Fakta om Norra Goa

Äta ute:

Medelpriset för en tvårätters middag exklusive dryck är ca 90 kr per person.

Transfer:

Från flygplatsen till våra hotell i Candolim, Calangute, Baga och Arpora tar det mellan 1 och 1,5 timmar. Till våra hotell i Vagaror tar det mellan 2-2,5 timmar. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Stränder:

En 10 km lång finkornig sandstrand löper längs norra Goa. Här finns Beach shaks längsmed stranden och flera vattenaktiviteter. Om man fortsätter längre upp mot norr hittar man lugnare ständer med färre turister. Höga vågor och underströmmar förekommer på vissa ställen - speciellt under regnperioden juni till september.

Betalningsalternativ:

Vi rekommenderar att man utöver kreditkort också tar med sig en del valuta i US-dollar, euro eller kronor, för att sedan växla på plats. Det går att växla upp till 5 000 rupier i veckan på banken (det går också att växla i en del kiosker och affärer, men till mycket högre avgifter än på banken). Välj låga valörer som 5, 10, 20, 50, 100 eller 200 indiska rupier när du växlar.

På vissa hotell, butiker och restauranger går det att betala med kreditkort (huvudsakligen Visa och MasterCard). Det finns även uttagsautomater i Goa som har ett maxuttag per kreditkort/dag på 10 000 rupier och 24 000 rupier per vecka samt max fem uttag per månad. Det är inte tillåtet att föra in rupier i Indien, inte heller att föra ut dem ur landet.

Kreditkort accepteras på vissa större hotell, en del restauranger och i större affärer. Uttagsautomater finns i Panaji, Margao, Colva, Candolim, Calangute och Baga.

Bra att veta:

Under stora helger som nyår, jul och Diwali besöker många inhemska turister Norra Goa. Under dessa perioder är det mycket folk på plats och trafiken kan uppfattas som störande. Det kan även vara svårare att få ut pengar från bankomaterna under högtider.