Fakta om Santa Maria

Tidsskillnad:

Svensk tid -2 timmar vintertid, -3 timmar sommartid.

Språk:

Portugisiska.

Valuta:

Kapverdiska Escudos (CVE). 100 Escudos = 8,65 SEK (mar -17).

Pass och visuminformation:

Pass och visum krävs. Passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Läs mer om pass och visum till Kap Verde.

Elektricitet:

220 V. Adapter behövs oftast inte.

Äta ute:

Medelpriset för en enklare middag exklusive dryck är ca 120-150 kr per person. En öl kostar ca 25-30 kronor.

Transfer:

Från Sals flygplats till hotellen i Santa Maria ca 20-30 minuter med buss. Transfer sker vanligtvis utan Apollos personal.

Stränder:

Santa Maria och Sal är känt för sina fina långa sandstränder. Santa Maria-stranden är ca 8 km lång med finkornig ljus sand. Vattnet blir snabbt djupt och höga vågor förekommer. Varningsflagg vid hårda vindar finns på stranden.

Betalningsalternativ:

Kapverdiska Escudos kan endast användas i Kap Verde och kan inte köpas i Sverige. Det bästa är att växla till sig euro innan du reser hit och växla på plats. Det går oftast att betala med euro, men då får du tillbaka escudos till en dålig växlingskurs. Det finns banker och uttagsautomater i centrum där du kan ta ut lokal valuta. Euro kan tas ut på bankkontor mot avgift och uppvisande av pass. Visa och Mastercard accepteras på de flesta restauranger och butiker.

Bra att veta:

På alla hotell och lägenhetshotell på Kap Verde behöver gästerna betala en turistskatt direkt till hotellet vid in- eller utcheckning. Avgiften är 2 euro per dag/person eller max 20 euro per person och vistelse. Denna avgift är inte inkluderad i resans pris. Barn under 16 år betalar ingen turistskatt. De flesta hotell och lägenhetshotell vill ha avgiften i kontanter.