Sjö i Panjim

Platser att besöka i Goa

Förutom vackra stränder finns det mycket att göra i Goa. Upptäck platserna som ligger på nära håll och passar perfekt för en halvdags- eller heldagsutflykt.

Mytomspunna Dona Paula

Utanför Panjim hittar du en av Goas mest romantiska utsiktsplatser, Dona Paula. Området är kantat av karaktäristiska små marknadsstånd där kläder säljs längs vägen. Här möter Mandovifloden och Zuarifloden det Arabiska havet i ett vackert natursceneri. Statyn som föreställer en man och en kvinna är omgiven av många legender. En av dem handlar om en sorglig kärlekshistoria om älskarna Dona och Paulo som motvilligt separerades för att de tillhörde olika kaster. Svältfödda på andra alternativ beslutar de sig för att ta sina liv genom att tillsammans hoppa från klippan. Statyn sägs av sägnen vara tillägnad dem. 

 

Panjimparken

Efter en dag i Panjims folkmyller kan det vara skönt att avrunda besöket på en stillsam plats. Köp med dig lite kaffe eller en svalkande lassi och ta en skön promenad i den grönskande parken med utsikt över vattnet. Parken är en liten oas där man verkligen kan andas ut efter en dag med sightseeing. 

Dona Paula Bay

Dona Paula Bay

Mayem Lake

Den konstgjorda sjön Mayem ligger några kilometer utanför Bicholim, öster om Calangute. Här är det trevligt att äta en god picknick i den storslagna naturen och områdets vackra fåglar.  Du kan utforska sjön på närmare hand från en trampbåt. Hitta hit genom att åka genom byn Mapusa och sedan följa skyltarna vidare till Bicholim. Resan tar ungefär en timme, så glöm inte att packa med dig vatten.

Nöjescentralen Titos Road

Titos Road i byn Baga kantas av restauranger, barer och nattklubbar och här har du aldrig tråkigt. Detta är Goas mest kända bargata. Utmana ditt resesällskap i biljard, se ditt favoritlag i fotboll slåss om Champions League-bucklan eller ge dig ut på dansgolvet till några av Goas bästa dj:s.