Utflykter i Goa

Mäktiga vattenfallet Dudhsagar

Utgår från: 

Följ med och besök ett av Indiens största vattenfall, Dudhsagar! Vattenfallet är över 300 meter högt och ligger vackert i Bhagwan Mahaveer Sanctuary och Mollem nationalpark.

Dagen startar med en busstur längs med Goas östra sida. Väl framme i nationalparken fortsätter turen in i djungeln med jeepar innan det är dags att vandra sista biten till Dudhsagar. Här passar vi på att ta ett svalkande dopp omgivna av nyfikna apor.

På tillbakavägen gör vi dagens sista stopp vid Goas mest kända hinduiska tempel.Varför inte passa på att offra något till någon av de hinduiska gudarna? Glöm bara inte att ta av dig skorna när du går in i templet.

Frukost, lunch och jeeptur ingår i priset. Dryck ingår inte i priset. Engelsktalande guide.
Inträde till vattenfallet ingår inte i priset, utan kostar 50 INR. Kameraavgift vid vattenfallet kostar 50 INR.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Cola Beach – Goas gömda skatt

Utgår från: 

Följ med till Cola Beach – en av södra Goas mest rogivande stränder. Den vita sandstranden ramas in av vajande palmer. Här kan du ha det riktigt lugnt och skönt – möta solnedgången från en hängmatta, äta lokal mat och avsluta dagen med en övernattning på stranden i ett av de fina Rajastanitälten.


I utflykten ingår transfer, en övernattning, lunch och middag dag 1 samt frukost och lunch dag 2. Dryck ingår inte. Mycket begränsad möjlighet att handla på Cola Beach, så önskas snacks mellan måltiderna är det enklast att ta med det från Goa. Bussen saknar luftkonditionering.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Du kan boka enkel- eller dubbelrum. Gratis för barn under 6 år, men kan inte garanteras egen sittplats eller säng.

Mitt älskade Goa

Utgår från: 

Följ med på en utflykt med alla sevärdheter som är typiska för Goa. Vi börjar turen med krokodilsafari. Under en timme åker vi båt på Mandovifloden, där vi kan se krokodiler i sin naturliga miljö. Under dagen stannar vi för lunch på en restaurang belägen vid en av Goas äldsta kryddodlingar, Savoi. Där väntar också en guidad tur med demonstration av de olika kryddorna. Utflykten går också till södra Goa där vi stiger in i det färggranna templet Mangueshi. I Panjim, Goas huvudstad, besöker vi lokala marknader, får chans att köpa souvenirer från platsen och upptäcker staden.

Lunch ingår i priset. Dryck ingår inte i priset. Engelsktalande guide.

Klädsel: Täckta axlar vid besök i templet.

Vuxna: 569 SEK
Barn: 285 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag
Boka

Södra Goas skatter – marknad, landsbygd & sevärdheter

Utgår från: 

Passa på att upptäcka södra Goa under semestern! Vi börjar med ett stopp i Margao som är den största staden i södra Goa. Här kommer vi bland annat besöka en livlig lokalmarknad som säljer det mesta i form av tyger, kryddor, frukt och grönsaker. Bredvid marknaden finns en saluhall som rymmer små butiker som också är värd att besökas. Efter marknadsstoppet åker vi vidare ut på landsbygden. I en liten by besöker vi en konsthantverkare som bland annat visar hur de tillverkar keramik.

Vårt nästa stopp blir vid Palacio do Deao i Quepem, som är en renoverad portugisisk herrgård. Här kommer vi att äta en typisk lokal lunch innan det är dags att vända hem. På vägen tillbaka till hotellen kommer vi att hinna med ett sista stopp vid Chandranath-templet. Templet är en av de äldsta platserna för bön i Goa och ligger fantastiskt vackert uppe på en kulle.

Lunch, skandinavisktalande guide och transfer ingår i priset.

Tredagarstur till Hampi

Utgår från: 

Hampi var på 1300-talet huvudstad i ett av världens största imperium och är i dag en av södra Indiens största sevärdheter. Staden har stor religiös betydelse för landets hinduer och många pilgrimer vallfärdar hit varje år.

Dag 1: Tillsammans tar vi morgontåget mot Hampi, som ligger i Goas grannstat Karnataka. Att åka tåg i Indien, och se det vackra och spännande landskapet susa förbi utanför fönstret är en unik upplevelse, och resan blir garanterat ett minne för livet. Vi kommer fram sent på eftermiddagen och checkar in på hotellet som ligger i orten Hospet i Hampis utkant. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 2: Efter frukost beger vi oss in till Hampi. Här får vi en guidad heldagstur som tar oss till både aktiva tempel och tempelruiner. Mitt på dagen, när solen är som varmast, tar vi en paus och passar på att äta lunch (ej inkluderat). Höjdpunkten på dagen blir solnedgången som förvandlar Hampi till ett magiskt sagolandskap. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 3: Vi går upp tidigt och beger oss till morgontåget som tar oss tillbaka till Goa. Vi anländer till Goa sent på eftermiddagen.

Du kan boka enkel- eller dubbelrum. Gratis för barn under 6 år, men kan inte garanteras egen sittplats eller säng.

I utflykten ingår tågresa, två övernattningar inklusive frukost samt guidad rundtur. Lunch, middag och entréavgift till Hampi ingår ej i priset.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Upptäck Södra Goa

Utgår från: 

Goa är känd för sina vackra stränder, gästvänliga lokalbefolkning och palmer som klättrar högt upp mot den blå himlen. På den här utflykten kommer vi att besöka södra Goa, där atmosfären är avslappnad och de vackra byarna lugna. Vi kommer bland annat att möta lokala konsthantverkare som visar hur de fortfarande håller liv i hantverket som funnits i Goa under många år.

Som avslutning på dagen stannar vi till vid Palolem Beach – södra Goas pärla med en 1,5 kilometer lång sandstrand. Passa på att ät lunch och svalka dig i vågorna innan vi vänder tillbaka till hotellen.

Lunch ingår i priset. Dryck ingår inte i priset. Engelsktalande guide.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Övernatta i en husbåt på Chapora River

Utgår från: 

Det bästa sättet att uppleva livet längs Chapora River är att färdas i en Kettuvallam, som är en husbåt. Vi tar oss fram i sakta mak och avnjuter en kryddstark lokal middag innan det är dags för en god natts sömn i husbåtens charmiga hytter.

I utflykten ingår transfer till och från båten, en övernattning i hytt ombord, samt middag dag 1, frukost och lunch dag 2. Dryck ingår inte. Du kan boka enkel- eller dubbelrum. Engelsktalande personal.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.