till Marathi Beach som ligger i Soudabukten! Turen passar både stora och små pirater, och för de yngsta finns en lekledare ombord som bland annat leder en skattjakt på båten!

Dagen kommer vi att tillbringa ombord på båten The Black Pearl, som tar oss ut längs kusten. Vi kommer bland annat att åka förbi den lilla ön Souda Island och vidare mot Almyrida där vi lägger ankare för dagens första dopp. Kaptenen styr sedan båten mot den vackra Marathistranden som är väldigt populär bland öborna själva. På stranden finns solstolar och parasoller att hyra för den som vill. På väg tillbaka stannar båten vid Loutraki för ett sista dopp i Souda.

Ingår inte i priset: Mat och dryck, men kan köpas ombord på båten eller på en av tavernorna vid Marathistranden. Solstolar och parasoller på Marathistranden.

Spinalonga - Längtans ö

Längs Kretas vackra nordkust tar vi oss med buss till östra Kreta, och sedan vidare med båt till ön Spinalonga, som ligger i den vackra bukten i Mira. Fram till år 1957 var Spinalonga en spetälskekoloni och på ön fanns förr butiker, restauranger, en skola och bio. Ön har också blivit berömd genom Victoria Hislops fantastiska bok "Längtans ö". På Spinalonga gör vi en rundvandring till fots genom de trånga och till viss del svåråtkomliga gränderna.

BBQ-middag ingår i priset.

Entré till ön ingår inte i priset, utan betalas på plats direkt till reseledaren. Priset är 8 euro för vuxna och 4 euro för barn. Rabatterat pris för pensionärer från ett EU-land.

Smaken av Kreta

Det här är en halvdagstur som passar dig som vill få veta lite mer om Kretas lokalproducerade jungfruoljor och viner. Vi börjar dagen med ett besök i byn Vouves, där några av Kretas äldsta olivträd finns. Därefter åker vi vidare till Anoskeli Olive Mill & Winery, där vi får lära oss allt om de olika olivoljesorterna och hur de olika produktionsfaserna ser ut. Vi avslutar besöket med att provsmaka oljorna.

Nästa stopp blir på en charmig kretensisk vingård där vi får en presentation av Anoskeli-druvorna och hur vinproduktionen för de fem Anoskeli-vinerna går till. Även här kommer vi att provsmaka vinerna. På vägen tillbaka stannar vi till på en taverna som bjuder på en fantastisk utsikt.

Oliv- och vinprovning samt snacks ingår i priset. Med på turen är en Apolloguide.
Mat och dryck ingår inte i priset. Beroende på väder och säsong kan utflykten utgå.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Santorini (med transfer)

Ta chansen att besöka grannön Santorini för en dag! Ön är välkänd för sina magiska vyer, en oslagbar skönhet och ett färgspektrum som sträcker sig från svarta stränder och vitkalkade hus till rödskimrande klippor och ett klarblått hav.

Efter den guidade turen till öns kulturella centrum Oia, den lilla byn Firostefani och huvudorten Fira har du ca 2,5 timmar på egen hand. Då kan du antingen stanna kvar i Fira, åka till Perissastranden eller ta en båttur till den svarta vulkanöns månliknande landskap.

Mat och dryck ingår inte.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet. Observera att utflykten anpassas efter båtarnas trafik mellan öarna, som beror på tid under säsong. Vänligen notera att transfer endast ingår från Kalives.

Santorini (utan transfer)

Ta chansen att besöka grannön Santorini för en dag! Ön är välkänd för sina magiska vyer, en oslagbar skönhet och ett färgspektrum som sträcker sig från svarta stränder och vitkalkade hus till rödskimrande klippor och ett klarblått hav.

Efter den guidade turen till öns kulturella centrum Oia, den lilla byn Firostefani och huvudorten Fira har du ca 2,5 timmar på egen hand. Då kan du antingen stanna kvar i Fira, åka till Perissastranden eller ta en båttur till den svarta vulkanöns månliknande landskap.

Mat och dryck ingår inte.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet. Observera att utflykten anpassas efter båtarnas trafik mellan öarna, som beror på tid under säsong.

Paddla kajak i Kretas vackra natur

Följ med på en kajaktur i Kretas vackra natur! Vi börjar dagen med köra till Akrotiri Peninsula som ligger utanför Chania. Här får vi vår utrustning och en kort genomgång i hur man paddlar kajak, innan vi är redo för att ge oss ner i vattnet. Under kajakturen gör vi flera stopp vid vackra, avskilda vikar. Vid slutet av turen njuter vi av en enklare lunch tillsammans innan vi åker vidare hemåt.

Enklare lunch samt en flaska vatten ingår i priset. Ta med solkräm, solglasögon och badkläder. Utflykten rekommenderas inte för barn under 5 år.

Kan endast bokas på resmålet. Minsta antalet deltagare på utflykten måste vara 6 personer.

Stand-up Paddleboard

Loutrakis kristallklara och lugna vatten skapar de perfekta förutsättningarna för SUP (stand-up paddleboard). SUP passar alla åldrar och nivåer: nybörjare får först bekanta sig med brädan i bukten innan vi paddlar ut mot en liten färgskimrande grotta. Ett unikt tillfälle för hela familjen att bekanta sig med denna nya brädtrend, där du står på en bräda och paddlar med enbladig paddel.

Torra snacks och vatten ingår.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet. Välj mellan morgon- eller lunchtur.

Vandring i Vita bergen

Denna halvdagsutflykt tar oss upp i bergen strax utanför Chania, där en vacker vandring i de Vita bergen väntar. Utflykten börjar i Chania där vi promenerar genom apelsinodlingar och smakar på den härliga frukten, innan vi kommer vidare till Zourva där vandringen startar. Här gör vi en lättare tur genom en skog av cypresser och tallar. Ju högre upp vi kommer, desto mer spektakulär blir omgivningen och utsikten. Vi äter lunch i det gröna innan vi börjar vandra tillbaka. På vägen hem går vi förbi historiska Therissos klyfta och beundrar de höga klipporna.

Lunch och en flaska vatten ingår i priset. Utflykten kan endast bokas på resmålet. Minsta antalet deltagare på utflykten måste vara minst 6 personer.

Limnoupolis vattenpark

Ta med familjen och vännerna och tillbringa en lekfull dag på Limnoupolis vattenpark! Här finns något för alla – pooler med gigantiska vattenrutschkanor, lazy river, barnpool och jacuzzis. I parken finns även en lekplats för småbarn.


Mat och dryck ingår inte, men det finns matställen i parken. Observera att vattenparkens öppettider är beroende av väder.

Prova-på-snorkling

Att snorkla och att uppleva färgglada fiskar och koraller i sin naturliga miljö är en rolig och populär aktivitet. På den här prova-på-snorklingen krävs inga förkunskaper förutom att du kan simma. Vår engelsktalande guide kommer att gå igenom hur utrustningen fungerar och vilken teknik som är bäst att använda. Därefter tar vi oss ut med motorbåt, och stannar till vid två bra snorkelplatser.

Mat och dryck ingår inte i priset. Snorkelutrustning finns att låna.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Cykelutflykt Deres

Lättsam heldagsutflykt som passar hela familjen.

Det här är en lättsam och trevlig cykelutflykt som passar hela familjen! Vi kommer att ta oss förbi grönskande kastanjeodlingar och genom den frodiga byn Nea Roumata. När vi kommer fram till den lilla byn Deres gör vi ett stopp på den traditionella kafenion. Här kan du passa på att beställa in en kaffe eller några goda mezes medan du får en inblick i den kretensiska vardagen.

Därefter fortsätter vi att cykla tills vi hamnar i en annan tidsålder – bysantinska aristokrater, venetianska erövrare och turkiska harems kommer till liv i ett bortglömt castello. När vi fortsätter igen är det nedförsbacke genom olivlundar och apelsinodlingar, förbi gårdar med, tills vi slutligen når kusten och byn Tavronitis som är dagens sista stopp. Här blir vi upphämtade av en buss som tar oss tillbaka till våra upphämtningsplatser.

Mat och dryck ingår inte i priset.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Prova-på-dyk

Minimiålder är 10 år.

Vill du prova på att dyka? På denna utflykt ges du möjlighet att prova på att dyka med tub. Med en manual i handen börjar dagen med genomgång av grundläggande information kring dykning. En film visas och sedan börjar lektionen med att man tränar i en swimmingpool. När alla känner sig trygga och har förstått så tar man sig ner i havet för ett dyk på ca en halvtimme.

Mat och dryck ingår inte i priset.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.

Dykutflykt, heldag

Utflykt för certifierade dykare.

Följ med på en härlig heldagsutflykt där två dyk ingår. När alla nödvändiga papper är ifyllda följer en kort brief från våra instruktörer innan dykardräkterna delas ut. Därefter tar vi oss till dykstället med speedboat.

Snacks ingår.

Utflykten sker med engelsktalande guide och kan endast bokas på resmålet.