Våra utflykter, Albanien

Passa på att åk på en eller flera utflykter, och upplev mer än bara sol och bad, på din resa!

På flera resmål går det att förboka din utflykt redan hemma. Du kan förboka utflykterna oavsett om du reser med Apollo eller inte – antingen här eller via vår app.


Albansk afton

Utgår från: 

Här får du en kväll att minnas genom att uppleva traditionellt albanska kvällsfestligheter. Under kvällen smakar vi lokala rätter och lyssnar på de fina albanska tonerna. Du kommer även att få smaka på det lokala vinet. Mer traditionellt än så blir det inte.

I priset ingår middag, ett glas vin och underhållning.

Badbåt längs Albaniens kust

Utgår från: 

Följ med på en härlig segling längs Albaniens norra kust. Under dagen kommer vi att göra flera härliga badstopp där du kan svalka dig. Bland annat stannar båten till i närheten av Kefali Cape. Passa på att ta svalkande dopp i det klara vattnet, fotografera det vackra landskapet eller bara luta dig tillbaka på båten och njut av tillvaron.

Därefter fortsätter vi att segla längs kusten. Vi kommer också att göra ett längre stopp  vid Plakoto Beach. Det kommer att finnas gott om tid för ännu mera sköna dopp i havet och vi kommer också att äta lunch här.

Lunchbuffé och ett glas öl, vin eller läsk ingår i priset.

Övrig dryck ingår inte i priset.

Den Albanska Rivieran

Utgår från: 

Idag tar vi oss till den fina sandstranden Llamani som är en av de finaste utmed den Albanska Rivieran. Vägen dit går utmed den vackra kusten med höga berg och blått hav, små byar och ett stopp på slottet Pasha. I det vackra Borsh besöker vi det fina vattenfallet som området är känt för, var vi självklart tar en fika. Vi anländer till Llamani omkring lunch och det ges tid på egen hand till klockan 15.00 innan vi återvänder hem igen.

Mat, dryck och fika ingår ej i priset.

Gjirokastra och Blue Eye

Utgår från: 

Upptäck två av södra Albaniens finaste sevärdheter och vackra vyer. Dagen startar med en bussfärd upp för berget och över Muzinapasset. Passa på och ta en kopp kaffe i en av de härliga grekiska minoritetsbyarna vi stannar till i på vägen dit. Gjirokastre är en av ganska få byar i världen där du kan njuta av den fina Osmanska arkitekturen.

I Gjirokastre besöker vi det Etnografiska museét och borgen som är belägen på en höjd ovan byn. På vägen tillbaka mot Saranda kan du ta dig ett svalkande dopp i Blue Eye där 17 källor möter varandra på en plats!

Mat ingår i priset. Dryck ingår ej.

Vuxna: 443 SEK
Barn: 217 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska, Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Lördag
Boka

Historiska Butrint

Utgår från: 

Albanien har en fantastisk natur, fina stränder och mycket historia att berätta. Ovanför Saranda finns det fina slottet Likoursi, som idag bjuder på den finaste utsikten över hela Saranda. Söderut, finns den arkeologiska forntidsbyn Butrint från ca 1000 år f.Kr. Denna dag får du uppleva en guidad tur på 1,5 timme bland Butrints historiska ruiner. Njut även av den fina och unika naturen runt Butrint.

Lunch ingår i priset.

Vuxna: 315 SEK
Barn: 158 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag
Boka

Ksamil, på egen hand

Utgår från: 

Vi har gjort det ännu enklare att ta sig till de fina stränderna i Ksamil. Med denna utflykt tar vi dig till och från stranden, vilket gör att du får ännu mer tid till att njuta av vackra Ksamil på semestern! På stranden finns dessutom allt som gör besöket enkelt och bekvämt – solstolar, parasoller och flera olika typer av vattensporter.

Transfer, mat och dryck ingår inte i priset.

Sol och bad i Ksamil

Utgår från: 

Simma och koppla av vid några av Albaniens finaste stränder i Ksamil. Denna dag handlar om äkta semester. Vi har gjort det lätt och bekvämt att ta sig till de fina stränderna och det fina, klara vattnet vid Ksamil, som finns i närheten av Saranda. Denna dag är perfekt för er som gillar bekvämligheten att allt är redo när ni kommer fram. I turen ingår transport, liten båttur (max 6-8 pers pr. båt), solsängar och parasoller.

Mat och dryck ingår ej.