Kos - restips

En resa till Kos bjuder på det mesta - vackra småbyar, kritvita stränder, intressanta sevärdheter och massvis med nöjen. Upptäck berömda sevärdheter som Asklepion och borgen i Kos stad, sola på den vackra Marmaristranden och ät minnesvärda måltider på någon av Kos alla restauranger och caféer. Här kan du läsa mer om vad du inte får missa under semestern på en av Greklands mest populära öar!

Boka din resa till Kos

Kos härliga byar

Kos är en ö full med vackra byar att upptäcka. Slå två flugor i en smäll och ta en cykel- eller vandringstur för att se så mycket som möjligt av Kos på vägen.

Läs mer om Kos byar här

Något för alla

Behöver du en liten paus från sol och bad finns här mycket att hitta på. Busa i vattenparken, koppla av i varma källor eller lär dig mer om Greklands historia på det arkeologiska museet. På Kos finns det underhållning för alla!

Läs våra tips här

Att se på Kos

Titta på påfåglarna och sköldpaddorna i den täta granskogen Plaka, besök den arkeologiskt viktigaste platsen på ön eller beundra den mäktiga borgen i Kos stad - sevärdheter finns det gott om på Kos.

Läs mer om våra tips här

Restauranger, caféer & barer

På Kos finns ett både stort och välsmakande utbud av mat och dryck. Välj mellan mysiga, familjedrivna tavernor, strandmiddagar och festliga barer. Eller varför inte ta en fika i en gammal väderkvarn uppe i Kefalos berg?

Läs våra välsmakande tips här

Stränderna att besöka

För den som gillar strand och bad har Kos mycket att erbjuda. Besök den ostörda stranden i Mastichari, njut av solen på Marmaristranden eller häng på Apollostranden i Kos stad där det erbjuds gratis solstolar för alla Apollogäster!

Läs mer om det bästa strandhänget

Fartfylld semester

Vill man vara aktiv på semestern finns det många fartfyllda aktiviteter att underhålla sig med på Kos. Att hyra en cykel är ett smidigt sätt att se ön och ta sig runt till de olika stränderna där det bland annat finns kite surfing, dykning och andra roliga vattensporter. Är du tryggare på land är tennis ett trevlig alternativ.

Spana in våra sportiga tips

Smakfulla souvenirer

Souvenirer är en självklar del av semestern. Ta hem semestersmakerna efter ett besök på saluhallen i Kos stad där du hittar allt från olivoljor och kryddor till sötsaker och raki. Eller varför inte en handgjord kreation från bergsbyn Zia som blir ett fint minne efter vistelsen på Kos.

Spana in våra bästa shoppingtips