Utflykter i Jordanien

Petra – en unik upplevelse

Utgår från: 

Följ med oss på en utflykt till Jordaniens arkeologiska rikedomar. Under dagen kommer vi att besöka den häpnadsväckande klippstaden Petra – ett av världens sju nya underverk.

Upplev staden som är uthuggen direkt ur de rödskimrande klipporna och som beboddes av beduiner fram till 80-talet. Här finns omkring 800 olika byggnader och monument med vackra mosaikgolv. Exempelvis tempel, kungagravar, teatrar, offerplatser och komplicerade vattenanläggningar.

Ingår i priset: Lunchbuffé och entré.

Vuxna: 1591 SEK
Barn: 796 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Måndag, Tisdag
Boka

Döda havet – livets hav

Utgår från: 

Följ med oss på en minnesvärd utflykt till det fridsamma ökenlandskapet och Döda havet norr om Aqaba. Döda havet ligger ca 400 meter under havsnivån och är därmed jordens lägsta punkt, och ända sedan Kleopatras tid har havets lera använts som skönhetsmedel.

Vi kommer att stanna för att bada och sola i ungefär tre timmar på stranden Amman Beach. Salthalten i vattnet är drygt 30 procent vilket innebär att du kommer att flyta som en kork. Vi kommer även att äta lunch vid stranden innan det är dags för hemfärd.

Lunchbuffé ingår i priset. Dryck ingår inte men finns att köpa till.

Vuxna: 884 SEK
Barn: 442 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag, Lördag
Boka

Wadi Rum – naturens under

Utgår från: 

Boka in en utflykt till Wadi Rum – ett av världens mest fascinerande ökenlandskap och med en hisnande natur!

Vi tar oss fram i öknen med en jeep – ett perfekt sätt att ta sig fram till de mest otillgängliga platserna. Efter att vi njutit av att se solnedgången färga landskapet rött avslutar vi kvällen med middagsbuffé som dukas upp i öknen.

Middagsbuffé ingår i priset. Dryck ingår inte men finns att köpa till.

Vuxna: 800 SEK
Barn: 400 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Halvdag - eftermiddag
Avresedag: Torsdag
Boka

Snorkling – upplev Röda havet under ytan

Utgår från: 

Det här är en härlig snorkelutflykt för dig som vill uppleva Röda havets gömda skatter! Vi börjar vår förmiddagstur med att segla från Tala Bay till sydkusten under ca 45 minuter. Väl framme får vi en genomgång av dagens program och själva utrustningen av våra erfarna instruktörer. Därefter är det dags att snorkla i ett av världens bästa dyk- och snorklingsvatten – med hundratals fiskar i regnbågens alla färger och över 30 olika korallarter.

Innan det är dags att segla tillbaka till Tala Bay kommer en härlig BBQ-lunch att dukas upp med kyckling, fisk, kebab, ris och sallader.

Lunch och en alkoholhaltig dryck samt snorkelutrustning ingår i priset. Ytterligare dryck ingår inte i priset.

Utflykten går endast att boka på resmålet.

Vuxna: 421 SEK
Barn: 253 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Halvdag - förmiddag
Avresedag: Fredag
Boka

Undervattensäventyr med ubåt

Utgår från: 

Utforska röda havet från under ytan utan att behöva dyka själv! Istället kommer du åka ner i det blå med en ubåt och upptäcka färgglada fiskar och koraller på nära håll. Röda havet är känt för sin rika flora och fauna och här simmar sköldpaddor, clownfiskar, sjöhästar, zebrafiskar och mycket mer. Vi kommer bland annat åka förbi Cedar Pride- vraket vilket är ett skepp som sjönk 1982, samt en sjunken pansarvagn. I Aqabaviken finns även ett stort korallrev som kommer besökas.

Ubåten dyker inte ner helt under vattnet men ger syn ca 3-4 meter under ytan och färden vara ungefär 1,5 timme.

Utflykten går endast att boka på resmålet.