Resor till Abu Dhabi

Abu Dhabi

  • Superlyxig världsmetropol med bra shopping
  • Solsäkert väder och en av världens bästa citystränder

Telefonservice

Här har vi inte egen personal, men det finns telefonservice, vilket innebär att du alltid kan komma i kontakt med skandinavisk utlandspersonal via telefon. Om en akut situation skulle uppstå kan personalen komma till resmålet.

Mat, dryck och service i världsklass!  

Abu Dhabi är den futuristiska huvudstaden i Förenade Arabemiraten. Det som började som en liten fiskeby har under bara några få årtionden förvandlats till en supermodern världsmetropol. Du som reser till Abu Dhabi möts i dag av imponerande byggnader, lyxig shopping, hänförande sevärdheter och en åtta kilometer lång strandpromenad utmed en underbar citystrand. Tempot är lugnare än i närbelägna Dubai, men vädret är minst lika solsäkert.

Fakta om Abu Dhabi

Tidsskillnad

Svensk tid +3 timmar vintertid, svensk tid +2 timmar sommartid.

Äta ute

Det finns ett brett utbud av restauranger. Medelpriset för en enkel middag är ca 120 kr per person. Alkoholhaltiga drycker kan inte köpas i vanliga butiker, utan serveras enbart i hotellens restauranger och barer. En flaska öl (50 cl) på restaurang kostar ca 80 kr och en flaska vin ca 500 kr.

Transfer

Från Dubai Airport till hotellen tar det ca 1,5-2 timmar. Observera att transfertiderna kan variera kraftigt beroende på trafiksituationen och att väntetid på 15-45 minuter kan tillkomma innan bussen anländer. Under nyårshelgen (31/12-1/1) kan transfern ta upp till 2 timmar extra på grund av olika event. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Stränder

Långa vita stränder nära centrum.

Mer fakta

Väder

jan 22°c
feb 23°c
mar 26°c
apr 30°c
maj 34°c
jun 36°c
jul 38°c
aug 38°c
sep 36°c
okt 33°c
nov 29°c
dec 24°c

Yas Island i Abu Dhabi

Mitt i Abu Dhabis ökenlandskap har Yas Island vuxit fram som en hägring. Här på mellanösterns gigantiska lekplats finns underhållning för alla åldrar, i tillägg till fantastiska stränder och god mat. 

Läs mer om Yas Island