Snorkling utanför Krabi

Aktiviteter kring Krabi

Till Krabi och Ao Nang med omnejd reser människor med lust att aktivt upptäcka och utforska. Här finns friskt och frodigt prunkande natur, ett exotiskt djurliv och en helt ny dimension att upptäcka under ytan med tub eller snorkel. Många njuter av vandring och klättring i kalkstensbergen och att paddla i den sagolikt vackra skärgården.

Paddla kajak

Grottor som man kan paddla igenom, mangroveträsk med rikt djurliv, intressanta klippformationer och stränder där du kan gå iland för att hämta andan en stund. Allt detta gör Krabiprovinsen till det perfekta resmålet för dig som vill paddla. Har du inte paddlat innan tar det säkert några timmar och kanske några oplanerade dopp innan du kommer in i rytmen, men sen brukar det gå som en dans. Efter en dag i kajaken har du som extra bonus fått motion för en hel vecka. Följ med en utflyktsarrangör om du inte är en van paddlare. De har kunskaper om tidvattnet och var du hittar de mest spännande platserna.

Paddla kayak, Krabi

Klättra och spring

Kalkstensklipporna i Railay är rena drömmen för klätterfantaster. Folk från hela världen kommer hit för att följa någon av de över 600 lederna som finns här, där de mest lättillgängliga finns vid östra Railay. Det finns givetvis nybörjarkurser.

Vill du ta en löptur på semestern? Då rekommenderar vi en runda längs stranden före klockan åtta på morgonen. Härligt frisk luft, trevliga omgivningar och ett avslutande dopp i havet. Fina joggingstråk finns runt Klong Muang beach och Nopparathara.

Ta ett dykcertifikat

Det är betydligt behagligare att plaska runt i 25-gradigt vatten än i 15-gradigt. Så passa på att förverkliga en dröm på semestern! På 4-5 dagar kan du få ditt ”Open Water Certificate” och se hur en helt ny värld öppnar sig. Du kan till exempel ta ditt cert på Kontiki Divers. Om du redan är certifierad men ändå känner dig lite ringrostig – följ med på en ”Scuba Review”, en dag när ni repeterar de praktiska och teoretiska bitarna.

Emerald lake, Krabi

Varma källor och massage

Krabis egna varma källor hittar du i Klong Thom-distriktet, ungefär fyra mil söder om Ao Nang. Ta ett härligt jacuzzibad i dessa naturens badkar som håller en temperatur på härliga 35–40 grader. Här finns också ett spa där du kan njuta av det vackra landskapet och lugnet medan du mottar en traditionell thaimassage. Blanda sedan en egen bodyscrub bestående av riskorn, tamarind och kokosolja som ger dig en silkeslen hy. Lägg dig sedan i den varma poolen med thaiörter som alla är hälsosamma för kroppen och njut av den behagliga temperaturen på omkring 37–40 grader. Kontakta din reseledare för pris och bokning. Transport ingår. Åker du hit på egen hand så är det lättast med hyrbil.  I närheten av de varma källorna ligger ”kristallsjön” Emerald Lake, där källvatten har format en damm mitt inne i djungeln.

På strandpromenaden ligger flera massageställen. Just här hittar du faktiskt några av Ao Nangs billigaste och bästa massörer. Ta plats i bungalowen, blicka ut mot havet och unna dig en skön Aloe Vera-massage efter en dag i solen. De erbjuder allt från traditionell thaimassage till fotmassage och pedikyr eller manikyr.

Golfsugen?

Skulle golfbegäret göra sig påmint, så finns en bana ungefär 25 kilometer söder om Krabi stad. Den heter Pakasai Country Club och anses vara helt okej. Bokar tid gör du enklast direkt med hotellet eller hos någon av de lokala utflyktsarrangörerna i Ao Nang. Det är krav på att ha med sig en caddie. Tanken är att de ska krydda rundan med lite extra ”sanuk” – den thailändska känslan för humor.

Romantik i fokus

Det finns kanske ingen bättre tid att ta igen förlorad romantik eller kvalitetstid på tu man hand än på semestern. Krabiområdet ger många tillfällen att göra något mysigt ihop och kanske kan en eftermiddagsutflykt till sagolika Tub Island vara någonting för er? Packa picknickkorgen full med sådant ni tycker om och fånga solnedgången från en filt över ett glas vin. Ni har nästan hela ön för er själva, vid lågvatten går det att promenera över till Chicken Island. Det känns snart som ni är de enda två i hela världen. Ni tar er hit med longtailbåt från Ao Nang, Ao Namao-stranden eller från Nopparathara.