Våra utflykter, Salalah

Passa på att åk på en eller flera utflykter på semestern, och upplev mer än bara sol och bad, på din resa!

Utflykterna bokar du av våra lokala samarbetspartners nere på resmålet.
 


Desert Overnight

Utgår från: 

Det är ett absolut måste för alla som besöker Dhofar att bo en natt i Ar Rub Al Khali (The Empty Quarter). Det är Dhofars mest anmärkningsvärda och populära plats med sina orörda och magiska sanddyner. Vi rekommenderar det varmt, och du kommer säkert att få ett oförglömligt minne att dela med din familj och vänner hemma.

Turen startar på eftermiddagen och går till öknen förbi beduinska bosättningar, på vägar som korsar den enorma grusöknen Al Nejd. När vi anländer till sandöken i Al Hashman kan du njuta av det spännande körsättet som i folkmun kallas Dune Bashing. Senare kan du vara med och bevittna en vacker solnedgång över sanddynerna innan du når vår camping. Arabiskt kaffe och traditionella dadlar serveras vid ankomsten till lägret. Senare kommer du att serveras en läcker grillmiddag och shisha, vattenpipa. Efter frukosten, som serveras i lägret nästa dag, besöker vi Unescoskyddade Lost City of Ubar, den mytomspunna Atlantis of Sands och en gång begravda staden, som nyligen upptäcktes via satelliter. På hemresan till Salalah kör vi via Wadi Dawka, känd som Frankincense Wadi, för att lära oss mer om rökelse och dess användning.

Desert Safari

Utgår från: 

Följ med på en dagsutflykt till Empty Quarter, Arabiens mest anmärkningsvärda och populära öken med sina magiska sanddyner. Vi tar oss till Unescoskyddade Wadi Dawka, känd som Frankinscense Wadi, som är välkänd för regionens största samling av rökelseträd. Besök den Unescoskyddade Lost City of Ubar, en legendarisk antik stad, som sägs ha existerat i en av de mest ogästvänliga områden på jorden. Fortsätt sedan till Empty Quarter och upplev den största sandöken i världen, och vandra på fascinerande sanddyner. En hisnande utsikt över den stora öknen väntar dig på toppen av sanddynerna. På vägen tillbaka avnjuter vi en typisk arabisk lunch/picknick.

Jabel Safari (Mountain Tour)

Utgår från: 

Njut av en heldagsutflykt med fyrhjulsdrivna jeepar och picknick/lunch. Jebel Samhan, känd som en av de mest spektakulära bergsmassiven i Salalah, erbjuder en lugn atmosfär för en speciell dag i området. Rutten som tar dig mot östra Dhofar-bergen, passerar via flera byar där jebali-herdar bor med sina kor, getter och kameler. Några av höjdpunkterna med vackra vyer inkluderar Samhan-platån, en promenad längs Wadi-bädden i städsegröna Wadi Darbat, och en av världens största slukhål i marken i Tawi Attair.