Fakta om Sunny Beach

Äta ute:

Medelpriset för en tvårätters middag exklusive dryck är ca 150 kr per person. En öl kostar ca 10 kr.

Transfer:

Från flygplatsen i Burgas till Sunny Beach tar det ca 30 minuter. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Fram till 18 juni är det vägrenovering längs Burgaskusten vilket påverkar transfertiden under dagtid. Då tar transfertiden från flygplatsen till Sunny Beach ca 1 timme och 30 minuter.

Stränder:

Den fantastiska stranden i Sunny Beach är sex kilometer lång, mycket bred, långgrund och täckt med finkornig gyllengul sand.

Nöjen:

Det finns gott om kvällsnöjen i Sunny Beach. Mängder av barer, flera diskotek och kasinon. Nöjeslivet kan ibland uppfattas som störande under högsäsongen för närliggande hotell. Vattenland.

Kommunikationer:

Minitåg, taxi, hästdroska och möjlighet att hyra cykel. Täta bussförbindelser med Nessebar och Burgas. Taxi mellan Sunny Beach och Nessebar kostar ca 100 SEK.

Aktiviteter:

Olika sportmöjligheter som tennis, jet ski, windsurfing, vattenskidor och en stor vattenpark i utkanten av Sunny Beach. det finns också ridning, paintball och segling.

Betalningsalternativ:

Kreditkort accepteras vanligtvis inte. Euro, US-dollar och skandinaviska sedlar är möjliga att växla. Det är förbjudet att växla pengar på gatan. Växlingskontor/banker tar inte emot skadade eller skrynkliga sedlar.

Bra att veta:

-På hotellen är det vanligt att man får betala för solstolar och parasoller vid poolen.
-Från slutet av juni till mitten av augusti reser många unga människor till Sunny Beach. Det kan då bli extra livligt på resmålet.
-Under slutet av juni till i början av augusti kan det hända att det finns skalbaggar i stora mängder. De är helt ofarliga men kan vara besvärande.

Yta och befolkning:

Sunny Beach är en renodlad semesterort med ca 1 500 invånare.