Korfu – tips inför resan

Korfu – restips

För den som söker vacker natur, unika städer och härliga stränder är Korfu en riktig pärla. Spana in våra tips på den godaste maten och de bästa platserna att besöka här.

Boka din resa till Korfu

Glyfadastranden

Korfus ljuvligaste stränder

På Korfu finns det stränder både för den som söker total avkoppling och den som önskar ett mer fartfyllt sätt att jobba på brännan. Särskilt imponerande är emellertid Korfus vackra stenstränder som ger vattnet en alldeles särskild nyans.

Läs om våra favoriter
Fortet i Korfu stad

Medeltida och moderna sevärdheter

Från 1400-talsfort till nybyggda hamnar fulla med de lyxigaste yachterna – på Korfu finner du en riklig blandning mellan det gamla och det nya. Behöver du inspiration till nästa utflykt? Kolla in våra tips här!

Läs mer
Canal d'Amour

Naturnära äventyr

För dig som är en naturmänniska erbjuder Korfu många härliga vandringsturer och vackra bergsvyer – och om du känner att du vill prova på något nytt, varför inte dyka i kristallklart vatten eller utforska öns landskap från hästryggen.

Läs våra tips här
Paleokastritsa

Vykortsvackra Korfu

På denna paradisö finner du inte bara härligt väder och fina stränder – utan också gott om hisnande utsikter. Ta del av våra tips på de bildsköna utkikspunkter som garanterat kommer att väcka avund på sociala medier.

Läs mer
Korfu stad

Charmiga städer och byar

På Korfu finner du städer och byar med slingrande smågator och gott om fik och restauranger. Men vad är väl bättre än att helt enkelt spana in det dagliga livet, byggnaderna och njuta av atmosfären? Ta del av våra bästa tips här.

Läs våra tips

Korfus specialiteter

På menyn i Korfu finner du många influenser från det italienska köket. Ta del av våra tips på öns främsta läckerheter, som ofta består av fisk eller kött och som gärna serveras med inhemska aperitifer. 

Läs mer

Korfus främsta smakupplevelser

Trött på att handla och hacka, steka och servera? Kom i semesterstämning genom att unna dig smakrika restaurangbesök du sent kommer att glömma.

Ta del av våra restaurangtips här
Restauranger och barer i Korfu stad

Den svalkande, den värmande och den stärkande

Dags att slappna av! På Korfu finns det gott om ställen att avnjuta en svalkande läsk, ta en lugn kaffepaus, eller unna sig något stärkande.

Läs mer
Fram med puttern!

Sporta på semestern

På Korfu finner du golfbanor, fotboll och bowling. Men för att ta del av en mer genuin sportupplevelse à la Korfu, varför inte otippat nog kolla in en cricketmatch?

Läs mer här
Shoppingstråk i Korfu stad

Shoppa på Korfu

På Korfu finns det gott om kap som väntar den shoppingsugna! Köp med dig typiska souvenirer som keramik och olja, eller kolla in klädesutbudet på någon av Korfus många klädbutiker.

Läs mer här