Fakta om Sunny Beach

Äta ute:

Medelpriset för en tvårätters middag exklusive dryck är ca 150 kr per person. En öl kostar ca 10 kr.

Stränder:

Den fantastiska stranden i Sunny Beach är sex kilometer lång, mycket bred, långgrund och täckt med finkornig gyllengul sand.

Nöjen:

Det finns gott om kvällsnöjen i Sunny Beach. Mängder av barer, flera diskotek och kasinon. Nöjeslivet kan ibland uppfattas som störande under högsäsongen för närliggande hotell. Vattenland.

Kommunikationer:

Minitåg, taxi, hästdroska och möjlighet att hyra cykel. Täta bussförbindelser med Nessebar och Burgas. Taxi mellan Sunny Beach och Nessebar kostar ca 100 SEK.

Aktiviteter:

Olika sportmöjligheter som tennis, jet ski, windsurfing, vattenskidor och en stor vattenpark i utkanten av Sunny Beach. det finns också ridning, paintball och segling.

Betalningsalternativ:

Kreditkort accepteras vanligtvis inte. Euro, US-dollar och skandinaviska sedlar är möjliga att växla. Det är förbjudet att växla pengar på gatan. Växlingskontor/banker tar inte emot skadade eller skrynkliga sedlar.

Bra att veta:

-På hotellen är det vanligt att man får betala för solstolar och parasoller vid poolen.
-Från slutet av juni till mitten av augusti reser många unga människor till Sunny Beach. Det kan då bli extra livligt på resmålet.
-Under slutet av juni till i början av augusti kan det hända att det finns skalbaggar i stora mängder. De är helt ofarliga men kan vara besvärande.

Yta och befolkning:

Sunny Beach är en renodlad semesterort med ca 1 500 invånare.