Solnedgång i Indien

Sevärdheter i Goa

Goa bjuder på massor av intryck med mycket att se överallt. Lugna sinnena med besök i kyrkor och tempel, eller spendera en meditativ stund vid en vacker strand. Här är några förslag på sevärdheter som ligger i närheten.

Finn lugnet i ett tempel

Vardagen i ett hinduiskt tempel är väldigt stillsam och inger ett fridfullt lugn. Vid festivaler och högtider smyckas templen och ofta säljs det indiska sötsaker utanför. Mangeshtemplet är ett av de mest välbesökta.

Old Goa

Old Goa är tydligt influerat av den portugisiska eran och har en hel del vacker arkitektur som du bör passa på att kika på. Den forna huvudstaden består i dag mest av kyrkor. En av dem är Basilica of Bom Jesus som hyser kvarlevorna från Goas skyddshelgon St Francis Xavier.

Fort Aguada

I södra Candolim hittar du fort Aguada som byggdes redan 1612 för att skydda Goa mot inkräktare. Fortet var en samlingsplats för de europeiska fartyg som lade till här. Namnet Aguada betyder vatten. På fortet finns en fyra våningar hög fyr från 1864 som är den äldsta i sitt slag i hela Asien. Det här gamla portugisiska fortet finner du på Mandoviflodens strand, söder om Candolim.   

Fort Aguada sett från ovan

Fort Aguada sett från ovan

Fånga solnedgången

Ovanför Vagator Beach väntar lämningar av Chapora Fort. Härifrån är det idylliskt att fånga solnedgången över Arabiska havet och Chapora River – en stunds mindfulness.