Tigaki på Kos

Att göra på Kos

Behöver du en liten paus från sol och bad så finns här mycket att hitta på. Busa i vattenparken, koppla av i varma källor eller lär dig mer om Greklands historia på det arkeologiska museet. På Kos finns det underhållning för alla. Spana in våra tips på några av alternativen!

Vattenbus för hela familjen

Vattenparken Lido ligger i utkanten av Tigakiområdet på Kos. Här får hela familjen en rolig dag med de många attraktionerna. Surfa på vågorna i vågbassängen, känn suget i magen i någon av vattenrutschkanorna eller ta det lugnt i Lazy River. Du kan också spela vattenpolo eller beach volley med nyfunna vänner. Följer du med Apollo till Lido ingår både transport och inträde i priset.

Varma källor i Therma

På Kos östra sida hittar du Therma, som är en mycket speciell plats. Här finns varma källor som uppstår vid vulkanen Nissyros som ligger utanför öns kust. Det är verkligen avkopplande att sjunka ner i det rykande varma vattnet, som kan bli upp till femtio grader. Bada helst inte med ljusa badkläder, eftersom de lätt kan missfärgas i källvattnet. På kvällen är det speciellt trevlig stämning här, då det är lite lugnare. Vattnet från källorna värmer också upp vattenbrynet vid den lilla stranden.

På väg till de varma källorna i Therma

Utomhusbio

Det är en alldeles speciell känsla att gå på utomhusbio på Kos och omges av den ljumma kvällsluften. Varje vecka visas en relativt aktuell engelskspråkig film. Biljetterna kostar runt 7 euro och snacks och dryck finns till försäljning.

Arkeologiska museet

Museet hyser artefakter som hittats från den hellenistiska, romerska och ottomanska eran. Här hittar du statyer från 400 f.Kr till 400 e.Kr. av Afrodite, Hippokrates och Alexander den store. Öppet alla dagar utom måndagar och inträdet kostar 3 euro. Det arkeologiska museet ligger på Frihetstorget vid marknadsplatsen på Kos.

Turkiskt i Platani

På Kos märks de turkiska influenserna överallt. Många åker till Bodrum över dagen, men du kan uppleva den turkiska kulturen närmre än så, nämligen i Platani. De tusen invånarna som bor här har sitt ursprung i Turkiet och har behållit sin kultur och sina traditioner. I Platani finns också den enda moskén på Kos som fortfarande används.

Professionails

Passa på att skämma bort dig själv under ledigheten. På Professionails kan du få semesterfina händer och fötter medan du unnar dig en härligt avkopplande stund för dig själv. Du hittar salongen nära delfinrondellen i Kos stad.

Ta hand om dig

På Artemis Hamam i Tigaki finns spa och hamam. Den absolut bästa starten på semestern får du i ett hamam där gamla hudceller skrubbas bort. Allt avslutas med en härlig massage. Perfekt för en jämnare solbränna!

Panagia Tsoukalaria

Denna lilla privatägda kyrka ligger ovanför Kos stad. Här hålls det ofta grillkvällar under sommaren och man arrangerar festivaler och andra evenemang. Fina omgivningar med en härlig utsikt.