Det grekiska köket

Fruktiga oliver, len olivolja och krämig fetaost – det här är några av grundstenarna i den hälsosamma Medelhavskosten. I Grekland är det enkelt att få tag på närproducerade, färska råvaror, vilket känns i varje tugga. Ät något du aldrig provat förut, sippa på prisbelönta viner och avsluta med en ”sötsak på sked”. Här har vi samlat massor av härliga tips på saker du borde prova på din semester i Grekland, och recept att ta med hem till vardagen.

Hemligheten bakom Medelhavskosten

Äta sig i form? Enligt forskare är detta möjligt med Medelhavskosten. Gå loss på godsaker som fisk, grönsaker, olivolja och bröd och må bättre än någonsin. Här kan du läsa mer om hemligheten bakom kosten. 

Läs mer här

Grekiskt kaffe

Det är inte mycket som slår en svalkande god frappé en varm semesterdag i Grekland. Läs mer om Greklands kanske populäraste dryck och hur du får till recepten hemma.

Läs mer

Grekiska drycker

På semester i Grekland är det lätt att frossa i god mat och dryck. I det här restipset guidar vi dig genom dryckeskulturen i landet.

Läs mer

Grekisk fetaost

Fetaost, det vita grekiska guldet med sin salta, lätt syrliga smak och sin mjuka konsistens, är tillsammans med olivolja och oliver en av basvarorna i det grekiska köket.

Läs mer

Bläckfisk i Grekland

En vanlig syn i Grekland är bläckfisk som hänger på tork i solskenet. Bläckfisk är nämligen väldigt omtyckt av grekerna och sätten att tillaga dem på är oändliga.

Läs mer

Grekiska oliver

Är du förtjust i oliver kommer en semester i Grekland vara lika med himmelrike. Nästan överallt syns de stora olivträden och olivlundarna. Inte bara är de vackra, oliverna är landets nationalprodukt.

Läs mer

Grekiska sötsaker & efterrätter

I Grekland älskar man sina godsaker och en traditionell favorit är Gliko tou Koutaliou – även kallat sötsak på en sked.

Läs mer

Dimitris Alexiadis - kocken bakom Apollo Mondo Boutique

Som en av de bästa unga kockarna i Grekland har Dimitris gett sin expertis i de artiklar och recept som presenteras under "det grekiska köket".

Läs mer om Dimitris Alexiadis