Fakta om Chania Stad

Äta ute:

En middag med grekisk sallad och moussaka på restaurang kostar ca 90 kr. En öl kostar ca 19 kr.

Transfer:

Effektiv körtid från flygplatsen till hotellen Chania stad är ca 30 minuter. Restiden varierar beroende på rutt, antal hotellstopp och trafiken i området. Transfern sker vanligtvis utan  medföljande Apollopersonal.

Stränder:

Chanias bästa stränder ligger väster om staden och är barnvänliga, kilometerlånga sandstränder. Närmaste stranden, ca 2 km till Chania stad heter Nea Hora.

Hotellen som ligger vid stränderna på Kreta arrenderar området av kommunen och därför tillkommer en extra avgift för solstolar och parasoller.

Nöjen:

Det finns flera barer i Chania stad. I början samt slutet av säsongen sker det mesta av nattlivet i Chania stad. Under högsäsong är det i Platanias som man finner det "vildare nattlivet". Om man är mer för den lugnare formen av underhållning, finns det flera biografer i Chania stad.

Aktiviteter:

Flera möjligheter, såsom, jetski, parasailing, beachvolleyboll mm. Flera av de större hotellen har även tennisbanor.

Betalningsalternativ:

Kontantuttag via kreditkorten Visa, Mastercard, Eurocard kan göras på bank och i uttagsautomater i både Chania och Agii Apostoli/Chryssi Akti. Många restauranger och butiker accepterar Visa och MasterCard.

Bra att veta:

Tänk på att elektricitet är dyrt på Kreta. Vid luftkonditionering mot avgift på hotellen kostar det ca 5-10 euro per dag och aggregat.

Yta och befolkning:

Chania stad är Kretas näst största stad och har tillsammans med Agii Apostoli och Chryssi Akti ca 65 000 invånare.