Fakta om Sveti Vlas

Äta ute:

Medelpriset för en tvårätters middag är ca 100 kr per person. En öl kostar ca 10 kr.

Transfer:

Från flygplatsen i Burgas till Sveti Vlas tar det ca 45 minuter. Till Elenite ca 1 timme. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Fram till 18 juni är det vägrenovering längs Burgaskusten vilket påverkar transfertiden under dagtid. Då tar transfertiden från flygplatsen till Sveti Vlas ca 1 timme och 45 minuter.

Stränder:

Stranden i Elenite är långgrund och har finkornig sand. I Sveti Vlas finns flera små stränder, vissa med sand och andra med småsten.

Nöjen:

Ett begränsat nöjesutbud. All Inclusive-hotellen i Elenite erbjuder dags- och kvällsaktiviteter. Sunny Beach erbjuder ett stort utbud av nöjen, restauranger, barer och affärer.

Kommunikationer:

Bra bussförbindelser med Sunny Beach. Taxi. Hyra cykel.

Aktiviteter:

Stranden i Elenite erbjuder många vattensporter. I Sunny Beach finns ett stort utbud av olika sporter.

Betalningsalternativ:

Kreditkort accepteras vanligtvis inte. Euro, US-dollar och skandinaviska sedlar är möjliga att växla. Det är förbjudet att växla pengar på gatan. Växlingskontor/banker tar inte emot skadade eller skrynkliga sedlar.

Bra att veta:

- På hotellen är det vanligt att man får betala för solstolar och parasoller vid poolen.
- Under de två sista veckorna i maj söker sig många bulgariska ungdomar till badorterna för att fira sin skolavslutning. Det kan då bli extra livligt på resmålet.
- Under slutet av juni till i början av augusti kan det hända att det finns skalbaggar i stora mängder. De är helt ofarliga men kan vara besvärande.

Yta och befolkning:

Sveti Vlas har cirka 4 208 invånare.