Vattensport i Egypten

Sport i Egypten

En semester i Egypten handlar inte bara om sol och bad och lata dagar på stranden. Ta tillfället i akt och upptäck alla de roliga aktiviteter som landet erbjuder! Här kan du bland annat dyka, surfa och golfa samtidigt som du njuter av soligt väder och vackra vyer. Läs mer om våra bästa aktiva tips här!

Vind i seglen

Hurghada och El Gouna är paradiset för kite- och windsurfare. Vindförhållandena är näst intill idealiska och utanför stränderna syns mängder av färgglada segel och surfare som njuter av de höga vågorna. Är du nybörjare finns ofta många företag där du kan hyra utrustning och få undervisning. Ett exempel är Redseazone Watersports academy. Adress: Nya Marinan, El Gouna.

Kite- och windsurfing

Älskar du kite- och windsurfing ska du besöka den populära stranden Elements som ligger nära Down Town i El Gouna. Här är vinden perfekt! Gillar du inte dessa vattensporter finns mycket annat att göra – vad sägs om att sola, spela biljard eller beach volley? För att komma till Elements tar du bussen som går från torget Tamr Henna.

Vattenaktiviteter med action

Ett perfekt ställe för vattensporter är Dream Beach, en av Hurghadas allra mysigaste stränder. Här kan du testa allt från bananbåt till fallskärmssegling. Dream Beach ligger i närheten av hotell Marriott och här finns också en volleybollplan, ett spa och ett träningscenter att nyttja för den som vill. Observera att det är inträde till stranden.

Surfarnas val

Strax norr om Abu Tig Marina i El Gouna breder Mangroovy Beach ut sig. Stranden är ett populärt tillhåll för både kite- och windsurfare, men har du inte modet uppe att utöva dessa sporter kan du istället snorkla, spela strandfotboll eller beach volley. Gillar du att festa ska du se till att vara här under sommarhalvåret – då anordnas nämligen ofta många strandfester.

Kitesurfing

Golfrunda med vackra utsikter

Är du golfintresserad bör du även besöka The Cascades som ligger i Soma Bay på ortens högsta punkt. Här njuter du av fantastiska utsikter över havet och bergen medan du tar en tur på den vackra 18-hålsbanan.

Golfa i El Gouna

I El Gouna finns en härlig 18-hålsbana med flera bunkrar och vattenhål som ger dig en utmaning oavsett vad ditt handikapp är. Vill du dessutom köpa ny utrustning eller ta en välförtjänt drink efter en dag på banan, finner du i anslutning till anläggningen en golfshop och en bar. Golfbanan hittar du vid Steigenberger Golf Resort i El Gouna. Adress: El Gouna, Red Sea.

Höj adrenalinet med gokart

Bensin i blodet? Varför då inte trycka lite extra på gaspedalen på gokartbanorna i El Gouna eller Hurghada? I Hurghada hittar du gokartbanan Pharaonic Go-Cart Club som ligger i närheten av Magawish hotell och i El Gouna ligger banan mellan Downtown och Abu Tig Marina.

Bollsport

Älskar du fotboll precis som egyptierna? Då behöver du inte oroa dig för att missa de stora landskamperna under semestern. Både i Hurghada och i El Gouna kan du följa de flesta stora internationella fotbollsmatcherna på många av sportbarernas storbildsskärmar. I Hurghada är Papas Bar som ligger i den nya marinan ett hett tips att se dina favoritkamper på och i El Gouna kan du bege dig till Jobo’s som ligger i Downtown vid torget Tamr Henna. Vill du uppleva en egyptisk fotbollsmatch ska du bänka dig framför TV:n på någon av Hurghadas lokala caféer. Vi rekommenderar El Harafeesh som ligger på Sheraton Road och Retro Café på Sheraton Street i Sekala.