Fakta om Goa

Äta ute:

Medelpriset för en tvårätters middag exklusive dryck är cirka 90 kronor per person.

Transfer:

Från flygplatsen till våra hotell i Candolim, Calangute, Baga och Arpora tar det mellan 1 och 1,5 timmar. Till våra hotell i Vagaror tar det mellan 2-2,5 timmar. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Stränder:

En 10 km lång finkornig sandstrand löper längs norra Goa. Här finns Beach shaks längsmed stranden och flera vattenaktiviteter. Om man fortsätter längre upp mot norr hittar man lugnare ständer med färre turister. Höga vågor och underströmmar förekommer på vissa ställen - speciellt under regnperioden juni till september.

Nöjen:

I norra Goa finns gott om restauranger och barer och det är billigt att äta ute. Områdena kring Bagastranden och Vagatorstranden har nattklubbar och mer liv på kvällarna, medan andra områden är lugnare.

Kommunikationer:

Hyr bil med chaufför då det ej är att rekommendera att köra på egen hand. Det finns gott om taxibilar och tuktuks. Järnvägsnätet är väl utbyggt. Bra bussförbindelser till de kringliggande delstaterna.

Aktiviteter:

Windsurfing, jet ski och paragliding kan man hitta längs med stränderna. I övrigt är utbudet av sportaktiviteter på stränderna begränsat.  

Betalningsalternativ:

Vi rekommenderar att man utöver kreditkort också tar med sig en del valuta i US-dollar, euro eller kronor, för att sedan växla på plats. Det går att växla upp till 5 000 rupier i veckan på banken (det går också att växla i en del kiosker och affärer, men till mycket högre avgifter än på banken). Välj låga valörer som 5, 10, 20, 50, 100 eller 200 indiska rupier när du växlar.

På vissa hotell, butiker och restauranger går det att betala med kreditkort (huvudsakligen Visa och MasterCard). Det finns även uttagsautomater i Goa som har ett maxuttag per kreditkort/dag på 10 000 rupier och 24 000 rupier per vecka samt max fem uttag per månad. Det är inte tillåtet att föra in rupier i Indien, inte heller att föra ut dem ur landet.

Kreditkort accepteras på vissa större hotell, en del restauranger och i större affärer. Uttagsautomater finns i Panaji, Margao, Colva, Candolim, Calangute och Baga.

Bra att veta:

- Under stora helger som nyår, jul och Diwali besöker många inhemska turister Norra Goa. Under dessa perioder är det mycket folk på plats och trafiken kan uppfattas som störande. Det kan även vara svårare att få ut pengar från bankomaterna under högtider.

- Hotellen i Indien håller generellt en lägre standard än många västerländska hotell.

- På hotell i Goa som serverar frukostbuffé kan du ibland mötas av ett indiskt matutbud, med mer matiga rätter än det som i Skandinavien förknippas med frukost. I stället för bröd, smör, pålägg, yoghurt och flingor kan det till exempel serveras varma rätter som grytor och liknande.

- Extrabäddar i Goa kan ibland bestå av en madrass på golvet, vilket ger en lägre komfort än om man sover i ordinarie bädd.

- Vi rekommenderar dig att ta med ficklampa då kvällarna är mörka och många gator har begränsad belysning.

- I Indien är det vanligt med tillfälliga strömavbrott, oregelbunden vattenförsörjning, förseningar i trafiken och högljudda religiösa festivaler.

- Observera att det finns nya regler angående rökning i Goa. Detta innebär att det är förbjudet att röka på många offentliga platser som restauranger, marknadsplatser etc. På hotell som har fler än 30 rum och på restauranger där det finns plats för mer än 30 personer är rökning tillåtet, dock på speciellt utmärkta platser. 

- OBS! För dig som bokar endast flyg (avresa från Arlanda eller Kastrup med Qatar Airways) ingår inkvartering första natten. Observera att utcheckning är kl. 12.00 samma dygn, oavsett ankomsttid.

Yta och befolkning:

I Goa bor cirka 1,8 miljoner människor.