Fakta om Khao Lak

Äta ute:

Medelpriset för en tvårätters middag är ca 60 kr per person.

Transfer:

Från Phukets flygplats till Khao Lak ca 1 timme och 15 min med buss. Från Krabi till Khao Lak ca 3 timmar med buss. Transfer sker vanligtvis utan Apollos personal.

Stränder:

Khao Lak har långa härliga sandstränder. Här behöver man inte vara rädd för trängsel! Stor skillnad mellan ebb och flod och strömmar förekommer. Under sept-okt kan det blåsa mycket vilket kan omöjliggöra dykning och bad. Brännmaneter förekommer.

Nöjen:

Lugnt nöjesliv med restauranger och barer. I Bangniang kan man uppleva en thailändsk "ladyboys" show.

Kommunikationer:

Bussar går dagligen till den närmaste byn Takua Pa, ca 1 timmes resväg.  Dessutom går det buss till Phuket flera gånger om dagen. Det tar ca 2 h med lokalbussen. Mopedtaxi och taxi finns men endast i begränsad omfattning. Många hotell har egna minibussar med chaufför som kan hyras.

Aktiviteter:

Framförallt är det dykning och snorkling som är populärt. Två 18-håls golfbanor finns i närheten, ca 20 minuter söder om Khao Lak. Det finns också möjligheter till fina trekkingturer.

Betalningsalternativ:

Kreditkort kan användas på vissa växlingskontor. Uttagsautomater finns i både Bang Niang och Khao Lak centrum. Ska du betala något till Apollos personal, t.ex. en utflykt, på plats görs det med kort, och inte med kontanter.

Bra att veta:

Eftersom Khao Lak är ett nationalparksområde är det ej tillåtet med solstolsuthyrning på stranden. Dock har hotellen tillåtelse att ha solstolar på sin privata del av stranden.

Yta och befolkning:

Phang Nga är en av de 76 provinserna och har en storlek på 4 170 km2 och ca 240 560 invånare. Khao Lak med omgivningar har ca 5 250 invånare.