Paris restips

Restips för Paris

Här hittar du våra bästa Paris-tips inför din resa. Låt dig inspireras av allt som finns att se och göra i Paris. Vi tipsar om några av Paris mest intressanta sevärdheter och aktiviteter.

Boka din resa till Paris

 

Eiffeltornet i Paris

Eiffeltornet i Paris

Eiffeltornet är en av världens mest kända byggnader och en ståtlig symbol för Paris med sin höjd på 324 meter över marken. Oavsett om du besöker Paris själv, med vänner, familj eller med ditt livs kärlek är Eiffeltornet en av de byggnader och turistattraktioner du inte får missa. 

Läs mer
Notre Dame i Paris

Louvren och Notre Dame

Paris är en mycket promenadvänlig stad, och till fots får du se och uppleva så mycket mer. Njut av att sitta på kaféer och spana på folk eller flanera vid Seine. Det är en upplevelse i sig, men det finns även några sevärdheter du inte bör missa när du besöker staden. Katedralen Notre Dame och fantastiska museet Louvren är två av dem.

Läs mer
Montmartre i Paris

Montmartre

I det 18e arrondissementet norr om centrala Paris ligger Montmartre. Här kommer du bort från stadens myller och kan istället spendera dagen med att strosa runt på de vingliga kullerstensgatorna, insupa luften från den bohemiska storhetstiden, sitta på ett litet fik och spana på folk som går förbi på gatorna.

Läs mer
Centre Pomidou i Paris

Centre Pompidou

Ett nationalmuseum för fransk modern konst i centrala Paris kan vara spännande att besöka under din resa i Frankrike. Museet har funnits sedan 1977 och är uppkallat efter presidenten George Pompidou, som beslöt att museet skulle byggas.

Läs mer